Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diet_coke

Ludzie dajcie spokoj tym karpiom

Polecane posty

sprzedawane zywe w workach plastikowych, albo lezace w krwawej miazdze z innych karpi. troche wspolczucia. jak mozna kupowac jakiekolwiek zywe lub konajace karpie i sie nad nimi pastwic przewozac w foli do domu. nie mozecie kupic jakiejsc innej ryby? a tak nakrecacie sprzedaz ledwo "zywych" karpi

ale inne ryby nie sa wozone w krwawej miazdze po supermarketach tylko w miare szybko zabite. i tu jest roznica. nigdy nie kupie karpia

Gość Hegemon5000
Tradycja rodem z PRL. Nie mówię że PRL był zły wręcz przeciwnie ale są lepsze ryby od karpia! ta ryba grzebie w mule a chociażby taki Sandacz to już lepsze mięso czy pstrąg. Jest teraz tyle opcji, kiedyś był tylko karp. Swoją drogą wtedy humanitarniej traktowany niż w zachodnio-markowych hipermarketach w epoce dzikiego kapitalizmu.

no i dlatego że grzebie w mule je sie go raz na rok :P A karp w wannie to taki sam rytuał jak ubieranie choinki czy spacer ze święconka w wielkanoc. Dzieciaki zawsze sie ciesza jak moga pływającego karpia pogłaskać. Dla mnie temat o maltretowaniu karpii to walka z wiatrakami

no tak, jesli ludzie zaczna bojkotowac to przeciez hodowcy karpi pojda z torbami :P nie chodzi mi o to ze karpia nie mozna jest bo jest jakas szlachetniejsza ryba czy cos. chodzi mi o to ze karpie sa meczone duzo bardziej niz inne ryby. gdyby byly sprzedawane juz zabite pocwiartowane to Ok, ale te ktore sie dusza w resztach innych ryb lub w folii, sa przetrzymywane bez wody lub w syfie. sama mam akwarium z duzymi rybami i nie wyobrazam sobie zeby kazac im plywac w szambie bo kontenery z karpiami nie maja zbyt czystej wody. WPROWADZIC ZAKAZ SPRZEDAWANIA ZYWYCH KARPI!

Gość gwiazdeczka kochanaaa
a rybki głosu nie maja :(:( i nawet nie moga krzyknąc ze je boli i się boją :( pewnie płaczą w duszy a my nawet tego usłyszeć nie możemy !!! pierdolone skurwysynstwo na tym świecie!! jak tak mozna do kurwy nedzy traktowac zwierzęta!!! mam nadzieje ze ci ktorzy meczą zwierzęta bedą stokroć bardziej cierpiec hamiadła jebane!!!! nie nawidze takich ludzi gdybym mogla powybijałabym to kurestwo!!! szkoda ze oni nie sa warci nawet kopnięcia w swoją parszywa smierdząca dupe!!!!