Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gizzella

Jestem ciągle poddenerwowana..czy to nerwica? kto tak ma?

Polecane posty

Gość Gizzella

Jestem ciągle poddenerwowana, zestresowana bez powodu. ... Ciągle chodze pobudzona, niekiedy drżą mi ręce, serce bardzo kołacze. Nie mam powodów do zmartwień, mam dom, męża, dziecko, mam pracę a mimo to jestem nerwowa bez powodu. Czy ktoś tak ma? Nic mnie w gardle nie dusi, nie mam bólów głowy, noce przesypiam-nie cierpię na bezsenność.Trwa to już kilka lat, biorę ziołowe tabletki na uspokojenie ale niesystematycznie...Co mi poradzicie. Jest tu też ktoś taki?

Też tak miałam a przyczyną było picie kawy i podniesione ciśnienie krwi (na niczym nie mogłam się skupić), po przeprowadzeniu diety oczyszczającej warzywno-owocowej (2 tygodnie) i ograniczeniu picia kawy do 1 małej filiżanki wszystko wróciło do normy. Zobacz film pt. Jedzenie ma znaczenie: http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość ILASKA
kup sobie magnez z wit. B6 odpowiada za dobre funkcjonowanie układu nerwowego.

Gość Gizzella
Myślę zacząć brać preparat z magnezem i systematycznie jakieś ziołowe tabletki uspokajające.Sama nie wiem dlaczego ciągle jestem poddenerwowana, skąd mi to się bierze...powodów nie mam by tak codziennie być zestresowana...

Gość też tak mammm...
ja też jestem poddenerwowana, "szybka prędka" może to nadpobudliwość jakaś jest, od zawsze taka jestem, w niektóre dni mi to przeszkadza bo czuję poddenerwowanie takie pobudzenie, serce mi szybko bije, mam wypieki na twarzy, nieraz ból brzsucha do tego....a też nie mam powodów, zmartwień...czy to nadpobudliwość, czy nerwica?

Gość jabula
może to być już nerwica -przejdż z kawy na herbatę zieloną , zero cukru i tłuszczów zwierzęcych, mało mięsa, dużo ryb , omega 3 do oporu ( tran , kapsułki Omega 3, ryby moskie pół kilo tyg., siemię lniane ), pieczywo ciemne , banany, witaminy , owoce,orzechy, Mg, Zn -jedz mało , co 2-3 godz min. 4 razy dziennie, pij min. 2.5 l płynów-najlepiej woda ng., herbata zielona i czerwona ,sok pomidorowy -ćwicz , biegaj pół godz dziennie