Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina_22

Potrzebuje rady w sprawie testu

Polecane posty

Gość Karina_22

Mam dosc dlugie cykle nawet 34 dni, srednia z ostanich 6 m-cy to 32 dni. W 10 dniu cyklu pojawial sie sytuacja w czasie gry wstepnej , ze preejakulat mogł byl znajdowac sie na paluszkach mojego partnera , nie jestem do konca przekonan ze byl, on mowi , ze nie bylo sytuacji niebezpiecznej. Do miesiaczki jeszcze 12 dni , jestem 10 dni po tej "dziwnej" sytuacji. Wiem ze test sikacz aby byl wiarygodny powinine byc wykony 18 - 21 dni po niepewnej sytuacji , najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki. Domyslam sie ze test z krwi moge wykonac wczesniej powiedzcie mi czy 14 dni po tej sytuacji test z krwi HCG pokaze mi poprawny wynik ? to bedzie wowczas 24 dzien cyklu ? , czy moze lepiej odczekac dodatkowo dwa dni (jesli plemniki moga przezyc 7 dni w ciele kobiety - nie wiem jednak czy mozna mowic w mojej sytuacji o plamnikach :) , + 4 -5 dni ewentualna wedrowka i ewentualnie dwa dni na wzrost hormonu we krwi ; z tego co wiem hormon najpierw pojawia sie we krwi , potem dopiero wydzielany jest w moczu) Z gory dziekuje

Gość Karina_22
Bardzo prosze o opinie

Gość Karina_22
HELP ????

Gość Karina_22
Czy ktos zechce pomoc ?

Gość Karina_22
Prosze bardzo o pomoc

Gość Karina_22
co radzicie ?

Gość Opinia....
Nie masz szans na ciążę. Robienie testu z krwi nie ma najmniejszego sensu w takim przypadku. Raz - na palcach nie przeniesie się plemników, bo w niekorzystnym środowisku obumierają. Dwa - Owa sytuacja wypadała w 10 dniu cyklu, czyli na co najmniej 8-10 dni przed owulacją, a zatem jeśli by się dostał jakiś plemnik do pochwy, to on jest w stanie utrzymać się tylko 3 dni w tym czasie, ale ma też utrudnioną sytuację, bo śluz w tym czasie jest nieprzenikliwy. Poucz się o tym jak dochodzi do zapłodnienia i jak wygląda cykl, żeby się później niepotrzebnie nie stresować...

Gość Karina_22
Dzieki sliczne

Gość Karina_22
Czy zgadzacie sie z opinia mojej kolezanki ? Dzieki z gory

Gość Karina_22
PROSZE WAS O WYPOWIEDZI

Gość Karina_22
Prosze o porady

Gość Karina_22
Pomzcie prosze

Gość Karina_22
Jak to faktycznie jest z tymi plemnikami w orgaznizmie kobiety. Czy faktycznie mmoga te 7 dni przezyc w sluzie , czy to jest troche przesadzone ?

Gość nie mogą
i daj sobie spokój :-o

Gość Karina_22
Myslisz ze schizuje - prosze o szczere odpowiedzi .

Gość Opinia....
Schizujesz, moja Droga:) A plemniki mogą przeżyć do 5 dni... 7 dni, to jakieś sporadyczne przypadki, a nawet jeśli to zdolność do zapłodnienia przez taki plemnik jest zerowa. Co do sprzyjających warunków - to są takie, w których plemnik dostał się do śluzu płodnego (czyli tego rozciągliwego, jak kurze jajo, albo nieco gorszego - wodnego, choć ten nie ma odpowiednich substancji odżywczych). Ty byłaś w czasie, kiedy śluzu takiego nie miałaś, więc nie masz się zupełnie czym przejmować. Przeciętny plemnik żyje DO 72 godzin, czyli do 3 dni. A w ciążę naprawdę nie tak łatwo zajść, nawet kiedy kochasz się w najbardziej płodne dni... A stres, przez jaki teraz przechodzisz - może spowodować, że owulacja Ci się przesunie, a przez to i okres. Odpuść sobie te schizy - dla swojego dobra :D

Gość Karina_22
Opinia - dziekuje Tobie - bardzo .

Gość Karina_22
Opinia - wiesz Zastanawia mnie takze prawdopodobienstwo tego ewentualnego preejakulatu , czy przez takie cos mozna zaciazyc , prze paluchy ?

Gość KAmila_18
hmmmmm ?

Gość KAmila_18
Ja mysle , ze mozesz byc spokojna

Gość Karina_22
Naprawde powinnam wyluzowac ? Powiedzcie mi czy ewentualnie tast sikany bedzie w miare wiarygodny po 14 dniach - czy to za wczesnie ?

Gość Karina_22
Powiedzcie mi prosze, czy test bedzie wiarygodny po 14 dniach ?

Gość Karina_22
MINIA Co sadzisz o calej tej sytuacji Z gory dziekuje za pomoc

Gość Karina_22
???

Gość Opinia....
Test będzie wiarygodny po 14 dniach, ale od owulacji, czyli - de facto w dniu przewidywanej miesiączki. A najpewniejszy wynik będziesz miała wtedy kiedy zrobisz test, jeśli spóźni Ci się okres... Wciąż obstawiam jednak ewidentny brak ciąży... :)