Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka1111

M O R F O L O G I A pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość agnieszka1111

hej wszystkim dzisiaj się wybrałam na morfologię ale nie wziełam pod uwagę tego że mam okres, tzn już koncówka. czy to może w jakieś sposób sfałszować wyniki?? np że wyjdzie mi że jestem w ciąży czy coś takiego ;> ???

Gość bozsz widzisz a nie grzmisz

Gość HErbatka aromatyzowana
ja wczoraj też byłam na badaniu krwi i też miałam ostatni dzień okresu, ale nie wydaje mi się żeby to miało fałszować wynik. Chyba raczej chodzi o to, że i tak wiele krwi tracisz więc podczas miesiączki nie chcą wyciągac więcej :)

Gość niewiedza szkodzi
Przy morfologi nie robia testu ciazowego bo kto by za to extra placil, poza tym moze wyjsc minimalnie obnizona hemoglobina, co jest norma u kobiet.

Gość nieeeee no co Tyyy
nie ma przeciwskazań, bo pobierają mało krwi, tylko dla własnego komfortu i samopoczucia lepiej nie iść na pobieranie, jak ma sie okres, szczególnie pierwsze 2 dni...

Gość agnieszka1111
dzieki Wam wszystkim za odpowiedzi:) a swoją drogą... słyszałam, że przy morfologii uwzględniają TSH i jak jest on ponad normę to jest ciąza :P zatem da się wykryć :P

Gość niewiedza szkodzi
Jak TSH jest ponad norme to tarczyca zjebana a nie ciąża....

Gość no weeeż
daj znać jak wyszły ;)

Gość ale weeeź
ale przecież nikt nie napisała, że nie można iść na morfologie w czasie okresu, jakby niemożna było, to by pielęgniarka przy pobraniu pytała, ale nie pytają. Po prostu jeśli ktoś jest wrażliwy albo osłabiony, to lepiej nie iść w czasie okresu, może gorzej się poczuć, ale na pewno nie zejdzie przez to ;)

Gość kuurkuumaa
nie ma znaczenia czy pobiera się krew podczas okresu czy poza nim>przecież okres to nie ta sama krew co w żyłach płynie(dla niezorientowanych) lekarka mogła mieć na uwadze to,że niektóre kobiety bywają podczas okresu osłabione:)żadne laboratorium nie zrobi tobie gratisowo badania na obecność ciaży przy standoardowym badaniu morfologicznym- nie licz na to-trzeba dopłacić 20 zł:)

Gość kuurkuumaa
a na określenie TSH też trzeba albo dopłacić albo mieć dodatkowe skierowanie: to jest badanie na określenie poziomu hormonów a nie test ciążowy:)

Gość neinka
teraz lepiej nie pobierac krwi_igły mają wycofywac ,bo z sepsą!