Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hiniisss

Zażyłam tabletkę anty po 15 godz...

Polecane posty

Gość hiniisss

Witam.Na sylwestra postanowiłam nie brać pigułki bo piłam alkohol ,tamtej nocy kochałam się z chłopakiem chyba nie kochaliśmy się do końca lecz zastosowaliśmy tzw."stosunek przerwany" , już zapomniałam jak to dokładnie było . Zażyłam tabletkę następnego dnia o 8 , czyli 15 godzin po godzinie w której zażyć ją powinnam. Czy mogłam zajść w ciążę? Jutro wypada mi przerwa między opakowaniami ,ale chcę wcześniej wiedzieć czy i akie szanse były , że mogło dojść jednak do zapł.???

jakieś szanse były... skoro wzięłaś więcej niż 12h. Hmmm zastanawia mnie tylko, dlaczego postanowiłąś nie brać.. "bo piłam alkohol".. przecież alkohol nie obniża działania tabletek, a nawet jakby obniżał to chyba lepiej wziąć tabletkę i miec obniżoną skuteczność... niż nie brać jej wcale...

Gość hiniisss
Wtedy jeszcze o tym nie wiedziałam

Gość krucafuks
Nie jestes w ciazy, dla spokoju mozesz zrobic test na poczatku nastepnego opakowania. Tabletka wchlania sie jakies 4 godziny, jesli nie zamierzasz w tym czaise wymiotowac po alkoholu, to ja przyjmujesz. Jesli zdarzy Ci sie zwymiotowac w przeciagu 4 godzin, bierzesz tabletke z zapasowago opakowania na czarna godzine, tak jakbys tej zwroconej wogole nie wziela. Jesli takowego nie posiadasz, po prostu lykasz nastepna i przyjmujesz przez 20 zamiast 21 dni, robisz 7 dni przerwy i nastepne opakowanie. To na przyszlosc.

Gość krucafuks
A jesli zdarzy Ci sie pominiecie tabletki o wiecej niz 12 godzin przez wlasne gapiostwo, to wiedz, ze jajeczko sobie tak nie wyskoczy od razu, owulacja moze nastapic w przeciagu np nastepnych kilku dni, wiec warto dodatkowo sie zabezpieczac przez tydzien. Zreszta wszystkie informacje na ten temat znajduja sie w ulotce, przeczytaj ja prosze 2 razy ze zrozumieniem.