Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia8118

czy moge teraz pobrać mocz na badanie na posiew czy musze w nocy

Polecane posty

Gość asia8118

Gość butelka wody mineralnej
ja pobieralam z samego rana i taki zanioslam do laboratorium, pamietaj o sterylnym pojemniku

Gość werfwerfe
musisz na czczo, z porannego moczu

Gość butelka wody mineralnej
od kiedy mocz na czczo to nie morfologia

Gość coś
mocz z rana -środkowy strumień

Gość jak wolisz
nic nie musisz, jeżeli chcesz żeby wyniki były wiarygodne to pobierz rano, musisz to urodzić jak jesteś w ciąży, bo innego wyjścia nie masz.

Gość kiciunia123
słuchaj najwpier sterylnie czysty pojemnik na posiew, potem musisz sie dokładnie umyć w miejscu intymnym, nastepnie troche moczu wysikaj a potem dalsza czesc moczu która wysikasz bedzie dobra na posiew, wiem bo pracuje w labotarorium analitycznym

Gość kiciunia123
oczywiscie tylko o rannym moczu mówimy

Gość qyiljvclouyljyud
a mi moja ginka kazała dodatkowo zatkac wacikiem ujscie pochwy ( tzn nic tam nie wpychac bron boze, tylko przytrzymac ten wacik palcem). jesli mocz spływajac do pojemnika przepłynie przez ujscie pochwy i odbytu to na bank znajda sie w nim bakterie. kobieta wtedy bez sensu poddawana jest leczeniu.

Gość nie nie nie czekaj
tylko pamietaj, ze nie wolno sie myc zadnymi intymnymi zelami!! conajwzyej noca!, ale juz rano przed sisuianiem myj sie sama woda!!

Gość nie nie nie czekaj
tak wiec najlepiej z samego rana wysiusia c sie mocz zaniesc, a jesli noca chcesz to zrobic to prawdopodobnie pojemnik do badania z moczem powinno przechowywac sie w LODOWCCE!! 🖐️

W odówceto mozna na badanieogólne moczu, na posiew mocz musi być świeży bo nawet w lodówce bakterie się namnażają, tylko wolniej ale jednak i wynik może być niewiarygodny. Pal 6 jak są jakieś bakterie w przekroczonej ilości - gorzej, jeśli są w ilości dopuszczalnej a przez noc się namnożą i ostaą okreslone w ilości zbyt dużej.

Gość asia8118
dzięki wam bardzo za pomoc ale nie napisałam że chodzi mi o dziecko roczne, któremu musze zrobić posiew moczu a on w nocy sie nie budzi a rano to wstaje o 10 a mocz musze zawieść o 7 rano