Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maryśka666

kto pisal magisterke ten mi pomoze moze

Polecane posty

mam pytanie pisze o uzdrowiskach w ustce i kolobrzegu i moja promotor kazala mi jechac tam wynajac hotel i zdobywac info czy ma do tego prawo? czy moge tylko i wylacznie korzystac z ksiazek?

Gość FFFFFFFFFFFFF
zmusić cie nie moze, ale jak sama zdobedzie te informacje (aktualne) to ci zrobi kolo tylka na obronie :( bo te msciwe ludziska sa

Gość wszystko zależy od Twojej
krestywności. Promotorka nie może Cię zmusić do wyjazdu ale radzi. Masz kilka wyjść: 1) nie zbierać tych danych, na czym ucierpi może jakość Twoich badań, ale możesz to nadrobić innymi atutami pracy 2) zebrać te informacje drogą elektroniczną, telefoniczną itp. co w dzisiejszych czasach jest naprawdę proste, jeśli tylko podmioty w tej Ustce czy gdzie tam zechcą współpracować (wówczas czynisz odpowiednią uwagę we wstępie do pracy, w miejscu gdzie opisujesz przebieg badań i formy pracy, ale to przeież robisz także jeśli pojedziesz do Ustki). 3) Wystąpić do Prorektora ds Nauczania tudzież odpowiedniego (bo różne są nazwy tej osoby) o dofinansowanienie projektu naukowego, w koszty wliczając podróż i nocleg. Wówczas masz również usprawiedliwione wszelkie nieobecności w tym czasie (raczej trudno dostać dofinansowanie na jednostkowy projekt, kiedy jest się tylko studentem).

aha dzieki za info. zastanawiam sie bo w zasadzie do 15 maja powinnam zdac prace jesli chce bronic sie w czerwcu ale bede mogla wyjechac dopiero w kwietniu wiec pewnie sie bede bronic po wakacjach. ile jest czasu od zakonczenia szkoly na obrone pracy mgr ktos wie?

Gość FFFFFFFFFFFFF
dobrze ci ktos wyzej napisal

Gość FFFFFFFFFFFFF
lepiej korzystaj z informacji elektr. wtedy w przypisie podajesz strone www i kazdy moze to sprawdzic, ja tak robilam w swojej pracy

ale jest chyba jakis procent ktory okresla np ze w pracy nie moze byc wiecej niz 10% info sciagnietych z internetu. a co np ze zdjeciami wszystkie sciagne z neta. trudna sprawa:( moja promotorka nie robi wogole seminarium bo jak twierdzi jest nikłe zainteresowanie

Gość FFFFFFFFFFFFF
ja pisalam dwie prace magisterskie i w jednej musialam miec zdjecia i wszystkie mialam z neta, ale jak masz ochote to sama moze pojechac i zrobic jak ci sie chce, nie wiem ile teraz moze byc info z neta w pracy, ale ja w swoich sie w duzej mierze opieralam na necie, jak mi czegos brakowalo w ksiazce czy ustawie

Gość FFFFFFFFFFFFF
no ale chyba dostalas liste z wymaganiami jakie powinna zawierac praca? a jak nie to idz do niej i zapytaj, ona za to kase bierze i to ona jest dla ciebie a nie odwrotnie

Gość FFFFFFFFFFFFF
wiec skoro nie masz listy wymagan to zrob po swojemu a jej nic nie mow albo jak sie zapyta to sciemniaj ze bylas :D

Noja miałam absolutorium w maju 2001. A pracę obroniłam w październiku 2004. Ale na każdej uczelni są inne reguły.

Gość wlasnie sie niedawno
zastanawialam jak to wyglada w Pl. Ja studiuje we Francji i do pracy rowniez musze wyjechac na co najmniej kilka dni i nikt mi kosztow nie pokryje. Malo tego, uczelnia nie ma seminariow na interesujacy mnie temat, moge je robic gdzie indziej, ale rowniez sama pokrywam koszty. Wniosek - moglam wybrac inny temat... A skoro nie chcialam,to nauka kosztuje :/