Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaabbbbcccc

kto uwaza,ze lepiej pomagac biednym dzieciom niz psom ???

Polecane posty

Gość aaaabbbbcccc

nie moge ostatnio zniesc tego ,ze - ludzie wola pomagac bezpanskim psom niz biednym lub chorym dzieciom! czy to jest normalne?? za pieniadze wydane na pomoc psom tyle biednych dzieci mogloby zjesc chociaz normalny obiad !!

Gość za biednymi dziecmi wiele
instytucji sie ujmuje, poza tym dzieci maja rodziców,i rodziny a psy sa zupelnie bezbronne.

Gość aaaabbbbcccc
mowie o dzieciach ,ktore nie maja rodzicow. czy naprawde ludzie wiecej serca maja dla psow niz dla dzieci ?

Dzieciom. TO ONE POTEM POMOGĄ PSOM ;) Tak, to jest mój perfidny plan :P :classic_cool: A serio - logika - pomagacie dzieciom, uczycie je i później... nie ma bezpańskich psów... Prawda, że gdyby świat zmierzał do ideału, to by to było piękne? Jednak i tak uważam, ze dzieci powinny być na pierwszym miejscu. I serio, z tego powodu, który podałam.

Gość aaaabbbbcccc
podoba mi sie ta wypowiedz :) fakt, tylko gdyby swiat zmierzal do idealu nie byloby wogole takiego problemu :)

Gość ja wolę pomagać
zwierzakom ale pomagam też chorym dzieciom -jedynie nie pomagam patologii! Właśnie sobie przypomniałam, ze muszę jutro pokroić chleb i wynieść ptakom i kaczkom :)

Gość aaaabbbbcccc
co rozumiesz przez patologie? dzieci z patologicznych rodzin ? nie mam nic przeciwko zwierzetom ,sama przygarnelam psa z ulicy ale mimo to uwazam,ze dzieci sa wazniejsze, w koncu to nasza przyszlosc

Gość ja wolę pomagać
wyłączajac dzieci chore bo tych mi szczerze żal i staram się jak tylko mogę by im pomóc ale dzieci z rodzin patologicznych mają rodziców. Jak ci rodzice mają w dupie los własnych dzieci to ja nic na to nie poradzę, większość z nich woli kupić sobie flaszkę wódki niż chleb ... jest powiedzenie, ze im bardziej poznaje się ludzi tym bardziej kocha sie zwierzęta... no cóż taka już jestem i się nie zmienię.

nie dziwie sie ze ludzie wola pomagać zwierzętom niż dzieciom. od pomocy dzieciom jest wiele instytucji i nigdy nie beda one tak zaniedbywane jak np. psy. widział ktoś głodne dziecko albo łażace ebz ubrania, bezdomne?? jak ktos juz napisał zwierzeta sa bezbronne, moze stac sie z nimi wszystko i nikt nie zareaguje. na biedne dziecko zareaguja wszyscy

Gość aaaabbbbcccc
to jest prawda, maja takich rodzicow,rodzice wola wydac na flache i nie zwracaja uwagi na te dzieci, ale to przeciez nie ich wina !!! czemu winne te dzieci, same sobie takich rodzicow nie wybraly, wiec dlaczego one nie moga byc szczesliwe, i dlaczego nie warto im pomoc,zeby nie podzielily losu rodzicow ?

Gość ja wolę pomagać
poza tym równowaga w przyrodzie musi być ;) - jedni pomagają biednym dzieciom , drudzy zwierzętom. Jakby tak wszyscy tylko jednym pomagali to też byłoby niedobrze. Niech każdy pomaga temu komu chce.

Gość aaaabbbbcccc
niestety wlasnie nie wszyscy reaguja na biedne dzieci, i to jest smutne . gdybyscie mieli do wyboru - pomoc psu z kulawa noga lub dziecku np z wada serca , ktore byscie wybrali?

Gość ja wolę pomagać
"czemu winne te dzieci, same sobie takich rodzicow nie wybraly, wiec dlaczego one nie moga byc szczesliwe, i dlaczego nie warto im pomoc,zeby nie podzielily losu rodzicow ?" A czemu winne są zwierzęta, które zostały wywalone z domu przez "wspaniałomyslnych" właścicieli, których to również same sobie nie wybrały ? Dlaczego one nie mogą mieć szczęśliwego domu i dlaczego nie warto im pomóc? Widzisz można odpowiedzieć pytaniem na pytanie...

Gość ja wolę pomagać
"pomoc psu z kulawa noga lub dziecku np z wada serca , ktore byscie wybrali?" a na czym ta pomoc miałaby polegać?

Gość aaaabbbbcccc
mimo wszystko uwazam ,ze dziecko jest wiecej warte niz pies. a jesli ktos wyrzuca psa na ulice to po co go w ogole bral? zapewne odpowiesz "to po ktos robil sobie dziecko " ale z tym jest troche inaczej np. dzieci z gwaltu

Gość aaaabbbbcccc
np finansowa dla dziecka. a psa co, przygarnac,nakarmic itp

Gość Kazda pomoc sie liczy
Niech kazdy pomaga tak, jak chce i komu chce. Ten temat to troche jak stwierdzenie, ze ludzie, ktorzy pomagaja psom, a dzieciom nie, sa bez serca, sa bezmyslni itd. Dobrze, ze sa jeszcze ludzie, ktorzy w ogole chca pomagac. Nie rozumiem sensu tego topicu. Naprawde. Bo rownie dobrze mozna by zapytac, w czym gorsi sa ludzie starsi, niepelnosprawni, chorzy. I dlaczego ktos woli poomagac dzieciom, niz takim ludziom. Niech kazdy pomaga tak, jak moze. Wazne, ze chce.

Gość ja wolę pomagać
Nie każda patologia to dzieci z gwałtu. Dlatego napisałam jedni pomagają ludziom, drudzy zwierzętom. Widziałaś kiedyś (poza fundacjami) MOPSy dla zwierząt? Fundacji i ośrodków dla ludzi jest multum i ktoś kto szuka pomocy w większym bądz mniejszym stopniu ją znajdzie ale musi chcieć. Kiedyś pewnej patologicznej matce 3 dzieciaków ktoś tam proponował pracę- nie chciała a dlaczego? dlatego bo pracować sie nie chciało, lepiej za zasiłek w tym hipotetycznym czasie pracy chlać wódę, a dzieciakom zawsze ktoś pomoże :O ja jestem za tym by dawać wędkę a nie od razu cała rybę.

Gość aaaabbbbcccc
"lepiej dac wedke niz rybe" z tym akurat sie zgadzam, ale i tak nie zmienie zdania :)

Gość ja wolę pomagać
tak jak napisałam- dzieciom chorym pomagam więc jakby mi fundusze pozwoliły pomogłabym i temu z wadą serca, psa też bym nakarmiła i przynajmniej próbowałabym znaleźć dom . Więc wilk syty i owca cała :)

Gość aga b.
a ja tam nie lubie psow,brzydze sie ich. biegja ,sraja i nie ma z nich zadnego pozytku.moze oprocz psow ratownikow lub przewodnikow. reszta jest niepotrzebna. i wstretna,wachaja sobie tylki, liza kupe, a potem pancie daja buziaki kochanym pieskom :) oblesne . to moze od razu wachac na spacerku razem z nimi. a ciekawe ilu wlascicieli sprzaata po swoich pupilkach :)?

Gość aaaabbbbcccc
no czyli i tak sie da :)

Gość ja wolę pomagać
Ależ nie zmieniaj zdania, pomagaj komu chcesz, ja pomagam komu chcę i dobrze się z tym czuję :) Właśnie,jak można zapytać- komu oddajesz swój 1% podatku ?

Gość aaaabbbbcccc
no to jest chyba jasne :)

Gość ja wolę pomagać
Ano da sie, czytaj uważnie to co napisałam wcześniej- chorym dzieciom TAK, patologii NIE.

Gość aaaabbbbcccc
ja jestem za dziecmi wszystkimi. tymi z patologii tez. pozdrawiam i dobranoc

Gość ja wolę pomagać
jasne, bądz nie, ale oprócz biednych ludzi sa jeszcze inne fundacje ( i nawet niezwierzęce ) dlatego pytam.

Gość ja wolę pomagać
ok, dla każdego coś miłego ;) dobranoc