Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetttta22

Czy przechodzenie z mleka 1 na 2 moze uczulić?

Polecane posty

Gość Anetttta22

Zaobserwowałam u mojego synka wysypkę, najpierw zaczęła się na szyi, krostki, na początku kilka, potem coraz więcej, wyszło na dekold, a po jakims czasie rownież zsypało brzuszek, taką kaszką jakby, maluśkie czerwone kroski, gęsto rozsiane, eliminowałam najpierw wszystko z mojego pokarmu, po kolei, potem zmieniałam proszek, płyn, następnie, mydło, szampon, nic nie daje,wtedy skojarzyłam, ze mniej wiecej w czasie kiedy podałam mu bebilon pepti 2 wystąpiła wysypka. zmieniałam mu z 1 na 2 kiedy miał 5,5 miesiaca, najgorzej, że wyczytałam jak dawac proporcje i ile a nie doczytałam zupełnie, ze trzeba stopniowo:-o nie wiem jak to się stalo, mam do siebie ogromny zal za to, bo trzeba zaczynać od podawania najpierw 1 łyżeczki do pierwotnego mleka, potem 2 łyżeczki i tak dalej, a ja od razu przeszłam na 2, 6 łyżeczek na 180 ml:-( czy przez to mogło go zsypać? w takim razie czy przechodzić znów na 1, by sprawdzić czy to ten problem? jutro mały kończy 6 m-cy, więc nie wiem czy mogę mu znow 1 podawać???? prosze ślicznie o odpowiedzi:( i dziękuje z góry

Gość mama kalinki
TAk.Pzrechodzac na melko z 1 na 2.Tzreba dawac stopniowo.Ja robialm tak wprowazdalam tak przez kilka dni.1 dnia 1 łyzka 2+ reszta 1.I kazdego kolejnego dnia dodawalam 2 i zmniejszajc porcje.Az przeszlam na 2.U mojj corki zadnych objawow nie bylo.Watpie ze mleko tej samej firmy moze uczulic.Skad mleka jest taki sam tylko zmienia sie wartosc poszczegolnych witamin i mineralow.Odpowiednich dla dzieci w roznym wieku.Z wiekiem dzienna dawka witamin i mineralow sie zmienia.

Gość Anetttta22
w takim razie stopniowe podawanie to jedynie po to by dziecka organizm przestawił się na bogatszy w składniki pokarm? czyli, ze uczulenie raczej nie od tego?

Gość .mama kalinki
Mleko 2 jest bardziej trresciwe.Z wiekiem potrzebuje dziecko wiecej i bardziej sycace.Wedlug mnie watpie zeby mleko moglo dziecko uczulic, jesli wczesniej pilo te same.A czy je cos innego oprocz mleka?

Gość Anetttta22
je zupki, przeważnie marchewka ziemniaczek, ostatnio wprowadziłam indyka, deserki, jabłuszko, banan, kaszki, kleiki, do tej pory nie miał z tym problemów, co dziwne na twarzy nie ma wysypki wcale, tylko szyja, a teraz brzuszek:( doczytałam teraz na innych forach, że drastyczne przejście z mleka 1 na 2 może powodować wysypki albo inne objawy z powodu nietolerancji, boże jak mogłam tak głupia być i nie doczytać:( a teraz co mam zrobić, wrócić na 1, skoro dziecko ma 6 m-cy?:(:(:(

Gość mama kalinki
Tak mozesz spowrotem wrocic na 1.Ale zacza stopniowo wprowaadzac mleko 2.Juz wiesz jak wprowadzic.Mysle ze powinno byc dobrze.A do 1 zeby mleko bylo gestsze dospup troszke kleiku lunb kaszki bedzie bardziej sycace.

Gość Anetttta22
dziekuje ci serdecznie😘