Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faaaalling

Teściowa zostawiła dziecko same w domu

Polecane posty

Gość faaaalling

Moja teściowa nigdy nas nie zawiodła, zawsze można było na nią liczyć i była przeciwieństwem tych o których piszą w dowcipach. Ostatnio jednak zawiodła moje zaufanie. Miała wizytę u lekarza o której nic nikomu nie powiedziała. Zostawiła same w domu moje 3letnie dziecko na 'jakiś' czas. Ona twierdzi że to raptem były 2 godziny bo i tak dziecko przecież spało! Pewnie bym o tym nic nie wiedziała gdybym nie wróciła wcześniej do domu. Zastałam płaczące dziecko i brak teściowej. Przez następną godzinę nie mogłam dziecka uspokoić a teraz mam problem z wyjściem do pracy bo mnie nie chce puścić.Powiedziałam jej parę reczy do słuchu i się obraziła a wraz z nią chyba cała najbliższa rodzina bo jestem panikara,Przecież nic się nie stało. Wszyscy teraz włącznie z moim mężem mają do mnie pretensję że zabrałam dla dziecka babcie, że poróżniłam nas bo to normlane że dzieci siedzą same w domach. Czy ja przesadzam? Czy zostawianie samego dziecka rzeczywiście jest normą?

Gość amaletta
pozostawienie trzylatka w domu bez opieki jest skrajną nieodpowoiedzialnoscią i z pewnoscią w tym przypadku racja jest po twojej stronie

no co Ty, miałaś prawo się wkurzyć...3 latek sam w domu?...chyba tylko w patologicznych rodzinach to norma, strach dziecka to jedno ale przecież mogło sobie zrobić jakąś krzywdę...udana babcia, nie ma co...:O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaacośtam
może wybrała sie po prezent dla ciebie? Słownik na przykład chciała kupić?

moja mama kiedys spucila z oka mojego brata na 5 minut..a on wzial krzesslko,wyszedl na balkon,stanal na krzeslku,zeby sobie widoczki obejrzec..na szczescie go zlapala...wiec to nie norma.. choc przyznam,ze jak juz mial 7 lat,a ja 4 to czasem mama szla do sklepu bez nas i mowila,zeby nikomu nie otwierac i nigdzie nie lazic...zalezy jakie masz dziecko.jak jest nauczone odpowiedzialnosci,to w sumie nic wielkiego sie nie stalo.zreszta tesciowa go pilnuje za darmo i jeszcze zjebke za wlozony trud dostala

Gość mama zmieniajace swoje zycie
Pomimo kłótni nie popuściłabym,to była nieodpowiedzialna decyzja.Wręcz głupia.....przystawaj przy swoim i w razie dalszych pretensji powiedz mamusi,że takie rzeczy zgłasza sie na policje..................

Gość mama zmieniajace swoje zycie
3 latek odpowiedzialny??????????????????????????co za brednie.

Gość chopak z czata
napisze tak zgodnie z polskim prawem dziecko do 12 r.ż nie moze zostać pozostawione bez opieki !!! Dobrze ze nic sie nie stało , rodzina jak nie rozumie o co chodzi to ją olej .Zatrudnij opiekunke :)

Gość amaletta
http://www.emito.net/poradniki/rodzina/bezpieczenstwo_dziecka/pozostawienie_dziecka_bez_opieki http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/wbil-sobie-w-czaszke-paleczke-do-ryzu_125544.html http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/2631/krasnik,pijana,matka,i,konkubent,male,dzieci,bez,opieki/ http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Gdzie-jest-matka-dzieci-ktore-wypadly-z-okna,wid,9439286,wiadomosc.html?ticaid=196e4 wydrukuj i daj mądralom bez wyobraźni

Gość a ja powiem
miałaś rację. moja teściowa też mi wywinęła kiedyś numer. moja 4-letnia wtedy córka bawiła się lekarstwami leżącymi na stole (u teściów) i zapytała babcię, czy może zjeść jedną tabletkę. babusia jej pozwoliła. dziecko zjadło. całe szczęście, ze to tylko rutinoscorbin był i tylko jeden. nie było mnie tam, ale gybym była, to pewnie bym ją zagryzła.

Gość ktoś mnie tu
rozwalił tym odpowiedzialnym 3-latkiem :O:O , co innego powiedziec dziecku - wychodzę na 5 minut , zaraz wróce a co innego zostawic śpiące dziecko na kilka godzin , nie miej żadnych wyrzutów sumienia , to Ty masz rację

Gość masz racje.....
3 latek pozostawiony bez opieki na 2 h to nieodpowiedzialnosc ze strony twojej tesciowej . ja bym porzadnie ja opieprzyla nie patrzac na reakcje rodziny .. i co z tego ze pilnouje za darmo ( darmo znaczy nieopowiedzilnie ) mogla zabrac dziecko razem ze soba a co by bylo gdy wtedy dziecko sobie krzywde zrobilo ? wylecialo przez okno , odkrecilo gaz lub kopnał by go prad ? wtedy tez rodzina powiedziala ze nic sie nie stalo . radze ci daj dziecko do przedszkola - wtedy bedzisz miala pewnosc ze ktos sie nim nalezycie opiekuje - przynajniej nie zrobi sobie krzywdy

Gość fffffffffffff
Nie to nie jest norma, no chyba ze w rodzinach patologicznych, co innego gdyby dziecko spalo a ona wyskoczyla do osiedlowego po jakis szybki sprawunek, ale zostawila dziecko samo na 2 godziny. Ja bym nie popuscila a pojebane mezulkowi powiedz zeby sie leczyl, albo powiedz ze po co wam opiekunka, skoro dziecko moze samo w domu siedziec, a jak juz ssiedzi to niech jeszzcez posprzata i obiad ugotuje....

Zostawiałam na chwilę mniejsze dzieci (wychodziłam ze śmieciami, powiesić pranie) Ale 2-4 lat to bałam się spuścić z oka nawet na chwilę. To są wulkany pomysłów i potęga wyobraźni. Chyba już w życiu bym takiej teściowej nie zostawiła dziecka (swojej teściowej zostawiałam dzieci dopiero powyżej 5 lat, jak były bardziej odpowiedzialne i zaradne niż ona ;P)

Gość amaletta
fffffffffffff, piękny pomysł :D, :D

Gość gdyby moj maz
3-letnie dziecko odpowiedzialne?co za bzdury.jeszcze wiekszej glupoty nie slyszalam.to brak odpowiedzialnosci ze strony tesciowej i mialas prawo sie wkurzyc i ja opieprzyc.sama bym tak zrobila.nie patrz na rodzine,masz racje i juz.

Gość jusaa
masz absolutną rację i pokaż ten topik mężowi, niech zobaczy co sądzą o tym inne matki:/

Gość ja babcia też
ważne aby nie zaogniać sytuację przecież nie chodzi ci chyba o zlinczowanie teściowej za ...jej winy nie jest to dobre że dziecko zostało same, tak nie powinno być problemem jest to że ....teściowa z jakiegoś powodu wolała nie przyznać się przed wami że potrzebuje wyjść do lekarza i w tym czasie wy powinniście zapewnić dziecku opiekę pozostań w zgodzie z teściową , ale uzgodnij z nią , aby w sytuacji gdy potrzebuje wolny czas na swoje sprawy....uzgodniła to z wami ...a wy zawsze zapewnicie dziecku opiekę na ten czas, bo to jest wasz obowiązek i odpowiedzialność niech teściowa ma odwagę wykonać ten telefon do was....TO uzgodnij z teściową sama jestem babcią, i stosuję się do zaleceń rodziców wnuka...bo to oni są jego rodzicami....nie forsuję swoich rozwiązań wbrew woli rodziców...bywa że przedstawiam im swoje argumenty o opiece nad wnukiem.....ale zastosowuję się zawsze do decyzji rodziców dziecka i do ich wizji postępowania z dzieckiem w sytuacji jaka się pojawiła....radzę znaleźć konsensus w kontaktach z teściową....uzgodnienia......ponowne zaufanie ...docenienie że teściowa jest ...ma zalety ale też i zakreślenie granic...jednoczesne umożliwienie teściowej prowadzenie własnego życia Dogadajcie się....bez agresji....bez linczowania za winy

Boze nawet nie chce myslec co te dziecko musialo przezyc. Nie mam dziecka ale opiekowalam sie kiedys tez trzylatka. Gdy spala zeszlam na chwile na dol do kuchni. Ta widocznie sie obudzila i wpadla w taki ryk ze nie moglam jej uspokoic. A to byla doslownie chwila gdy mnie nie bylo. A co dopiero tak samopas na 2 godziny...

Gość z takim pchaczem
masakra twoja tesciowa jest skrajnie nieodpowiedzialna tylko 2 godziny!!!

Rany... postawcie sie na miejscu tego dziecka. Spalo sobie samo w domu, babcia polozyla spac. Potem sie budzicie, nie ma babci, nie ma nikogo. Jestescie sami, zamknieci w pustym mieszkaniu. Jak to dziecko musialo sie bac!

Gość martakas
3latek mojej siostry potrafi otworzyć klapę od piekarnika, stanąć na niej,otworzyć gaz i krany z wodą w kilka sekund:) Moja mama się nimi opiekuje, zżarłoby ją sumienie gdyby je zostawiła na 2 godz! Normalny ojciec powinien stanąć po stronie dziecka.

bardzo madra babcia. Jak cos by sie stalo dziecku, to gwarantuje Ci ze od razu bylaby tv i pewnie zrobiliby z Was jakas patologie. moich sasiadow tez 3 letnie dzicko postanowilo sie ogolic na glowie bo tata tez tak robi. A spuscili dziecko z oka doslownie na chwile.

Gość a ja powiem
do ja babcia też. jest Pani wspaniałą babcią (z opisu). tu nie chodzi jednak o linczowanie teściowej tylko o fakt, że dziecko nie miało opieki. skoro zgodziła się nim opiekować, to powinna wywiązać się z tego zobowiązania. mogła powiedzieć, ze ma wizytę u lekarza, a rodzice pewnie zajęliby się dzieckiem w tym czasie. moim zdaniem postępowanie tej babci było lekkomyślne i nie ma usprawiedliwienia.

masz absolutną rację, teściowa postąpiła karygodnie i nie zostawiłabym z nią więcej dziecka, a mąż powinien się zastanowić bo chyba ma po mamusi tendencje do nieodpowiedzialności!!!!

Tu nawet nie ma co dyskutować czy jest winna czy nie.Bo to oczywiste co teściowa zrobiła nie mieści mi się w głowie!!!! Zero wyobraźni ze strony babci jak również całej rodziny 😠 Ja również bym zrobiła ,,awanturę" nie zależnie od stopnia pokrewieństwa -czy to teściowa,czy moja mama,babcia,siostra,koleżanka itd itp. Taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle miejsca!

Gość faaaalling
Od poniedziałku do dziecka przychodzi opiekunka. Teściowa beczy i żali się wszystkim że zrobiłam z niej jakiegoś diabła, wyrodną babkę która specjalnie chciała dziecku krzywdę zrobić. Ponadto jestem ofiarą tych wszystkich artykułów o tych dzieciach którym coś się stało jak były same bo to na pewno nie prawda...

3 latek sam w domu ? masakra !!! i tylko na 2 godziny ? chyba aż na 2 godziny ... miałaś prawo sie wkurzyc i wcale ci sie nie dziwie ...

Gość a co to za wymysł
ja zostawałam sama jako trzylatka, jak mama szła do sklepu czy w inne miejsce. potem gdy miałam 6 lat zostawiała moją trzyletnią siostrę pod moją opieką i wychodziła - patologii u nas nigdy nie było. My nigdy nic sobie nie zrobiłyśmy, bo wbrew pozorom trzylatek dobrze nauczony co mu wolno a czego nie wolno może dać sobie radę. Bawiłyśmy się w swoim pokoju i tyle... Ale fakt, że u nas nie było np. balkonu... i standardy w dzisiejszych czasach też się zmieniły...