Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mgielka241

Swedzi mnie glowa.Mam takie jakby strupki

Polecane posty

w tych miejscach gdzie mnie swedzi glowa mam takie jakby male krostki,takie jakby pryszcze.Dzieje sie tak od 3 dni.Co mam zrobic? Denerwuje mnie to. Od zawsze walcze z lupiezem i strupami we wlosach.

Gość Ja tez mam ten problem
podnosze, ja tez tak mam.Te strupki to wlasnie jakby lupiez ale jakis inny.Nie mialam wczesniej lupiezu,a niedawno si eprzeprowadzilam, i moze przez zmiane wody mi sie pojawil i teraz to. Mial ktos tak?

Gość do apteki
po szmponn stieprox

Gość forumowiczka87
łupież pstry!strupki przy włosach i swedzenie ,zcasem wypadanie wlosow!i przetluszczanie!

przypuszczalnie lojotokowe zapalenie skory. Sprawa o tyle beznadziejna, ze w trudem da podleczyc ale nie wyleczyc. Polecam wizyte u dermatologa a tymczasem metoda prob i bledow dobieranie odpowiedniego szmponu - najlepiej zaczac od szamponow dla dzieci - nie maja tyle chemii, szampon z czarna rzepa, ziolowe - kazdy reaguje indywidualnie - nie ma jednego lekarstwa dla wszystkich. Sok z czarnej rzepy tez ma dzialanie lagodzace. Maseczka z zoltka i oliwy regeneruje skore, bo nie ma sie co ludzic, przy tym schorzeniu skora wymaga ogromnej pielegnacji. Polecam rowniez zmiane diety, zazywanie cynku, preparatow witaminowych, zdrowy tryb zycia. W lecie jest nieco lepiej - slonce wysusza ogniska zapalne i jakis czas jest spokoj - ale to tez sprawa indywidualna. Pozdrawiam

Gość piccolo disco
Tez jakiś czas temu miałam taki problem. Grunt to przede wszystkim silna wola, zeby nie grzebac we włosach, bo może to stać się Twoim nawykiem podobym do np. obgryzania paznokci. Stosowałam szampon przeciwłupieżowy Clear, ponieważ zawiera witaminę A, która zbawiennie działa na naskórek -regeneruje go. Dodatkowo zrobiłam sobie intensywna kurację suplementami diety zawieracjące witaminę A. Co do nawyku, to starałam się w sytuacjach, kiedy zwykle bawiłam się włosami zająć dłonie czymś innym np. obracaniem długopisu w ręku itp. Nie martw się, nie jest to wynik braku dbałości o higienę jak niektórzy mogą Ci zarzucić. Powodzenia! :)

Gość hoonooratkaaa
ja też bardzo lubie ta szczotke anty dandraff therapy z Donegala oprucz tego stosuje szampon z head&shouders , łupiezu juz nie mam. hahah

Gość gość
przestań jeść całkowicie gluten i wszystko wróci do normy, ale to musi być 100% dieta, jak tylko zaczniesz jeść choć trochę glutenu wszystkie problemy wrócą nawet przy minimalnych ilościach.

Gość Inf1
Strupki. Porażający bełkot i badziew. Mycie głowy, peeling, wszawica i sto innych. Przyczyny? Może wpływ broni masowego rażenia Maciarewicza - promieniowanie elektromagnetyczne, może jonizacyjne lub może słoneczne. Bełkoczcie dalej. Dla tych, którzy nie chcą bełkotu lecz na prawdę szukają wyjścia z trudnej sytuacji - dexapolcort (lub pochodne, zamienniki itp.). Steryd więc nie przesadzajcie. Miejscowo, w spray'u. Jeśli nie pomoże po drugim, trzecim razie to szukajcie dalej (patrz broń Maciarewicza). Tak trudno napisać coś na temat? Bełkoczcie dalej.