Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lUCENDA

Polecane posty

Gość lUCENDA

Było trochę pytań czy ważne jest do jakiego kina się pójdzie, odpowiadam stanowczo TAK!TAK!TAK! Na 1-wszym seansie byłam w Multikinie, rząd H, miejsce 9, czyli raczej pośrodku, troszke bliżej ekranu niż dalej. Cały czas miałam drażniący widok rzędów poniżej, jak i sufitu i tego co po bokach, ekran był stanowczo za mały, nie wiem, może ja jestem jakaś upierdliwa i nie mogłam się wyłączyć na resztę sali, ale naprawde było to drażniące. Niejedna osoba rozpisywała się tutaj o poszczególnych scenach, ze były bardzo realne i wręcz namacalne, czekałam na nie specjalnie, myśląc, ze może one jakoś mnie poderwą, niestety nic! wszystko zawiodło, "dzięki" warunkom a własciwie ich braku w Multikinie:-/ Nie dałam się jednak i wysponsorowałam się na IMAXA, nie ma co porównywać, naprawdę film jest zabójczy jeśli się go obejrzy w sprzyjającym miejscu, od razu piszę, ze ten kto nie porównał tego filmu z jakością w imaxie, to nie wie nawet co stracił, moze mu sie podobac, ale tak naprawdę oglądał inny film...troche to smutne, że większość ludzi nie zobaczy tego co ten film naprawdę potrafi zaoferować, i ze nikt nie napisał tutaj jasno jak piorunująca jest to różnica

Gość Gadólca
trochę kicha, bo imaxów jest w Polsce kilka i w niosek taki, że najlepiej oglądać włąsnie tam:-o a ja mam do najbliższego imaxa około 400 km:(

Gość lUCENDA
a ile kasy za takiego wała biorą w Multikinie:-o jak ktos m możliwosc to lepiej sobie dojechac do imaxa i obejrzec jak nalezy

Gość po raz kolejny
Goraco polecam, ten film po prostu trzeba zobaczyc. Efekty 3D zapieraja dech w piersiach. Niesamowite krajobrazy, sceny walki... Bylam juz na filmach 3D ale takiego efektu sie nie spodziewalam. Przestrzegam przed sciaganiem, nie ma sensu tego ogladac w komputerze, to po prostu trzeba zobaczyc w 3D. Rewelacja :P

Gość a no właśnie
Na filmwebie znalazłam sporo negatywnych opinii na temat imaxu, bo podobno ta ich zaawansowana technologia powoduje ghosting (rozmywanie się obrazu) :O Ja już zarezerwowałam bilet do Imaxu ale to co potem przeczytalam na filmwebie trochę mnie zniechęcilo :O Dlatego mam pytanie do tych co byli w imaxie - czy zauważyliście tam efekt ghostingu?

Gość po raz kolejny
Nie...nic takiego nie zauwazylam :D

Gość lUCENDA
jeśli już o tym piszesz, to niestety jest to prawda, obraz się rozywa, w szybszych scenach, jak i po bokach i przy zblizeniach też, jednakże w porównaniu do multikina to jest i tak niebo a ziemia, więc tak naprawdę w Polsce nie masz za dużego wyboru, a jeśli już wybierasz to tylko imax, reszta to po prostu troszeczkę lepsze 3 d, ale bardziej na takiej zasadzie jakbyś wyglądała przez okno

Gość a no właśnie
kamień z serca :D

Gość lUCENDA
ten ghosting nie jest wcale jakoś rażący, więc nie masz co się przejmować, rażące to jest dopiero wrażenie z multikina, gdy widzisz co film mógłby zaoferować, a jednocześnie widok całej sali cię rozprasza i oglądasz avatara jakby na większym monitorze w domu:-o

Co do efektow 3D tez chodze czesto na takie filmy i bajki Wlasnie dlatego,ze jest on w 3D chce isc Oczywiste jest to,ze takich filmow sie nie oplaca sciagac ani ogladac na zwyklym Tv one po prostu sa do kina Tak samo 2012 byla w kinie cos niesamowitego (efekty) ogladalam tez na DVD bez porownania

Gość marachuja
b.duzo ludzi stara się o miejsce w Imaxie - ja zamawiałam bilet w pt a ide w czw...

Gość do angel from hell
a ty wyjechałaś z tym komentarzem jak filip z konopii:-o a kto tu pisze o oglądaniu w tiviku albo na kompie??? chyba rozumie sie samo przez sie,ze takich filmów nie warto sciągać, mowa tu natomiast o multikinie i seansach w 3d niestety wersjach zubożonych wynikających z braku odpowiedniej sali, sprzętu etc.

Gość do angel from hell
ty wyjechałaś z tym komentarzem jak filip z konopii:-o a kto tu pisze o oglądaniu w tiviku albo na kompie??? chyba rozumie sie samo przez sie,ze takich filmów nie warto sciągać, mowa tu natomiast o multikinie i seansach w 3d niestety wersjach zubożonych wynikających z braku odpowiedniej sali, sprzętu etc.

Gość do angel from hell
ty wyjechałaś z tym komentarzem jak filip z konopii:-o a kto tu pisze o oglądaniu w tiviku albo na kompie??? chyba rozumie sie samo przez sie,ze takich filmów nie warto sciągać, mowa tu natomiast o multikinie i seansach w 3d niestety wersjach zubożonych wynikających z braku odpowiedniej sali, sprzętu etc.

Gość do angel from hell
strasznie wkurzajaca ta kafeteria aż czkawki dostałam, pewnie od durnych komentarzy

Gość do angel from hell
strasznie wkurzajaca ta kafeteria aż czkawki dostałam, pewnie od durnych komentarzy