Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ma róży bez kolców

Czy jest szansa na kredyt na budowę domu?

Polecane posty

Gość nie ma róży bez kolców

Witam wszystkich. Pytanie z tematu kieruję do osób, które mają za sobą doświadczenia bądź też wiedzę w dziedzinie kredytów mieszkaniowych. Ostatnimi czasami dużo zastanawiamy się razem ze swoim chłopakiem nad budową własnego domu. Nie dysponujemy niestety (jak większość ludzi w naszym wieku) odpowiednio wysokimi zasobami pieniężnymi. Jedynym wyjściem jest dla nas ten nieszczęsny kredyt. Nie wiemy jednak czy mamy jakąkolwiek szansę, aby go dostać. Nie planujemy na razie małżeństwa, ale jeżeli szansa na przyznanie nam kredytu (dzięki "Rodzina na swoim") wzrosłaby to pomyślelibyśmy o małżeństwie. Jesteśmy młodzi - ja 23 on 24 lata. Ja mam wyższe wykształcenie on średnie. Mój partner zarabia 2000 brutto ( umowa na czas nieokreślony) ja najniższą krajową (umowa na czas określony). Mieszkamy w Toruniu. Interesowałaby nas kwota wysokości około 200 tys złotych. Czy jest w ogóle jakakolwiek szansa na taki kredyt? Jeśli tak, to czy jest ktoś w stanie powiedzieć na jakiś warunkach (np w jakiej walucie, na ile rat, na malejące czy równe) i gdzie wziąć najlepiej taki kredyt; jakie byłyby jego koszty? Dzięki

Gość ala1979
za 200 budowa domu :-(najwyżej mieszkanie . znajomi za ok300 maą domek 95 m i do tego stare meble oprócz kuchni

Gość przed stypą
za takie pieniądze to możesz najwyżej IGLOO wybudować albo ziemiankę :)

no i przy tak niskich dochodach nie macie szansy na kredyt, niestety