Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda grzykaaaaaaaa

brak okresu po luteinie

Polecane posty

Gość ruda grzykaaaaaaaa

odstawiłam pigułki i nie dostałam prawdziwego okresu tylko rożowa smuge i koniec, lekarz przepsiał mi luteine na 10 dni dopochwowo stosowałam ją, dziisaj mija 6 dzień od odstawienia jej ale okresu nadal nie mam czy mogę obawiać się ciąży ? Dodam, ze wspolzylam do konca podczas jej brania, bo chcemy z zmezem bardzo dzidiz. Kobiety ktore moga jakos mi dorodzaci prosze o pomoc

Gość cvggbhdbh
zrob test dla pewnosci...a okres po luteinie moze przyjsc nawet po 10 dniach.

Gość Emi85
Witaj! Ja jestem w trakcie brania luteiny (z tym, że pod język), @ ani widu, ani słychu:( Zanim poszłam do gin, miałam cichą nadzieję, że test się pomylił i może jednak dzidziuś...teraz to już nie wiem co się dzieje:(

Ja czekałam raz prawie trzy tygodnie po odstawieniu. Wtedy miałam cykl bezowulacyjny i w sumie byłam prawie trzy miesiące bez @. Ja mam dwa razy w roku takie cykle i to podobno normalne

Gość Emi85
Czy w tym przypadku cykl bezowulacyjny jest regułą, czy nie zawsze tak jest?

Gość sdfsrefdg
Emi- cykle bezowulacyjne nie oznaczaja ze nie bedzie @. Wiele kobiet tak ma ze miesiaczkuja a cykle sa bezowulacyjne. Mysle ze to bardziej zwiazane jest z obnizonym poziomem progesteronu a nie owulacja. Natomiast luteina moe troche namieszac ale tez przy ciazy nie wywola miesiaczki a raczej podtrzyma ciaze i pomoze w zagniezdzeniu zarodka:)

Gość Emi85
tak, to wiem - nie zrozumiałyśmy się:). Mianowicie, skoro nie mam okresu - jestem w trakcie jego wywołania, to czy istnieje teraz szansa na wystąpienie owulacji, czy dopiero wszystko musi się unormować i dopiero wtedy. Pozdrawiam

Gość Emi85
Kurcze to wszystko jest tak skomplikowane...zwłaszcza, że do tej pory nigdy tak nie miałam!!!

Gość vrbytyv
Emi- mozliwe ze mogl ci sie przesunac cykl i owulka byla z tym ze pozniej duzo i dlatego ewentualnie pozniej moze byc @. W innym wypadku mozesz nie miec i owu i @ bo podejrzewam ze jak bedziesz miala owulacje to jednak miesiaczka sie pojawi

Pewne jest jedno:) Jeśli masz owu po ok . 14 dniach dostaniesz @ Ja juz troszke obserwuję swój organizm i u mnie jest tak, że dwa razy w roku mam cykl bezowulacyjny i wtedy @ nie przychodzi. Od czterech lat nie zdarzyło mi się, żeby przyszła(czyli 8 cykli). Lekarz mówił, że tak ma być, a ja nie wnikałam, bo po lutce zawsze prędzej czy później @ przychodzi:) Emi podobno ta luteina pod język gorzej się wchłania, więc myslę, że może to dłużej potrwać

Gość Emi85
Dziękuję Wam Dziewczyny!!! W takim razie czekam dalej - jak pech, to pech. Akurat mąż przyjeżdża na święta do domu, na dłużej, a tu taki numer... Jeszcze jedno...gin powiedział, że @ powinnam dostać podczas brania luteiny, a z tego co tu w większości przypadków piszecie, @ przychodzi po odstawieniu. Powinnam skończyć opakowanie, czy kurację stosować kilka dni i odstawić tabletki? Ja już puchnę:( pozdrawiam

Ja brałam zawsze dopochwowo wg zaleceń lekarza 2*1 przez 12 dni i @ przychodzi zazwyczaj od tygodnia do nawet trzech:(

Gość dsf sdf
dopochwowa sie lepiej wchlania bo bezposrednio do macicy progesteron dociera. A nie mozliwym jest zeby miec@ podczas luteiny bo luteina powoduje wzrost progesteronu co z kolei powoduje wzrost sluzowki...jak progesteron spada to sluzowka sie luszczy i w ten sposob powstaje @

Gość Emi85
Niemożliwe wydaje się być możliwym...dziś dostałam @ - własnie w trakcie brania luteiny. Tak więc odstawiam to świństwo, mając jednocześnie nadzieję, że wszystko wraca do normy:)