Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ks. Marcin

Księża, co myślicie o celibacie?

Polecane posty

Gość ksiadz jest poslubiony bogu
i musi nawracać ludzi a nie zajmować sie pierdołami

B.: Święcenia kapłańskie są bardzo wielkim, wzniosłym, wszystko obejmującym Sakramentem, przed którym my tam na dole musimy kapitulować. Także przez przyjęcie tego Sakramentu wyciśnięty zostaje na duszy niezniszczalny znak. Jeżeli mianowicie kapłan nie wykonał dobrze swego urzędu, źle żył i dostał się do nas, do piekła, możemy go o wiele więcej dręczyć.

gdy ksiądz upada, wtedy wspólnota odpowiedzialna jest za niego przed Bogiem. Wspólnota odpowiedzialna jest za świętość swoich kapłanów. Diabeł nienawidzi katolików, ale księży jeszcze bardziej. Nienawidzi naszego Kościoła, gdyż dopóki są księża, dopóty wymawiane są słowa Konsekracji. I my wszyscy musimy wiedzieć, że ręce kapłana dotykają Boga, nawet jeśli jest tylko człowiekiem, ma pełnomocnictwo, by wezwać Boga z Nieba, przez jego słowo dokonuje się w kawałku zwyczajnego chleba transsubstancjacja – przeistoczenie chleba i wina w Ciało i Krew Pana. Kapłan jest konsekrowanym Pana, uznanym przez Boga Ojca. Wiecie, gdy kapłan unosi Hostię, czuje się obecność Pana i wszyscy padają na kolana, nawet demony! Te konsekrowane ręce kapłana, och, jak bardzo demon ich nienawidzi! Strasznie nienawidzi tych rąk, upoważnionych przez Niebo. Diabeł tak bardzo odczuwa wstręt do nas katolików, ponieważ mamy Eucharystię, ponieważ jest ona otwartą bramą do Nieba i jest tą jedyną bramą. „Kto pożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne!”. Nie przyjąwszy Eucharystii, to znaczy Ciała i Krwi Przenajdroższej Pana, nikt nie może wkroczyć do wiecznej szczęśliwości. Pan przychodzi do każdego umierającego człowieka, obojętnie jaką wiarę wyznawał czy nie wyznawał, do każdego z osobna przychodzi Pan w jego ostatniej godzinie i objawia mu się, mówi mu pełen miłości i miłosierdzia:

Gdy ten człowiek przyjmuje swego Pana i prosi o przebaczenie swoich grzechów, dzieje się coś niesłychanego, co trudno wyjaśnić: Pan błyskawicznie zabiera tę duszę do miejsca, gdzie sprawowana jest Msza święta i ów człowiek przyjmuje wiatyk. To mistyczna komunia. Bowiem tylko ten, kto otrzymuje Ciało i Krew Pana, może wejść do Nieba. To tajemnicza łaska, którą dał Bóg naszemu Kościołowi. Tak wielu jest ludzi, którzy klną na Kościół. Jednakże tylko w Kościele Katolickim możemy znaleźć zbawienie. Ci umierający mogą wówczas dostąpić zbawienia, idą do Czyśćca, ale są uratowani. Tam nadal czerpią łaskę z Eucharystii. Dlatego też diabeł tak bardzo nienawidzi kapłanów. Dopóki są księża, dopóty chleb i wino są przemieniane. Z tego względu naszym obowiązkiem jest modlić się wiele za księży, gdyż demon atakuje ich nieprzerwanie.Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa: Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją obmyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Stąd logiczną rzeczą jest, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów, jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana Najświętszą Krwią Krzyża.

Gość kolega ksiedza
a co Siosto ZEnobio ,chcesz dołączyc?

zapytanie do ksiedza: oto fragment z Biblii, co ksiądz myśli na ten temat? to jest zalecenie apostolskie, dlaczego ten fragment nie jest brany w nauczaniu Kościola? W kościołach protestanckich pastorzy mają zony i dbają o swoje domy- jak naucza Pismo, co więc z duszpasterzami koscioła katolickiego? !!!!!!bo jeżeli ktoś nie potrafi własnym domem zarządzać, jakże będzie mógł mieć na pieczy Kościół Boży!!!!!! 1Tm 3:2 Bw "Biskup zaś ma być nienaganny, mąż jednej żony, trzeźwy, umiarkowany, przyzwoity, gościnny, dobry nauczyciel, (3) nie oddający się pijaństwu, nie zadzierzysty, lecz łagodny, nie swarliwy, nie chciwy na grosz, (4) który by własnym domem dobrze zarządzał, dzieci trzymał w posłuszeństwie i wszelkiej uczciwości, (5) bo jeżeli ktoś nie potrafi własnym domem zarządzać, jakże będzie mógł mieć na pieczy Kościół Boży?

Gość hmmm..........................
moim zdaniem celibat powinien być zniesiony. ksiądz to normalny mężczyzna, powinien mieć żonę i dzieci. Bo jak nieraz dają niektórym morały jak się powinno wychowywać dzieci, żyć w małżeństwie to oni nie mają przecież zielonego pojęcia jak to jest... jakby nie ten celibat byli by jeszcze lepszymi księżmi niż są. nie mieli by takich pokus przez cały czas...

Gość anya rjybyk
mam prosbe glupi chuju- czy moglbys swoje przemyslenia rozpowiadac moherom podczas mszy i przestac omamiac i oszukiwac ludzi? robic wode z mozgu starszym osobom i slabym psychicznie ludziom? przestac przesladowac mlodych ludzi za sex przedmalzenski, za aborcje czy inne "grzeszki"? czemu bedac taka kurwa, karzesz innym w imie boskiej milosci byc "bezmozgimi owieczkami"? zal mi ludzi ktorzy wierza w was- bande pedofilow, zoofilow i innych kił ktore ubieraja czarna sukienke i opiewaja sie "nastepcami piotra" :D nie szanuje was i mam za jedno wielkie gowno. te wasze klamstwa i oszczerstwa. jestem przyszla pielegniarka i jakbym miala postepowac tak jak i wy to trulabym ludzi, zabijala ich zamiast im pomagac, oglaszajac sie wszen i wobec jako druga F. Nightigale. wy mowicie ze jestescie boskimi poslannikami, mowicie nie wiadomo jakie patosy na kazaniach a w rzeczywistosci dymacie dzieci, kurwy, zwierzeta i siebie nawzajem(a moze i starsze babcie i trupy? kto wie co tam wsrod was sie rodzi); donosicie i donosiliscie za "starej epoki"; okradacie wypierajac mozgi innym ludziom(np gadajac bajeczki starszym osobom ktorym da sie wmowic wszystko dobra gadka); klamiecie i zakazujecie np aborcji ktora jest wybawieniem niekiedy dla niedoszlych rodzicow i niedoszlego dziecka a sami wozicie swoje dziwki ktore zajda w ciaze na slowacje, do niemiec itp zeby je wyskrobac?!a co z tymi narodzonymi dziecmi i ich rodzinami ktore nie maja na chleb?! pomagacie tym ludziom?! TYLKO DLA KASY!!wiecie ile dla mnie znaczycie? tyle ze z przyjaciolka gothka poszlysmy napic sie wisniowki i piwka pod kosciol, narobilysmy syfu zostawiajac smieci pod wasza zajebana plebanie i jeszcze porobilysmy sobie zdrowych jajec o ktorych nie bede tutaj pisac. tyle dla mnie znaczycie ze zaslugujecie na to aby zdechlego szczura i psia kupe zostawic wam na wycieraczce. powybijac okna i zajebac was popaprancy.

Gość pierdoly z tym celibatem
mysle to to samo w sobie jest bez sensu ilu ksieży dochowuje celibatu? nieliczni zapewne jesli mieliby mozliwosc zakladania rodzin badz miec dziewczyne nie byloby tylu zwyrodnialcow w naszym jakze szanowanym kosciele katolickim nie byloby tyle perfidi i beztwialstwa ze strony ksiezy chodzi mi tu o pedofilie o te biedne dzieci ktore sa narazone z ich strony na takie upokorzenie i cierpienie a ksiadz powinien kojarzyc sie z miloscia dobrocia itp celibat co to wogole jest nawet zwierzeta to robia wszyscy procz naszych szanowanych ksiezy czy wyzszych instancji w kosciele chodz jesli kto kolwiek przeczytal pare ksiazek z histori kosciola takich jak Życie erotyczne papiezy lub niemy krzyk zrozumie że madry celibatu nie wymyslił !!! takie jest moje zdanie ksieza seks uprawiali i beda to robic tylko dlaczego najczesciej kosztem dzieci????

Gość pierdoly z tym celibatem
popieram przedmowczynie jesli chodzi o aborcje to niech dadza tej biednej matce na utrzymanie dzieci jesli ma ich np 8 co taki ksiadz moze wiedziec na temat ciazy czy aborcji czy zna sie na wychowywaniu dzieci sam siedzi i pasie sie za ludzkie pieniadze a od ludzi oczekuja ze beda ich sluchac i latac do kosciolka dawac na tace normalnie szlak mnie trafia jak mysle co sie w tym kosciele robi !!!!

Gość tu masz wszystko co
Ludzie ubóstwiają samo uczucie zakochania się, ale to jest dobra droga. Wielu powtarza sobie: „My Sie kochamy i dlatego nie uważamy tego za grzech. Mają oczywiście na myśli swoje współżycie, choć nie złożyli sobie przysięgi małżeńskiej, która obydwojgu daje jakąś. gwarancję, że się nie opuszczą. W takim układzie to nie Bóg jest miłością, tylko miłość staje się „bogiem i zawsze się to zle się kończy. Bo uczucie, które się ubóstwia, przynosi fatalne skutki. poranione serca! W naszej epoce, jest cała rzesza pochylonych młodych w. małżonek, które złamały swoje serce, ubóstwiając swoje uczucie do małżonka. Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów

Gość tu masz wszystko co
przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów W księdze Jozuego jest mowa o zdobyciu Jerycha (zob. Jc: 6, 1-27). Wszystkie przedmioty, które zdobyto w tym mieście, było obłożone klątwą (HEREM). Wszystkie należały do Boga. By poświęcone. Wśród zdobywców znalazł się jednak ktoś, kto nie potrafił się powstrzymać przed chciwością po swojemu zinterpretował przykazanie Boga, ukrył swój grzech. Akan ukradł i ukrył w swym namiocie płaszcz z Szinerau, złotą sztabki i dwieście syklów srebra. W czasie następnego zbrojnego starcia Izrael poniósł klęskę niepowodzenie! Jozue nakazał badanie i w czasie losowego poszukiwania . Bóg wskazał na Akana, który popełnił świętokradztwo. W decydującym momencie Jozue powiedział do Akana: Synu oddaj chwałę Bogu! co miało znaczenie: „Przyznaj się do grzechu!. Wyznanie grzechu jest chwałą oddawaną bogu . Świętokradztwo zatajenie grzechu przynosi w życiu niepowodzenia, klęski. Bitwa Izraela, która była totalną klęską, miał miejsce w miejscowości Aj, którą tłumaczy się „Ruina. Życie st zrujnowane, kiedy jest zbudowane na świętokradztwie. Z przerażeniem patrzę na tych, którzy z uśmiechem podchodzą do ołtarza i czuję, że nie wyznali swojego grzechu, .ukryli go. Wiem, że za trzy, cztery lata będą płakać z powodu ruiny małżeństwa! Może uratowałoby ich wyznanie grzechu chwała oddana Bogu, ale dla milionów ludzi Bóg jest tylko bozią, natomiast ich grzeszna miłość jest bogiem. Są chciwi przyjemność i ukrywają swoje czyny pod teorią o tym, że uczucie miłości zwalnia ich z posłuszeństwa Bogu. Chwała oddana Bogu może wyprostować wszystko ponieważ odrzuca „bozię i odrzuca ubóstwiane uczucie do człowieka. Biblia mówi, że kobieta zaraz po wyprostowaniu się .chwaliła Boga! Chwała jest najważniejsza w naszym uzdrowień. Chwała oddawana Bogu nie tylko prostuje nasze serce, ale ż broni przed ponownym wykrzywieniem. W języku greckim zaskoczonykreślenie „znowu się wyprostować (zob. Fibr 12, 12), ma również znaczenie „odbudować ANORTHOO. Takie znaczenie ma to słowo w Dz 5, 16! Biblia daje liczne przykłady tego, że oddawanie chwały bogu jest skuteczną modlitwą, przynoszącą cudowne zmiany naszym życiu, broniącą nas przed złymi duchami, ale co najważniejsze, zwraca nam utraconą bliskość Boga. W tej samej Księdze Jozuego, w miejscu opisującym oblężenie Jerycha, czytamy, że Bóg nakazał Izraelitom przez siedem dni obchodzić twierdzę i jedynie trąbić w rogi baranie szofarim!

Gość ffgfgfg
a kto tej "biednej matce" kazal dawac dupska i plodzic kolejne bachory?

Gość anya rjybyk
zaraz mnie pewnie zjada mohery, ksieza pedofile i dziwki :D nienawidze klamstwa i oszczerstwa. wmawiania ludziom ze gdy beda sie kochac przed slubem to pojda do piekla, straszyc ich brakiem rozgrzeszenia za ten czyn podczas gdy samemu nie umie sie utrzymac kutasa na miejscu. i jeszcze przesladowac dwoje kochajacych sie ludzi a samemu ruchac byle jole rutowicz bez najmniejszych uczuc, byle szmate z ulicy. sa ludzie ktorzy maja slaba psychike i wierza w te brednie i naprawde mi ich szkoda. albo przesladowac homoseksualistow podczas gdy samemu wpycha sie rece pod dzieciece ubranka czy spodnie innego faceta. skurwiele z was i tyle. tyle dzieci przez was cierpi bo coraz to nowsze grzeszki wychodza na jaw. przyjaciolka mojego faceta jest psychologiem dzieciecym i naprawde czesto pracuje z dziecmi ktore sa ofiarami pedofilow w tym ksiezy. plakac mi sie chce gdy na nie patrze, bezbronne i niewinne istoty ktore przez takiego zachujalego skurwiela do konca zycia beda mialy zrabana psychike i spojrzenie na swiat.za to powinniscie dostac raka kutasa i rzygac wnetrznosciami. powinniscie wyzdychac, zdychac i tyle za to co robicie z ludzmi. za to ze na pogrzebach zbieracie na tace.. ludzie sa pograzeni w smutku po stracie bliskiego a glupi chuj jeszcze wyciaga rece po kase!!! zaraz wyskocza mi tu szmaciska ze jak to. pielegniara i takich slow uzywa?! a uzywa gdy widzi ile zla jest na tym swiecie a zlych ludzi nazywa sie "nastepcami piotra" i "wyslannikami bozymi" :D chuj wam jeden wielki w te spedalone dupska i kawalek szkla. mam nadzieje ze ludzie otworza oczy i zlikwiduja instytucje koscielna- najwieksza mafie zboczencow i zlodzieji w tym pierdaczonym kraju

Gość kto im
kto im kazal dawc dupska ty porabany idioto myslisz ze w malozenstwie niektorzy faceci prosza o seks sami sobie biora i stad co niektore kobiety maja tyle dzieci i jak nie masz nic madrego do powiedzenia to spadaj głabie!!!

Gość kto im
anya rjybyk dawaj dalej tez nie znosza tych tlustych ksiezollkow w sutannach dla mnie to sami pedofile i pederasci a od nas ludzi jak to mowia maluczkich czy owieczki robia idiotow i oczekuja wiary w nich

Gość tu masz wszystko co
jezeli ksieza to pederasci to lekarze to mordercy w białych kitlach bankierzy to złodzieje kturzy okradaja ludzi metalowcy to idioci każdy kierowca to morderca rocznie w polsce ginie 5000 tys ludzi na drogach dane statystyczne z policyjnej strony polityk to oszust i złodziej czy alkocholik jak będzie ostrzegał ludzi żeby nie pili wódki to oznacza ze chce mieć więcej wódki dla siebie włącz myślenie

właczylam to ty wrzuciles wszystkich do jednego worka nie ja ja mialam na mysl tylko jedna grupe wiec nie wiem do czego pijesz??

Gość jednak warto czekac do slubu
Naukowcy: warto czekać z seksem do ślubu 1 sty, 10:44 MK Większość par sprawdza swoje "dopasowanie w łóżku" zanim zacznie snuć wspólne, życiowe plany. Naukowcy z USA odkryli, że to podejście nie gwarantuje lepszego małżeństwa. O korzyściach, wynikających ze wstrzemięźliwości, piszą w "Journal of Family Psychology". Badanie objęło ponad dwa tysiące małżeństw. Z tej grupy naukowcy wybrali grupę par, które pod względem demograficznym reprezentowały "żonatą i zamężną" część amerykańskiej populacji. Badani odpowiadali na pytania z kwestionariusza, m.in. ujawniali, w jakim momencie ich związek nabrał "seksualnego charakteru". Analizując wyniki naukowcy ustalili, że w porównaniu z zakochanymi, którzy swą znajomość konsumowali stosunkowo szybko, w związkach osób czekających z seksem do ślubu pojawiały się pewne korzystne zjawiska. Przede wszystkim stabilność ich związków oceniano o 22 proc. wyżej, zaś satysfakcję ze związku - o 20 proc. wyżej. Natomiast "seksualna jakość" tych związków zyskiwała ocenę o 15 proc. lepszą i o 12 proc. wyżej oceniano komunikację pomiędzy partnerami. Cytowany przez serwis ScienceDaily główny autor badania, profesor Brigham Young University's School of Family Life - Dean Busby zauważa, że większość podobnych badań koncentrowała się na seksualnych doświadczeniach poszczególnych osób, a nie na momencie rozpoczęcia współżycia w określonym związku. "Ci, którzy dłużej czekają, są potem bardziej zadowoleni z seksualnego aspektu związku" - zwraca uwagę Busby. Jego zdaniem jest tak dlatego, że zdążyli się oni "nauczyć rozmawiać, posiedli też umiejętności potrzebne do rozwiązywania problemów, jakie się później pojawią". "Pary, które bardzo wcześnie rozpoczynają swój miodowy miesiąc, które od początku związku ponad wszystko przedkładają seks - uznają często, że ich związki są słabo rozwinięte pod względem cech, dzięki którym związek staje się trwały, a małżonkowie stają się dla siebie niezawodni i godni zaufania" - komentuje niezaangażowany w to badanie socjolog z University of Texas w Austin, Mark Regnerus. Ponieważ na decyzje związane z momentem podejmowania współżycia seksualnego często wpływa religia, Busby i jego zespół uwzględnili w swoich analizach jej potencjalny wpływ na wybory badanych ludzi. "Niezależnie od religijności, czekanie pomaga wytworzyć w związku lepsze procedury komunikacji. Te zaś pomagają poprawić stabilność oraz zadowolenie ze związku na długą metę" - mówi Busby.

Jeszcze niedawno byli parą namiętnych kochanków, którzy potrafili figlować ze sobą w najdziwniejszych miejscach i o najdziwniejszych porach. Z radością dzielili się rozkoszą i nie stronili od eksperymentów. Dziś - jeżeli już uprawiają seks, to tylko w sypialni, w dodatku rzadko i bez przekonania. Co im się stało? Wzięli ślub... Naukowcy są niestety zgodni - nic tak nie rujnuje życia seksualnego, jak małżeństwo. Wystarczy jedno sakramentalne "tak", żeby w sypialni nigdy już nie było tak miło, jak wcześniej. Wyniki badań dotyczących jakości pożycia przed i po zawarciu ślubu podaje serwis randkowy lovinglinks.co.uk. Badania przeprowadzono na sporej grupie - przepytano na tę okoliczność 3 tys. małżeństw z różnym stażem. Okazało się, że prawie 60 procent ankietowanych uważa, że ślub pogorszył ich intymne relacje. A także relacje w ogóle - z namiętnych "kochanków" stali się "partnerami", tracąc przy okazji ochotę na dawną bliskość. Najbardziej zatrważające jest jednak to, że aż 80 procent małżeństw uprawia seks rzadko i niemal zawsze w ten sam nudny sposób. Małżonkowie rzadko poszukują nowych doznań i raczej nie decydują się na erotyczne eksperymenty, czy jakiekolwiek urozmaicenia. Co znaczy "rzadko"? Otóż przed ślubem pary uprawiają seks średnio cztery razy w tygodniu. Po ślubie natomiast zdarza się to im zazwyczaj raz na siedem dni. Ślub zmienia chyba również sposób myślenia, bo aż 79 procent badanych przyznało, że od namiętnego seksu woli... spokojny sen! Nic dziwnego, że tak drastyczna zmiana relacji coraz częściej budzi frustracje małżonków i czasem popycha któreś z nich do zdrady. Skok w bok jest przecież o wiele bardziej ekscytujący i satysfakcjonujący, niż nudna rutyna we własnej sypialni. Co ciekawe - chyba wszyscy małżonkowie mają tego świadomość, bo według badania aż 2/3 z nich przynajmniej raz w życiu zdradziło swojego partnera. I co ciekawe - większość z nich skłonna jest wybaczyć drugiej stronie taki skok w bok. No cóż - wyniki badań są przerażające. Pokazują w jednoznaczny sposób, że małżeństwo jest czymś w rodzaju powolnego, rozłożonego na lata psychicznego samobójstwa. Albo zamiany w warzywo. Jedyne co możemy w tej sytuacji radzić to - nigdy się nie żeńcie! http://facet.wp.pl/kat,1007823,wid,13649751,wiadomosc.html?ticaid=1d0d8 i tera porównaj te dwa artykuły

jeden artykół muwi o seksie po slubie ze sa szczesliwi a 2 drugi ze sek przed ślubem prowadzi puzniej do nudy i zdrady

Gość ksiądz dobrodziej
ksiądz powinien żenić się z księdzem

Gość gość
Nie jestem księdzem, ale znam naukę Jezusa i wiem, że w przeciwieństwie do Pawła nie wymagał od swoich uczniów bezżenności. Tzw. celibat wykiełkował z kłamstwa Pawła w 1Kor 7, że małżonkowie, to legalni, więc bezgrzeszni rozpustnicy służący sobie nawzajem, zamiast Bogu kawalerstwem i panieństwem, ale konkretnie - nie wiadomo czym i jak. W 1Kor 7 Paweł "anulował" Boże błogosławieństwo udzielone zaludniającym ziemię (Rdz 9,1). Ten Paweł jest dla chrześcijan nauczycielem i wyrocznią nie tylko w sprawach dotyczących małżeństw, ale również polityki (Rz 13,1-7), kościelnej hierarchii (wbrew J 21,22), samozbawiania się cierpieniami (wbrew Mk 16,17-18), i w ogóle jest dla chrześcijan ważniejszy od Chrystusa, którego nauka jest ignorowana lub przekręcana. Przykład : 87 punkt Katechizmu, gdzie słowa Jezusa skierowane do nie-apostołów skierowano ku apostołom, by nimi uzasadnić podział ich następców na "nieomylnych" biskupów i omylnych wikarych. Chyba pora na wiarę w Ewangelię o Bożym królestwie na ziemi (Mt 12,28 itp. + Mk 16,14-18), którą głosił Jezus, i którą kazał rozpowszechnić wśród narodów nie nie znającemu jej samozwańcowi Pawłowi, tylko SWOIM apostołom.

Gość gość
Wyobraźnia i krętactwa katolików nie mają granic. No bo jeśli ksiądz - następca 12 apostołów jest poślubiony Bogu - jak tu niektórzy twierdzą, to Jezus miał 12 żon, czy 12 mężów.? Ksiądz żonaty, czy nie powinien realizować to, czego Jezus uczył apostołów (a czego samozwańczy "apostoł" Paweł nie znał), a nie marzyć o małżeńskich figlach z Bogiem.

Gość brodawka egregora
Księża powinni nosić męskie pasy cnoty - takie niewidoczne pod bielizną plastikowe lub metalowe nakładki na benisa, uniemożliwiające erekcję, ale umożliwiające normalne oddawanie moczu i zdjęcie na czas kąpieli. Znamienne, że tego nie robią, co nie? Dlaczego nie godzą się na blokadę wzwiedzienia benisa, skoro jest ona objawem grzechu, a maltretują swoje ciała, które są świątynią ducha? Bo nie chodzi o wyzbycie się patologii i zniszczenie ego, tylko zachowanie ego i wiary w iluzje, by jak zombie za życia służyć egregorowi. Obawiam się, że noszenie kolczatki czy innych opasek podrażniających może przynieść skutek odwrotny. Benis poddawany ustawicznej stymulacji będzie dążył do finiszu, a dodatkowy ucisk spotęguje przyjemność i będzie wydłużał czasy trwania naprężenia. Nietrudno też sobie wyobrazić, że lekki bądź średni ból zadawany benisowi dodatkowo wpłynie na podniety pruderyjnych perwersów w sutannach, wyrzekających się wszystkiego, by mieć wszystko. Im większa pruderia, tym bardziej perwersyjne zachcianki. To się sprawdzało zawsze, a szczególnie jaskrawa była pod tym względem epoka wiktoriańska, przy której dzisiejsza, otwarta rozpusta nawet nie umywa się do tego, co ówcześni fałszywi świątobliwcy wyprawiali w kuluarach.