Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askawerdaska

hiszpanski ... mozecie sprawdzic te zadania ?

Polecane posty

Gość askawerdaska

PRZETŁUMACZ 1. Co w tej chwili robisz ? Czytam i uczę się hiszpańskiego. Qué estás haciendo ? Yo estoy leyendo y estudiando espańol. 2. Oni w tej chwili śpią, a my gramy w piłkę i śmiejemy się. Están durmiendo, y estamos jugando a balón y riendo. 3. Dziewczyna w czerwonym kostiumie suszy sobie głowę i czesze się. La chica del bańador rojo está secándose la cabeza y peinándose. 4. Wy się kłócicie, a my rozmawiamy przez telefon. Estáis discutiendo, y estamos hablando por telefóno. 5. Jakie ubrania lubisz nosić ? Wygodne, jasne i szerokie. Qué ropa te gusta llevar ? Cómodo, claro, ancho. 6. Co zakładasz na rozmowę kwalifikacyjna ? Wszystko mi jedno (garnitur). Qué te pones para la entrevista de trabajo ? Me da igual (un traje). 7. Jakiego koloru jest ta marynarka. Ciemnobrązowa. Cuál es color este chaqueta? Bronce oscure. 8. Dzisiaj sypie śnieg, jest zimno, pochmurno, nie ma wiatru. Hoy está nevando, hace frio, está nuboso, no hace viento. REGUŁKI alegre -> la persona con grande sentido del humor educado -> la persona con grande conocimientos generoso -> la persona que le gusta dar otro personas varios cosas tacańo -> la persona que no le gusta dar otro personas varios cosas OPIS UBIORU Hoy llevo un jersey suelto de color gris, unos zapatillas de deporte de color blanco, unos pantalones vaqueros ancho de color azul. ESTAR+GERUNDIO ODMIANA Yo/ afeitarse - estoy afeitándose Los nińos/ bańarse - están bańador Maria y yo/ ver - estamos viendo Vostoros/ ducharse - estáis duchándose

Gość askawerdaska

Gość askawerdaska

Gość askawerdaska

Gość askawerdaska

Gość Facet2000
a to jest dobry czas? Nie zebym się znał :) hiszpańskiego dawno się uczyłem. Tylko tak mi się wydaje ze moze Co w tej chwili robisz nie powinno być: Que haces ahora?

Gość askawerdaska
mysle ze tak. Bo ostatnio mielismy konstrukcje estar+gerundio :)

Gość askawer

Gość askawer

Gość ludzie pomocy naprawde mi zale

Gość poiuytredfvbnm

Gość fdghjkl

Gość please .....