Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sie dzieje...

Czy dziecko w 24tc może mieć cały czas czkawkę?

Polecane posty

Gość co sie dzieje...

To moja druga ciąża. Jeszcze nie dawno czułam takie dokładne kopnięcia dziecka. Od tygodnia wręcz czuję tak jakby dziecko 'skakało mi w brzuchu' wręcz czasem 'rzuca się'. Trwa to co 10-15minut. Nie czuję już wogóle tych kopnięć które czułam wcześniej. Do lekarza idę dopiero na początku lutego. Nie wiem czy mam się niepokoić? Czy dziecko może mieć co chwilę taki 'napad czkawki'? Proszę o rady :(

Gość zadzwon do lekarza

Gość lita6891
idź do lekarza!! nie czekaj, tu chodzi o Twoje dziecko! Jeśli sie niepokoisz, to nie pytaj na forum tylko idz do specjalisty. Ja czulam jak mial czkawke dzien przed porodem- to byl pierwszy raz, 40tydz.

Gość co sie dzieje...
Wogóle zapomniałam dopisać, że zaraz po tych 'ruchach' napina mi sie brzuch :(

Gość zadzwon do lekarza
to na co czekasz?

Idź i sprawdź to u lekarza. Moje dziecko też ma często czkawkę ale to od jakichś 2 miesięcy... A ja teoretycznie powinnam właśnie leżeć na porodówce :P A to że brzuch Ci twardnieje to może coś oznaczać, ale nie musi... Niestety nie mogę Ci pomóc jak tylko doradzić wizytę u lekarza.

Gość co sie dzieje...
Do przychodni zadzwonić mogę dopiero jutro :(

Gość zadzwon do lekarza
a prowadzi cie lekarz prywatny czy panstwowy? bo jesli chodzisz prywatnie to dzwon do lekarza

Gość co sie dzieje...
Panstwowy

Gość zadzwon do lekarza
to jutro z rana idz na wizyte ale najprawdopodobniej masz skurcze przygotowujace lepiej to skonsultowac z lekarzem pozdrawiam

Gość co sie dzieje...
SciFi ty jeszcze nie urodziłaś?? Jesteś z Elbląga?

Gość co sie dzieje...
Do zadzwoń do lekarza, dziękuję również pozdrawiam. Na pewnn zadzwonię. Ale jeśli któraś z kobietek mogłaby coś jeszcze dopowiedzieć,będę wdzięczna

Gość do co sie dzieje
nie przejmuj się wszystko będzie dobrze, ale zasięgnij porady lekarza

Gość co sie dzieje...
Podnoszę temacik

Gość ferdek_kiepski
jeżeli mieszkasz w mieście gdzie jest szpital położniczy to jedź na izbę przyjęć niech ci zrobią KTG lub USG, będzie wiadomo co z dzieckiem

Gość lusiadusia
a cały brzuch Ci się napina czy czujesz napinanie tylko w miejscach gdzie jest maluszek? Mój tez ok 24 tyg zaczął ruszac sie inaczej czesto czulam napięcie na brzuchu przy tych ruchach ale nie napinał sie cały tylko jakby maluch sie wyginał, pręzył:) na usg wszystko wyszło w porządku. Skurcze przepowiadające - napina się cały brzuch także jego góra i moze boleć -tak powiedział mój ginekolog. Nie panikuj wiec lec zgłos sie czym predzej do gina -uspokoisz sie.

Gość co sie dzieje...
Napina mi sie całe podbrzusze :(

Nie straszcie dziewczyny! Czkawka się zdarza w ciąży i napięcia brzucha też! Nie rób z siebie kretynki biegnąc zaraz na izbę przyjęć, bo cię wyśmieją!

Gość ferdek_kiepski
sól i pieprz żebyś ty wiedziała z czym potrafią ludzie na izbę przyjechać.... mówię ci masakra. Nadmierne ruchy płodu na pewno nie zdziwią nawet jeśli okażą się czkawką. Lepszą idiotkę zrobi z siebie jak przyjdzie za tydzień do lekarza a ten ją opierniczy, że się wcześniej z nikim nie konsultowała skoro coś ją martwiło

Do ferdek_kiepski, może i masz rację, ale opierając síę na izbie przyjęć w moim mieście, myślę,że oni po prostu taką sprawę by zbagatelizowali.

Gość ferdek_kiepski
widać jeszcze nie mieli żadnej sprawy w sądzie....