Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla zona ...z

AKT CHGRZTU CZY WY TEZ PLACIELISCIE ZA NIEGO KSIEDZU 400ZL?

Polecane posty

Gość przyszla zona ...z

WITAM! ZAMIERZAM WZIASC SLUB NIE W SWOJEJ PARAFI , WIEC POTRZEBUJE AKTU CHRZTU,,,, Z TEGO CO SIE DOWIEDZIALAM W MOJEJ PARAFII KSIADZ ZYCZY SOBIE ZA TO 400 ZL... jakim prawem? skoro za akt urodzenia place 22 zl, to za akt chrztu 400zl! to skandal,,, no ale w mojej parafi wsyztsko jak widac jest mozlwie... czy wy tez placiliscie za akt chrztu? i iile?

Gość przyszla zona ...z
no wlasnie tyle sobie kaze za to zaplacic.... za slub ma swoj cennik 800zl, a za akt chrztu polowe.... dla mnie to jaks paranoja... a tak na powaznie to gdzie bede mogla udac sie eentualnie na skarge? do biskupa? czy diecezji? zamierzam brac slub za granica,.. wiec watpie by ksiadz za granica mogl sobie ten akt sam wydobyc....

Gość a pytałaś w kancelarii
czy tylko rozsiewasz plotki ?????????????

Gość przyszla zona ...z
nie rozsiewam plotek.... slyszlam od kilku osob, w tym dobrych kolezanek, ktore za to zaplacily!! i to ejst najgorsze, ze ludzie sie na to godza i placa...a ja nie mam zamiaru dawac ksiedzu polowe pensji za zwykly papier

Gość mamamunia
u nas placi się po 50zł

Gość przyszla zona ...z
czy ktos tez sie spotkal z taka sytuacja? ze ksiadz zyczyl sobie takiej sumy za akt chrztu? badz jakiejkolwiek innej?

Gość przyszla zona ...z
za 400zlotych kupie sobie 100 slownikow i nie mam zamiaru placic komus za swistek 400 zl,, rozumiem 30... czy nawet 50 a nie 400 i to nie plotki, wiem to od sprawdzonych zrodel, moje kolezanki nie maja powodu klamac i wymyslac cen z kosmosu

Gość przyszła żonooooo
ty nie wiesz. ty słuchasz głupich bab bo się d... nie chce ruszyć do kancelarii PLOTKARA !!!

Gość ty wyzej
spadaj stad

Gość nie wierzę w to u mnie
dostaniesz za darmo. Temat prowo, bazowany na zwykłej nagonce na kościół. Znajdz sobie życie.

Gość ty wyzej
spadaj stad

jak poszłam po swój akt chrztu to powiedzieli mi co łaska-dałam 10 zł.(byłam chrzczona nie w swojej obecnej parafii ). Mąż zapłacił u siebie 50 zł. Gorzej miałam z zaświadczeniem o bierzmowaniu.Ponieważ akt komunii i bierzmowania nie został przesłany do parafii gdzie byłam chrzczona ( a powinien ) musiałam iść po niego do mojej obecnej parafii.Ksiądz zażyczył sobie za niego 100 zł. ale miałam tylko 50 i nie chciał mi go wydać.Zapytałam go co mam powiedzieć księdzu który ma udzielać nam ślubu ( też brałam nie w swojej parafii ) i wtedy zaproponował mi że weźmie to 50 zł. a reszte mu doniose. Nie doniosłam do tej pory:). Nie wiem czy wiesz ale pozwolenie na ślub w innej parafii juz nie jest wymagane więc w razie czego nie daj się w to wrobić:)

Gość przyszla zona ...z
rozumiem dac 50,,, ale nie 400 a ile placiliscie za slub? 800zl????????

My płaciliśmy 350 ale to było 5 lat temu ,chociaż w tym samym czasie ksiądz w mojej parafii wołał 1000:( a nie możecie wziąć ślubu w innej parafii?