Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

19-letni chłopak

Żele wybielające zęby

Polecane posty

Żel z nakładkami "Biała Perła", dostępny w aptece za ok. 55zł. Działa, jakkolwiek niesamowicie 'uwrażliwia' zęby. No i żeby go zastosować musisz mieć 'wszystkie dziury połatane' że się tak wyrażę ;)

Wiem, że w sklepach internetowym z zaopatrzeniem dla stomatologów można kupić taką pastę do ''piaskowania zębów'', czy jak to tam się nazywa.. To naprawdę tanie, bo jedna 'ampułka' kosztuje ok. 1zł Moja znajoma kupiła sobie i sama w domu jej używała - efekt był widoczny, nie powiem, ale trzeba naprawdę bardzo ostrożnie ją stosować żeby sobie szkody nie narobić. Teoretycznie używać jej powinien tylko tzw. 'specjalista'

hmm ta pasta to chyba fajne..ale w jakim sensie trzeba uwazac ? mocno nie szczotkowac? czy jak ? ja w gole sie stosuje ta psate wiesz moze?

Gość woda utleniona podobno
wybiela

Tak, Białą Perłę sama stosowałam. Naprawdę widziałam efekt, mimo że w trakcie kuracji podpijam kawę (a nie powinno się). Piaskowanie samodzielne przeprowadziła moja koleżanka i też było widać efekt. Myślę, że warto spróbować.

Gość to źle ci sie wydaje
soda oczyszczona wybiela, zreszta jest czesto dodawana do past wybielajacych. ja ci proponuje Denivit, mozna uzywac dosc dlugo, ladnie wybiela ale trzeba sobie nie szkodzic, czyli nie jesc brudzacych zeby rzeczy. i efekt sie utrzymuje dosc dlugo nawet jak sie przestanie (o ile nie bedziesz jadl mocno brudzacych zeby rzeczy ani pil). no i jest dosc tani.

czesc Endrju :) (ja nie biedra - zeby nie bylo! ;) )

Gość 6y7i60p6
a czy wy wogole widzicie roznice pomiedzy piaskowaniem czyli usunieciem osadu a wybieleniem czyli szkliwa????? douczcie sie a potem radzcie i edukujcie.

Gość 6y7i60p6i7y
a czy wy widzicie roznice pomiedzy piaskowaniem( usunieciem osadu)a wybieleniem szkliwa????najpierw sie douczcie a potem radzcie.A poza tym jesli masz polatane zeby to wybielenie zebow spowoduje ze wypelnienia beda bardziej widoczne.Wypelnienie sie nie wybieli,wiec i tak spotkasz sie z dentysta.

paski sa do dupy, bo zeby nie sa idealnie plaskie, zaokraglaja sie przy brzegach. wybieli ci tam, gdzie pasek dotknie, wiec jak nie masz idealnie rownych zebow albo nie masz szczerbatych (zeby dobrze dotrzec do brzegow), to bedziesz wygladal dziwnie co najmniej, bo przy brzegach beda ciemniejsze co moze stworzyc wrazenie szpar miedzy zebami

Gość 6y7i60p6i7y
dokladnie.I dlatego wykonuje sie specjalne szyny(elastyczne) ale po co jak oszczedzic mozna i potem placz ze sie glupio wyglada:):)P

Gość 6y7i60p6i7y
i jeszzce jedno.Pasta denivit nie wybiela tylko usuwa nalot na zebach i to po dluzszym czasie.Nie jest to pasta w zadnym stopniu wybielajaca.

Gość annahosanna
Ja używałam żelu w strzykawkach Quick White i efekt był bardzo szybki.. nakładałam codziennie od 1 do 3h mozna, to zalezało ile miałam czasu..I z dnia na dzien widac było róznice (mozna to bylo sprawdzic na testerze, który był w zestawie) Nie jest to najtansze, ale ja nie załuje i uwazam, ze warto.. z tego co sie orientuje to zestaw 5ciu strzykawek ( jedna strzykawka to jakby piec porcji) kosztuje ok 300zł. Chcac wam sprawdzic dokladniej znalazłam teraz sklep gdzie w promocyjnej cenie kosztuje 219zł. Są tam tez inne zele wybielajace: http://www.dentiso.pl/category.php?id_category=105 Dajcie znac jakie efekty beda u was!

Gość tresbienetmoi
hej, ja już żeli i pasków próbowałam, ale to niewygodne, zastanawiam się czy kredki takie jak ta z tego filmiku http://www.vitalab.pl/454,transformulas-professional-white.html faktycznie są takie banalnie proste w obsłudze, macie jakieś doświadczenia?

Gość gość
Ja osobiście używam pasty Blanx w zestawie z nakładką wybielająca i myślę, że po miesiącu naprawdę widać już efekty. Zamawiałam na stronie superusmiech i naprawdę super się sprawdza.