Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia klusia córeczki

Śniadanka i podwieczorki

Polecane posty

Kochane - dawajcie jakies pomysly na śniadanka i podwieczorki dla maluchów - moja ma prawie 10m. Kaszkę mleczną z owocoami daję zawsze na podwieczorek, bo rano jak zje to nie chce obiadu a na sniadanka - - jajecznice z bułką, kaszka na wodzie z owocami, bułka z masłem + banan, bułka z gotowaną rybą, jogurt. No i tyle - co jeszcze można? A od kiedy twarożek - a to taki ze sklepu ze śmietana, czy lepiej kupic w kostce i zalac jogurtem naturalnym?

A i jeszcze jedno - od kiedy dawalyscie np. banana , albo jablko do rączki?

Gość podnoszeeeeeeeeeeeeeeeee

Z rybami u tak małych dzieci trzeba uważać bo działają alergizująco . Jabłuszko pokrojone w ćwiartki można podawać już wtedy kiedy dziecko potrafi samo trzymać w rączce i dobrze gryść czyli mogłabyś już normalnie próbować podawać taki owocek. Jabłka są zresztą bardzo lekkie i pożywne więc bez obaw:). Na śniadanko u takiego malucha posiłek mleczny to jednak nadal podstawa i kaszki z owocami bądź rozdrobnionym biszkoptem dla dzieci są chyba najlepsze. Jajecznica nie jest dobrym pomysłem bo jest za ciężka dla małego żołądka no chyba że nie dajesz codziennie tylko raz w tygodniu i podsmażasz ją na teflonie bez tłuszczu. Twarożek (chudy lub półtłusty) jest dobrym pomysłem, można podawać z owocami. najważniejsze żeby dania były proste, nie za ciężkie bo po co od razu obciążać wątrobę. Nie mam jakichś gotowych pomysłów na te potrawy ale mojej siostrze lekarz powiedział że im mniej skomplikowane tym zdrowsze i lepiej się wchłaniają. Śniadanie to podstawa więc posiłek mleczno zbożowy musi być. Po śniadanku pożna podać mus owocowy i zaczekać do obiadku a na kolację też najlepsza kaszka ze zbożami ,nadal mimo wszystko:)

Ja włanie nie daję mlecznego, bo rano daje mleko z piersi a śniadako ok. 9.00 traktuje jako drugie lekkie przed obiadkiem. Kaszke mleczną daję na podwieczorek - pewnie jak Mała podrośnie to zamienię:) Kto jeszcze?

Gość PrzeczytamWszystkich
http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ Zapraszam wszystkich do rejestracji w serwisie Przeczytam Wszystkich. W serwisie tym zdobywasz punkty za czytanie artykułów z różnych stron choć tak na prawdę wystarczy że otworzysz kilka wybranych artykułów, poczekasz kilka sekund a punkty wpłyną na Twoje konto. Zdobyte punkty wymieniasz na nagrody począwszy od doładowań na komórki a kończąc na na prawdę wartościowym sprzęcie takim jak: laptopy, telewizory, komórki czy mp4. Poprzez rejestrację z tego linku: http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ zyskasz na start 100 punktów. Jedynym wymogiem otrzymania tych dodatkowych punktów jest rejestracja w ciągu pół godziny od kliknięcia w ten link. Zapraszam gorąco! Warto! http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/