Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę powiedźcie jak to u was

ZAPRASZAM MAMY 6-MIESIĘCZNYCH DZIECI!!

Polecane posty

jest jeśli chodzi o menu. Co Wasze dzieciaczki jedzą w ciągu dnia, ile i w jakich godzinach? Czy mogłybysce podać przykładowe menu??

haaaaalo?? nie ma żadnym mam 6 miesięczniakó ???

Gość mój synek ma prawie 6 mies
7.30 mleko 170 ml 10.30 mleko 170 ml co 2,3 dni kaszka owocowa+ herbatka 50 ml 13.30 zupka z mięsem lub bez 150 ml+ herbatka 50-90 ml 16.30 kleik z deserkiem owocowym (90 ml kleiku+130 ml deserku) + herbatka 30-50 ml 18.30 mleko 240 ml

Gość oleksja11
gratuluje, moj mały to nic tylko na piersi jest, jak uda mi sie wcisnąć mu 2 łyżeczki czegos innego to jest sukces a próbuje od miesiąca

Oleksja cierpliwości :) Moj też nie chciał jeść miał odruch wymiotny jak mu dawałam coś łyżeczką. Teraz się przyzwyczaił choć żeby zjadł zupę to się muszę naprodukować bo cwaniak wcinałby tylko kaszki i owoce :)

ok 7 rano-180ml mleka 11-kaszka ryzwa owocowa (120ml wody na 40g kaszki) 14- przecier warzywny ok.pol sloiczka 16-deser/przecier owocowy 18-180ml mleka 21-210ml mleka

dziękuje mamusiom ktore się wypowiedziały

Gość julinkaaaa
hej moja mała zjada w ciągu dnia: 8.00 150 ml mleka+2 miarki kaszki (podawane z butelki) 11.30 obiadek słoiczek 130 ml albo gotowana zupka 180ml + 60-80 ml soczku 14.00 deserek- owoce ze słoiczka albo 1 jabłuszko lub 1 banan 16.30 150 ml mleka/ czasami kaszka mleczna 150 ml 18.45-19.00 210 mleka 23.30 pobudka na mleko 150 ml :)

Gość julinkaaaa
do mój synek ma prawie 6 mies.... czy Twoje dziecko nie je od 18.30 juz do rana??

mój ma 5 miesięcy, do 6 miesiąca nie zamierzam nic mu dawać oprócz piersi (zgodnie z najnowszymi zaleceniami żywieniowymi jest to najlepsze dla ukladu pokarmowego dziecka)

julinkaaa moj synek ostatni posilek ma o 18.30 wytrzymuje cala noc i je o 7.30 sniadanie

Gość oleksja11
zazdroszcze, moj w nocy wstaje co 2 h:)