Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alltheway

jak oduczyć psa skakania

Polecane posty

Gość alltheway

Jako,że ktoś poruszyl temat problemu z kotami to ja zapytam o radę właścicieli psów. Mam rocznego golden retrievera. Problem jest taki,że skacze na ludzi, a zwłaszcza na mnie. Jest bardzo masywny,więc to zawsze zaboli,do tego pobrudzi. Próbowałam przydeptywania po łapach czy klapsa gazetą,ale taki olbrzym nawet tego nie czuje. Jest jakas rada?

Gość może jak ktoś przyjdzie
i pies będzie chciał skoczyć, przytrzymaj go, uspokój a jak zacznie grzecznie siedzieć, daj mu smakołyk

Gość alltheway
No tylko,że kurczę trudno mi utrzymać tego dziada,bo się tak rwie.A nawet jak już na chwilę usiądzie spokojnie,to jak go puszczę to dalej skacze :/

Gość trzeba zrobic formata
zestarzeje sie to sam sie uspokoi

Gość alltheway
Szczerze mówiąc po cichu też liczyłam na to,że mu lat przybędzie to usiądzie trochę na tyłku. W końcu młody psiak.

Gość moja kolezanka
oduczyla psa skakania. Zrobila to w ten sposob ze przy drzwiach postawila sobie taka butelke do spryskiwania kwiatow (moze byc pojemnik np po plynie do mycia szyb) z woda i kiedy pies chcial skoczyc gdy wchodzila do domu psykala mu lekko woda w pyszczek. Pies tego nie lubil i szybko sie oduczyl :)

Gość trzeba zrobic formata
mój tez tak skakał i po paru latach mu przeszło a to z tą wodą to moze byc ciekawy pomysł szkoda , ze wczesniej nie wiedziałam

Gość alltheway
wow, bardzo ciekawy pomysł. Spróbuję zastosować,dziękuję bardzo:)

u mnie zadziałało przydeptywanie tylnych łap, dobra metoda, tym bardziej, że pies nie kojarzy bólu z osobą na którą skacze piszesz, że tego próbowałaś, ale pies nic nie czuł widocznie za delikatnie to robiłaś, to duży pies, trzeba widocznie mocnej go przydeptać, oczywiście nie tak, żeby mu palce połamać ja miałam ciut mniejszego, bokserkę, i zadziałało świetnie, mimo, że to wulkan energetyczny był i szalała prawie do starości - ale nie skakała

Gość odwracasz sie tylem
i nie reagujesz