Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldialdi

Jaki mam rozmiar stanika??

Polecane posty

Bo już głupieje... :( pod biustem na wydechu 71 cm, a swobodnie w biuscie 87 cm. Jeśli ktoś się na tym zna, to bardzo proszę o pomoc. Kalkulatory do tego typu obliczeń pokazują niekiedy olbrzymie rozmiary, np. 65F i stąd moja prośba...

Gość prawdziwy znawca
za mały :O

Gość
od kiede ja mam 60 A :classic_cool: ))

Gość hjgjhjhjh
aldialdi bo takie są rozmiarówki w dobrych sklepach z bielizną ale nie łudź się że dostajesz 65. Chyba że w dużym mieście. Możesz też nosić 70 to tak bym Ci dała 70 D albo E zależy od firmy. Idź do sklepu i mierz

Gość
:D:D:D to dobrze :classic_cool: )) bo strzelałam :classic_cool:

Gość hjgjhjhjh
pieprzowa bo to syndrom bazarowych staników. Jedne noszą za 15 zł a inne za 150 :)

To że mały, to nie znaczy że stanik ma być źle dobrany. Zły stanik tylko spłaszcza piersi. Z orientacyjnych danych z tabelek wychodzi na miseczkę C. Ale chciałabym się poradzić, bo prawie każdy stanik mam w innym rozmiarze :P

No to Ci powiem - miseczka sama w sobie - bez obwodu - nic nie mówi. Masz przykładowo porównanie: http://b75.blox.pl/resource/DD_comparison2.jpg i jeden i drugi stanik ma miseczkę "dd", widzisz, ile zmienia obwód? No i warto, żeby dobrać dobrze stanik, wybrać się do salonów z dobrymi bra-fitterkami, które pomogą dobrać rozmiar. :) Szukaj ich w większych miastach - ogólnie polecane salony można znaleźć w necie.

Gość ghvfuy
ee znawca ale biust 87 to podchodzi pod ideal rozmiarowki, 90-60-90 :P

Gość oj matulu
ustalmy raz na zawsze - rozmiar 70a nie istnieje!!!

pieprzowa- ja to w tych sprawach nie jestem specjalnie ogarnięta ;) dzięki za uświadomienie, widać że znasz się na tym. Ja zawsze stanik wybierałam na oko :D pociesza mnie tylko fakt, że 5% polek nosi dobrze dobrany stanik :P

Wyobraź sobie moją minę, jak też się nie znałam, a bra-fitterka mnie oświeciła, że noszę 65 H, czasami I. Poczulam sie jak jakaś Pamela Andersona,a też jakaś cycata nie jestem :D

Gość oj matulu
idź na Lobby Biuściastych to cię raz dwa uświadomią wzdłuż i wszerz. Ostrzegam, że jak już złapiesz stanikową manię to potem nie da się z tego wyrwać ;)

Gość borranka
Ja całe nastoletnie życie chodziłam w staniku 85C. Nieuświadomiona mama mówiła mi, że stanik zawsze powinien być dość luźny :O Niestety, przez to mam teraz lekko obwisły biust. Bra-fitterka dobrała mi stanik 70E