Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plim plum

Czy ktoś z Was wychowywał się bez ojca

Polecane posty

Gość plim plum

od małego? tylko z mamą? macie jakieś problemy osobiste,życiowe? jak to wpłynęło na Wasze życie?

Gość plim plum

Gość bez guzika
ja

Gość plim plum
no fajnie ze podnosicie mi topik :P

Gość amelia090
ja też się wychowałam bez ojca

ja i czuje sie z tym swietnie ;) nic mi nie szkodziło to ze ojca nie ma mama nadrabiała za dwoje a nawet jak sie smiałysmy za całe rodzenstwo i za psa ;) troche tylko jak byłam mała to smutno mi było w dzień ojca a teraz nawet nie wiem kiedy jest

Gość Mędrzec Nestor
Wychowywanie się bez ojca to nie są jaja. Udowodniono bowiem, że człowiek (dotyczy w szczególności mężczyzn), który wychowywał się bez ojca, może mieć w przyszłości problemy osobiste, polegające na trudności porozumiewania się z kobietami, ogólnej nieśmiałości a także zwiększonemu stresowi i wyolbrzymiania błahych problemów.

Gość plim plum
abraja,no to zazdroszczę...ja teraz w doroslym zyciu ponosze konsekwencje tego,ze nie mialam taty..

Gość problematyczna kobieta
ja wychowałam się bez ojca i na początku mi to nie przeszkadzało, problemy zaczęły się wraz z moim zainteresowaniem płcią przeciwną, nie potrafię stworzyć związku, nie potrafię rozmawiać z mężczyznami, jedynie seks żadne głębsze relacje nie wchodzą w grę, gdyż zwyczajnie nie wierze w uczciwość mężczyzn i miłość :/

Gość apsa
ja się wychowywałam bo wczesnie zmarł, ale jakoś problemów życiowych nie mam z tego powodu

ja mojego ojca nie znałam, moja mama wyrzuciła go z domu dlatego, że pił gdy byłam mała, nie miałam więc okazji by go poznać, a on... cóż nigdy się nami nie zainteresował alimentów nie płaci nie wiadomo gdzie się podział a nawet czy w ogóle żyje

zebyscie mnie dobrze zrozumiały ojciec jest gdziestam i zyje tylko nie utrzymujemy kontakt€...kiedys jak miałam ze 13 lat przyszedł i zaczął mnie moralizowac t mu powiedziałam ze jego czas na wychowywane dzieci minal i ze jest dla mnie obcy i wszystko...bez złosci czy jakiegokolwiek odczucia .jedno powiem chyba instynktownie zawsze wybierałam na partnerów facetów starszych tylko nie wiem czy z wewnetrznej potrzeby podswiadomosci braku ojca czy moze z braku bezpieczeństwa? Ale tak niczego minie brakowało i nie brakuje(nawiasem mówiąc mój partnej poprzedni był ode mnie starszy o 9 lat a obecny maz o 14 )he he

ale przyznam, że to i tak lepiej niż abym jako dziecko musiała patrzeć na patologiczną rodzinę

ja też zawsze wybieram starszych ale mi się z nimi nie układa :(

Gość trterttrtre
Ja się wychowałam bez ojca. Co prawda nie wiem, jaka bym była, gdyby stało się inaczej, ale jedną z rzeczy, która być może jest spowodowania brakiem ojca na codzień jest to, że ciągnie mnie do starszych facetów, i to w typie mojego ojca - zimnych, takich którzy ranią.

Gość z tym samym problemem
przeżywam dokładnie to co problematyczna kobieta,myślę że to skrzywiło moją psychikę i to bardzo:(

w sumie to bardzo chciałabym stworzyć szczęśliwy związek i często gdy patrze na różne pary to im z jednej strony zazdroszczę, ale od razu też się zastanawiam czy to jest szczere i czy możliwe iż on jest uczciwy wobec niej itp :/

Gość plim plum
mnie nigdy nie ciagnelo do starszych facetow,ale w zwiazkach nie za bardzo mi sie uklada moj tata zmarl jak mialam 4 latka i odkad pamietam chcialam,zeby mama kogos miala,kto moglby zastapic mi tate,ale tak sie nie stalo

Gość ja tez sie wychowalam bez ojca
i nic takiego mi ne dolega z tego powodu :D Ludzie jak wy lubicie z siebie robic takich pokrzywdzonych :) Jedynie to to, ze zawsze podobali mi sie duzo starsi kolesie, to wszystko :)

moja mama niby drugiego męża sobie znalazła nawet i brat mi się urodził, jednak potem ojczym zwinął się tak samo jak mój ojciec i zostaliśmy sami co jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu iż nie ma miłości :(

Do: ja tez sie wychowalam bez ojca więc nic tylko się cieszyć, nie wszyscy są tacy silni i nie wszystkim tak dobrze się układa, co nie znaczy, że robimy z siebie pokrzywdzonych taka jest rzeczywistość - mało kolorowa

Gość terefereterefere
Niestety ja również pochodzę z takiej niepełnej rodziny i skutki wychowywania bez ojca ponoszę po dziś dzień. Normalna to ja nie jestem, patrząc przez pryzmat zachowań i relacji innych ludzi, chciałabym zmienić w sobie wiele rzeczy.

terefere - a co ty uważasz za granicę normy???

problematyczna kobieta - naprawde jestes problematyczna.Problemy ma kazdy. Bez wzgledu na to zy sie wychowal z ojcem czy bez :O

Gość mis-wargacz
zauwazyliscie to ze czasami nawiedza nas tu na kafeterii kretyn piszacy te swoje idiotyczne tasiemce?A co do tematu-wiem ze przemawia przez was gorycz.Jednak wychowywanie sie bez ojca nie jest ani dobre ani weslole.Ojciec uczy dziecko i to obojga plci pewnych rzeczy ktorych nigdy nie nauczy matka.Nie jest wiec prawda jak pisze jedna z was ze matka robila za ojca,psa czy kota.to sa nieprawdziwe sprawy.Matka widzi drzewa a ojciec widzi las.To tak w skrocie wyglada.Ponadto ojciec uczy pracowitosci,sumiennosci,rozwiazywania problemow,slownosci,honoru.Matka zas zupelnie czegos innego.Szkoda ze tego nie rozumiecie.

ja też się wychowywałam bez ojca :( patrząc z perspektywy, na coraz gorsze kontakty z moją matką to tak, bardzo mi go brakuje.

Gość terefereterefere
terefere - a co ty uważasz za granicę normy??? Mam problem z funkcjonowaniem w społeczeństwie to jest mój główny problem, nie znosze rozmawiać z ludzmi (w dzieciństwie zaczeło się od tego, że panicznie bałam się że ktoś zapyta mnie o ojca, wiec wolałam unikać zbędnej konwersacji) cóż ta małomówność i ucieczka przed ludzmi została mi do dziś.

to prawda, każdy ma problemy, jednak osoby wychowujące się bez ojca mają pewne specyficzne problemy wynikające właśnie z braku męskiego wzorca