Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy na dobrych uczelniach patr

Czy na dobrych uczelniach patrzą na świadectwo i oceny z 3 klasy?

Polecane posty

Czy tylko na maturę? Bo ja myślałam, że tylko i wyłącznie na maturę a oceny ich nie obchodzą. bo po co lekarzowi dobra ocena z historii ????? Ja mam 2 z historii, i niektórych bezsensownych przedmiotów, za to z chemii, biologii, fizyki, angielskiego i francuskiego mam 5. a tylko te przedmioty będę zdawać na maturze (rozszerzone) DLa mnie ważna jest doskonale napisana matura, a nie PASEK na świadectwie ;/ Jak to jest, powiedzcie mi mądre osoby

A co myślałaś, że będziesz olewać szkołę na początku, a w ostatniej klasie się weźmiesz za naukę i wystarczy? Na uczelniach sprawdzają to czy właśnie jesteś systematyczna czy zawsze się danymi przedmiotami interesowałaś i byłaś z nich dobra czy to nie jest Twoje chwilowe widzi mi się, zatkasz komuś miejsce, a potem zmienisz kierunek, bo Ci się odwidzi. Rozumiem, że chodzisz do liceum? Ciesz się, że z końca drugiej klasy nie musisz podać. Czasem zwracają uwagę czy jesteś w miarę dobra również z tych, jak piszesz bezsensownych przedmiotów. Czy jesteś inteligentna i trzymasz jakiś poziom, a nie, że ledwo np. znasz ortografię albo nie wiesz nic o historii Polski.

akurat ortografię znam perfekcyjnie. a z biologii, chemii i fizyki ZAWSZE miałam 5 ! w 1, 2 i 3 klasie... Po prostu olewałam przedmioty, z którymi nie wiążę ŻADNEJ przyszłości

Gość ja powiem tak.....
na stronie każdej uczelni masz jak byk napisane kryteria ale wiadomo że jeśli np będziesz się starać o przyjęcie na politechnikę i z matematyki będzie ledwo 3 a z historii nawet 6 to raczej jesteś bez szans

Gość to zależy od uczelni
moja koleżanka i ja poszłyśmy też na AM z tym ,że ona na farmakologię. Jakos tak była na dole listy i musiała przynieść też świadectwo z klasy 3. Koniec końców się dostała ale wiesz ,że wiedza z przedmiotów humanistycznych też sie w życiu przydaje ;-). Ja np. miałam wykadowcę który uwielbiał dyskusje o etyce i historii medycyny, nawet jeżeli to nie było związane z tematem zajęć.

Gość to zależy od uczelni
2) Złożyć komplet dokumentów w biurze rekrutacji odpowiedniego Wydziału: a) podanie wydrukowane i podpisane po dokonaniu rejestracji on-line, b) oryginał lub odpis świadectwa dojrzałości c) oryginał lub odpis świadectwa ukończenia szkoły średniej*, d) cztery fotografie czytelnie podpisane, e) orzeczenie lekarskie od lekarza medycyny pracy, stwierdzające brak przeciwwskazań zdrowotnych kandydata do podjęcia studiów na wybranym kierunku, f) kserokopia dowodu osobistego, g) dowód wniesienia opłaty rekrutacyjnej. Patrz punkt c. To akurat rekrutacja na UM w Poznaniu rok 2007/08 ale jakoś szczególnie sie to raczej nie zmieniło

Gość u mnie nie patrzyli na to
liczyły się tylko punkty z matury 🖐️