Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fiufiu55

17 lat/ wyprowadzka z domu, mozliwe?

Polecane posty

Gość Fiufiu55

Witam! Mam pytanie, chcialabym sie wyprowadzic z domu, mam ukonczone 17 lat. Rodzice przy kazdej okazji mowia ze wyrzuca mnie z domu a przy klotniach zebym sie pakowala i inne takie... Czy w tej sytuacji moglabym sie wyprowadzic? Tzn, czy mam takie prawo? Chodzi o to czy nie mogliby mi tego utrudniac gdybym sie wyniosla.... Z gory dzieki!

raczej nie ma tej opcji,nie jestes pelnoletnia.poza tym wyprowadzic sie jest latwo,ale czy ty wiesz cos o zarabianiu pieniedzy??

Gość Fiufiu55
Problem w tym ze sie nie da i pytam tylko o to czy jest taka mozliwosc z tej sytuacji

Gość a dokąd i z czego bedzisz zyc

Gość Fiufiu55
Tzn, praca jest zalatwiona itd, chodzi mi tylko o rodzicow

nie ma tej opcji,w swietle prawa sprawuja nad toba opieke do 18r.z i nie ma opcji ze w tym wieku sobie pojdziesz jak to sie mowi w pizdu i tyle..niestety.co do pracy to ty chyba nie wiesz o czym mowisz.....jak pogodzisz szkolez praca i co myslisz ze z wyksztalceniem gimnazjalnym zarobisz tyle zeby sie utrzymac??nie badz smieszna...

Gość kolejna galerianak
jak ci bardzo zalezy to mozesz oddac starych do sadu. problemem jestto ze zanim sprawa sie skonczy to ty bedziesz pelnoletnia. w przciwnym wypadku moga ci to dosc znczaco utrudnic. od chocby bedziesz miala problem z meldunkiem.

Gość ????
Właściwie jest taka możliwość ale to trudne i napewno bedzie ciężko a co do tych ludzi powyżej co się wypowiadają na temat prawa i nic nie wiedza to szkoda mi was. na poczatku sie dowiedzcie a potem udzielajcie komus rady. Jesli chcesz sie wyprowadzic to zalatw sobie mieszkanie tylko zeby rodzice nie wiedzieli gdzie mieszkasz bo cie beda nachodzic i z policja szukac . uprzedz znajomych ze jakby ktos o ciebie pytał to oni nie wiedza gdzie sie znajdujesz . i jak juz wszystko bedzie załatwione to spakuj rzeczy powiedz ze juz nie masz zamiaru mieszkac z rodzicami i wyjdz.