Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani od koła

Otyła mama - jak jej pomóc!!??

Polecane posty

Gość Pani od koła

Witajcie. Mam ogromny problem z moją najdroższą mamą. Od zawsze kiedy pamiętam była mocno otyła. Teraz gdy ma prawie 60 lat coraz mocniej się martwię, bo coraz gorzej chodzi, szybciej się męczy i zaczyna sobie nie radzić z codziennymi czynnościami. Od zawsze starałam się jej wytłumaczyć, że gdyby poszła na jakiś program i zrzuciłaby parę kilo byłoby jej lepiej. Ma cukrzycę i jest osobą, która jak się denerwuje to po prostu je. Teraz będzie jeszcze więcej stresu. Bardzo się o nią martwię. Obiecywała mi już miliony razy, że pójdzie na terapię, ale nic to nie dało. Nigdy nie była. Nie wiem co zrobić. Myślę, że może umówię ją do psychologa i do takiej terapeutki, która zajmuje się odchudzaniem i wtedy mama nie będzie miała wyjścia co? Nie wiem jak jej pomóc, naprawdę... A też chciałabym, aby była zdrowa, szczęśliwa i żeby kiedyś zobaczyła jeszcze swoje wnuki, gdy będę miała dzieci. Strasznie się o nią martwię. Błagam pomóżcie!!! Z góry dziękuję za odpowiedź. Pani od Koła.

Gość a probowalas w nia wmuszac
jakies rzeczy ktore wspomagaja to? chodzi mi o citrosept a takze o soję natto. w zaden sposob nie powinno zaszkodzic, a one powoduja usuniecie toksyn z organizmu i dzialaja prozdrowotnie, pomagaja takze troszke schudnac

to znaczy chodzi mi o to, ze przy cukrzycy nie powinno zaszkodzic, ale jak sie boisz, to skonsultuj z jej lekarzem. no i dieta, dieta to podstawa i w cukrzycy i w leczeniu otyłości. mozesz tez jej kupic takie opaski obciazajace na stopy i rece, bedzie tracila troszke wiecej kalorii przy chodzeniu, robieniu czegos. zawsze lepsze to niz nic. no i na poczatek trzeba delikatnie

Gość Pani od koła
Widzisz tylko mama nie będzie nic brała, już taka jest. Chyba że lekarz ją opieprzy i przepisze coś co jej pomoże. Poza tym musi uważać, bo jest cukrzykiem. Ode mnie nie chce słyszeć o żadnych "wspomagaczach" odchudzania niestety :(

Gość Pani od koła
kurcze naprawdę nie wiem co robić, mama jest naprawdę w złym stanie i fizycznym i psychicznym :(

citrosept to sie dolewa kilka kropli do herbaty, mozesz jej cichaczem wieczorem dolewac - 6-7 kropli. nie jest odchudzajacym preparatem, ale moze wspomagac. soja natto to są takie granulki, mozesz jej dodawac kilka do obiadu, do ziemniakow czy cos.