Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isiunia*

Chętnie pogadam z mamusiami z Tarnowa i okolic.

Polecane posty

Gość isiunia*

Jest na kafeterii mamusia z TARNOWA lub z powiatu tarnowskiego??? Chętnie nawiążę znajomość :)

Gość ja jestemz T-wa witam
:)

Gość isiunia*
Cześć ! W jakim wieku masz dzieci?? Ja 3 latka i 1,5 roczku. Chłopcy.

Gość aniadaniela
ja pochodzę z tych okolic ale teraz mieszkam w Gorlicach,może być??:D

Gość isiunia*
aniadaniela - pewnie że może być - a Ty w jakim wieku masz dzieciaczki??

Gość aniadaniela
starszy w styczniu skończy 3 latka,a młodszy w grudniu skończył 2:)

Gość madaaaaaaaaaaaa
Czesc Ja akurat nie jestem z okolic tarnowa ale za to z okolic bielska - b, nie tak daleko nawet :). Mam nadzieję że mogę się dołączyć do waszej dyskusji. A mianowicie chciałam spytać autorkę czy karmi synka piersią bo ja mam też 1,5 rocznego i chciała bym go bardzo odstawić od piersi. Mam jeszcze córkę w wieku 6 lat. :)

Hej!! aniadaniela - mój starszy w marcu bedzie miał 3 latka a młodszy w sierpniu 2. Mamy podobne wiekowo dzieci:) Jak dajesz radę - bardzo rozrabiają? madaaaaa - nie karmię piersią, karmiłam tylko 3 miesiące.

Gość aniadaniela
ja też tyle karmiłam każde dziecko bo traciłam pokarm po tym czasie:) nie jest żle,mój mąż pracuje co 3 dzień po 24 h,ja na razie siedzę w domu z dziećmi,ale jak mąż idzie do pracy,to teściowie mi zawsze zabierają chłopców na zmianę do siebie i mąż odbiera po parcy:) bo tak kochaja wnuki,a że teściów mam spoko,to nigdy nie zabraniam, zresztą to był ich pomysł:) a od września idą obaj do przedszkolai ja wreszcie do pracy:) śmiejemy się z mężem że będą jak bliźniaki bo są bardzo podobni do siebie no i z jednego roku:D

Gość madaaaaaaaaaaaa
Ale Ci dobrze ja bym bardzo go chciała już odstawić bo chcę też schudnąć, postanowiłam sobie to właśnie od nowego roku, mam nadzieję że mi się uda :).

aniadaniela - no faktycznie z jednego roku, ale fajnie, planowaliście czy tak wyszło?? Ale Ci zazdroszczę, też chętnie poszłabym do pracy. U mnie ten najstarszy idzie od września do przedszkola. madaaaaa - ja też muszę coś sobie postanowić na nowy rok, narazie to wiem że musze zacząć oszczędzać:)

Witajcie, przyłączę się. Też jestem mamą z Tarnowa. Mam 4letnią córcię i właśnie dowiedziaąłm się, że jestem w ciązy. Może pomożecie wybrac mi dobrego gina? Myslę o dr. Sak. Pierwszy mój poród na starym szpitalu to bardzo traumatyczne przezycie :( chciałabym teraz znależc naprawdę dobrego lekarza... Poradzicie mi kogoś?

kamień księżycowy - dr Sak jest godna polecenia, co prawda nie chodziłam do niej, ale dwie osoby z mojej rodziny chodziły i bardzo sobie chwalą ją. Przy niej będziesz rodzić na nowym szpitalu. Ja oba porody miałam na nowym i nic złego nie mogę powiedzieć. Napisz coś więcej o Twoim pierwszym porodzie - aż tak źle było?? Twoja córeczka chodzi do przedszkola??

WC, musiałam sikac na basen co było dla mnie dodatkowo upokarzające....Dziecko nie wstawiało się w kanał rodny, miałam "masaż szyjki", szprycowano mnie jakimiś lekami, czopkami, zastrzykami o nikt nie raczył mnie poinformowac co to i po co?Kiedy dostałam skurczy partych zabroniono mi przec, bo "inaczej popekam, bo ujście nie otwarte". Niewyobrażalny ból :( Myślałam tam,że umrę.... Byłąm tak słaba po tylu godzinach męki,że nie byłam w stanie urodzic... Lekarz, "wypchnął" mi dziecko z brzucha..... Koszmar..... Później komplikacje, rozejście spojenia łonowego, diagnoza,PO PORODZIE że miałam zbyt wąską miednicę i powinnam miec cc..... Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Ogarnia mnie przerażenie gdy o tym myślę, dlatego szukam DOBREGO lekarza juz dziś.

Przepraszam, ucięło mi pierwszą częśc wypowiedzi, zabroniono mi korzystac z Wc miało byc, a wczesniej,że miałam potworne bóle krzyzowe, a panie oceniły ,że przesadzam, bo skurcze się "nie piszą duże". Nikt mnie nie słuchał, czułam się pozostawiona sama sobie, jak zwierzę, a nie człowiek... To dla mnie bardzo traumatyczne przezycie, a stary szpital na zawsze pozostanie rzeźnią....

To faktycznie, straszny miałaś poród. Ja to bym chyba nie przeżyła czegoś takiego. U mnie pierwszy poród trwał bardzo krótko, do szpitala przyjechałam na 20:00 a o 22:00 się synek urodził. Wiadomo bóle były, ale takie do przeżycia. Natomiast drugi poród trwał trochę dłużej. Do szpitala przyjechałam na 6:00 a urodziłam o 12:30. Bóle były większe i wogóle myślałam że nie urodze, ale wszystko sie ok skończyło. A tak się nasłuchałam przed drugim porodem, że ten drugi raz to lżejszy i szybszy, a ja miałam dłuższy i bardziej bolesny.

Gość aniadaniela
u mnie tak jakoś samo wyszło :P ja pojechałam no poród sn z pierwszym dzieckiem ale i tak miałam cesarkę, bo miałam zaświadczenie od okulisty,które oni i tak obalili i stwierdzili że moge normalnie rodzić, ale po 9 godzinach bóli bez postepu porodu kazali mi wybierać:) a drugie to juz musiałam przez cesarkę rodzić co sobie bardzo chwalę

Gość aniadaniela
aha, i nie chciałam rodzic ani w Tarnowie,ani w Gorlicach,bo sie tyle nasłuchałam,że miałam dość, rodziłam w Nowym Sączu w "Medicorze", to cos na zasadzie prywatnego szpitala,ale wszystko jest na NFZ,wiec sie nic nie płaci, warunki boskie, jedzenie jeszcze lepsze bo zamawiaja z jakiejs knajpy i tv w kazdej sali,a sale są 2-osobowe:)

Gość kamień księzycowy
Szkoda, że w Tranowie czegoś takiego nie ma jak ten Medicor. A czy tam trzeba się wczesniej zapisywac? Isiunia nawet mnie ni strasz,że za drugim razem jest gorzej , bo trgo już sobie nie wyobrażę nawet....

Gość aniadaniela
nie trzeba,chyba ze masz wskazania do cesarki to wczesnioej trzeba tam jechac na konsultacje z anestezjologiem i ustalaja termin, a jesli porod ma byc sn to jedziesz jak sie zaczynaja skurcze i tyle:)

aniadaniela - szkoda że wcześniej nie wiedziałam o tym Medicorze, nie wiedziałam nawet że coś takiego istnieje. Szkoda że w Tarnowie nie ma czegoś podobnego, bo do Sącza to jednak trzeba troszkę jechać. Zresztą narazie nie wybieram się na porodówkę:) Planujesz więcej dzieci?? kamień księżycowy - nie chciałam Cię straszyć, wiesz ja jak chodziłam w drugiej ciąży to każdy mi mówił : nie martw się teraz będzie lżejszy poród. Pocieszałam się tym a okazało się że było dużo gorzej, co nie znaczy że u Ciebie też tak będzie. Zresztą Ty pierwszy poród miałaś strasznie ciężki a ja dosyć lekki. W którym tygodniu ciąży jesteś?

aniadaniela - szkoda że wcześniej nie wiedziałam o tym Medicorze, nie wiedziałam nawet że coś takiego istnieje. Szkoda że w Tarnowie nie ma czegoś podobnego, bo do Sącza to jednak trzeba troszkę jechać. Zresztą narazie nie wybieram się na porodówkę:) Planujesz więcej dzieci?? kamień księżycowy - nie chciałam Cię straszyć, wiesz ja jak chodziłam w drugiej ciąży to każdy mi mówił : nie martw się teraz będzie lżejszy poród. Pocieszałam się tym a okazało się że było dużo gorzej, co nie znaczy że u Ciebie też tak będzie. Zresztą Ty pierwszy poród miałaś strasznie ciężki a ja dosyć lekki. W którym tygodniu ciąży jesteś?

Pozdrawiam Was Drogie mamy i życzę udanej niedzieli:) Ja mam dziś gości:) rodzina.

Ja też żałuję,że nie mamy takiego Medicoru w Tarnowie... Dokładnie nie wiem, który to tydz. bo jeszcze nie byłam u gina, dopiero zrobiłam test niedawno. Z moich obliczeń wynika ,że 3.

Gość aniadaniela
tak,planujemy jeszcze jedno, ale na pewno niepredko, o ile w ogole nam nie przejdzie,bo ja fatalnie przechodziłam obie ciąże i w kazdej ladowalam pare razy w szpitalu na podtrzymaniu lub przez bóle, nic przyjemnego, a 2 ciazy to nawet dziecka na rece wziac nie moglam,bo zaraz mialam skurcze:(

Gość aniadaniela
do Cichowej na ul. Wałowej, jakos mialam do tej kobiety zaufanie, bo od samego poczatku jest moim lekarzem, wiec obie ciaze ona nadzorowala:D

Cześć dziewczyny, a jak sobie radzicie z wychowaniem dzieci, kamień księżycowy - Twoja córeczka chodzi do przedszkola?? Aniadaniela- a Twoi chłopcy używają jeszcze pampersów?? Ja jestem wykończona na koniec dnia, moi chłopcy strasznie rozrabiają.