Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklane butelki canpol babies

czy nie zachodza tak jak plastikowe?czy starsze dziecko moze łatwo stłuc taka bu

Polecane posty

Gość szklane butelki canpol babies

butelke?

Mam taka butelke, ale Synek wolał Avent. ale ze ma dokładną miarke w ml to sobie ją zostawiłam - jedynie co moge powiedziec ze 3 lata prania w zmywarce a nadal ma czytelna podziałke - czy mozna ja stłuc? pewnie tak, ale mi nie raz spadła na kafelki i jest cała, jest naprawde z grubego szkła

Gość no te plastiki to co 2 miechy
trzeba wymieniac

Gość lall
Ja miałam plastiki bo szklaną sama stłukłam przez przypadek. Na początek tylko avent bo z innych mi się dzieci dławiły. Próbowałam przeróżnych ale tylko avent u nas się sprawdził. Jeśli chodzi o osad to jak kupisz porządną szczotkę do mycia butelek będziesz myła płynem i gorącą wodą to nic nie zostaje. Nie miałam żadnych sterylizatorów itd. Butelki po każdym karmieniu myłam we wrzątku płynem do garnków, przelewałam gorącą wodą i chowałam do szafki. Smoczki trzeba wymieniać dosyć często bo po 1 dziurki są zbyt małe po jakimś czasie i dziecko się denerwuje (moje się dławiły z trój przepływowych i musiałam kupować zwykłe) a po 2 jak dziecku wychodzą ząbki to smoczek ma kilkanaście dodatkowych dziurek i ja się bałam ze dziecko odgryzie koniec i się udławi. U nas na początku sprawdzał się tylko avent, a potem już obojętne- canpol, nuby, nuck