Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Biegunka-wirusówka-rosołek-przepis-pomóżcie!

Polecane posty

Gość colombinka

maly ma pierwszy raz biegunke, jak zrobic rosolek, zeby niczym nie zaszkodzic a wrecz pomoc.

Gość hanka77
Rosołek na biegunke ? Hmmm,mysle ze to moze bardziej spowodowac jeszcze wieksze problemy.Dlatego moze wez najepiej w tym momencie tabletkę enterolu.

Gość xxxxxxyyy
Absolutnie zadnego rosolu - rosol na kaszel i przeziebienie dobry. Na biegunke - najlepiej jak najmniej dawac jesc, najlepiej nic nie wmuszac, a jak juz chcemy karmic dziecko to rozgootwany ryz, marchwianka, jakies biszkopty i to by bylo na tyle - nic surowego, nic tlustego a jak jest to wirusowka to tez nie hamowac biegunki farmakologicznie ani w inny sposob, zadnych jagod, wegla itp. - wraz z biegunka dziecko wydala z siebie wirusy.

taa moja właśnie zakończyła bardzo ciężka wirusówkę, lekarka jest pewna że to był rotawirus. Mała mi nic nie jadła tydzień i rosól z kury to była pierwsza rzezcz do której otworzyła pyszczek..... Nie przypuszczałam ze dziecko może CAŁKOWIECIE odrzucić jedzenie..... Córka mi tak osłabła ze przez ostsnie 2 dni cały czas leżała w wóżku bo nie miala siły chodzić.....

Gość madziaaaa26
U mojej córci było podobnie jak u córki Doloress! Rosłek był jedynym pokarmem, który mała zjadła. Wywar zrobiłam z piersi kurczaka. Doprawiłam. Zjadłam z makaronem, rozdrobnioną marchewką i mięskiem. Wzmocniło ją i to bardzo !!! I nie pogorszyło sprawy.

Gość madziaaaa26
*zjadła a nie zjadłam :D