Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MikiMouse

ROZPIESZCZONE DZIECKO - JAK NIE ZWARIOWAC ?

Polecane posty

Gość MikiMouse

Zacznę od tego ,że to ja ją rozpieściłam i bardzo tego żałuję . Wychowuję małą sama ma ( 4 lata ) , ja mam 25 lat. Od początku dostawała to co chciała ,zawsze miałam dla niej czas ale teraz muszę wziąć się za pracę i nie zbyt mam dla niej czas. Kiedy pracuję w domu , mała wiecznie mi marudzi ,żebyśmy gdzieś wyszły , lub gdy jesteśmy w sklepie to zaczyna płakać , lub mnie bić .. mam dość tego upokorzenia i nie wiem jak z nią walczyć ?!?! Nie umiem jej odmówić ,ponieważ jest tylko ona . Kiedy dostaje to czego zachce to jest słodka, ale tak to KOSZMAR !!! HELP !

Potem będzie tylko gorzej .Zacznij od zaraz wprowadzać zasady i konsekwentnie je egzekwuj.Łatwo nie będzie .Powodzenia :)

Gość zacznij ogladac supernianie
jakim trzeba byc dzieckiem samemu zeby corka wchodzila na glowe

A ! 4 latka. Trzeba by było wprowadzić może jakieś tablice z naklejkami. Jeśli będzie grzeczna cały dzien dostaje naklejke, jeśli nie- nie dostaje. No nie wiem coś wymyśl. ;) Teraz dużo jest programów tego typu np. Świat dziecka na Tvn Style dużo porad jak walczyć z maluchami ;)

Gość a czterolatka mozna juz
porozmawiac, powiedz,ze jest duza, ze to nowy etap w jej zyciu i inne zachowanie. Jakos tez uczcij jej "dorosłosć - zeby widziala w tym jakies przyjemnosci - moze jakis ciuszek bardziej babski, czy kino. No a potem badz konsekwentna i caly czas tlumacz, trzymajac sie jednego, zeby jasno wiedzial, co dobre a co zle.

ja mam córke 3.5 letnią,też kiedyś nie portafiłam jej niczego odmówić ani na nią krzyknąć.Do czasu. Któregoś razu zrobiła mi scene w sklepie i stwierdziłam że nie tędy droga.Nauczyłam się egzekwować pewne rzeczy i nie było żadnych dyskusji.Ma być tak jak mówi mama i koniec.Nie biłam jej ale nauczyłam się podnieść głos ( nie krzyczałam,po prostu mówiłam głośniej i wyraźnie ) a jak nie słuchała to szła do konta.Teraz to całkiem inne dziecko:)

Gość MikiMouse
Dzięki za rady :)

Gość MikiMouse
Dzieki za rady- przepraszam, nie dokonczylam. Postanowilam sprzedac moje dziecko, ostatnio za nerke placa 30.000 $, wiec kupie sobie nowa Beemkie.

Gość MikiMouse
Fajnie , szkoda że ta lalunia z góry się pode mnie podszywa !!! szkoda słów. Nigdy bym dziecka nie sprzedała ani nie oddała...

Gość MikiMouse
no chyba ze za merola, wtedy mozna by pokombinowac.