Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kentakifridcziken

pampersy na noc,kiedy powiedziec stop

Polecane posty

Gość kentakifridcziken

corka niedlugo koncy 3 lata,od miesiaca zaprzestalam zakladania jej na noc pamperow,lecz w dalszym ciagu rano dziecko budzi sie z zasikana pizamka:(jak wam sie udala sztuczka z oduczaniem nocnego sikania?

Gość slawietta
u mnie tez sika chlopiec a ma wiecej niz twoja corcia ja dalej zakladam bede oduczac na wiosne bo teraz zima i nie ma jak suszyc poscieli

Gość kentakifridcziken
ja podkladam pod przescieradlo specjalne do tego celu maty,co wieczor jej powtarzam ,aby mnie zawolala jak bedzie chciala i nic nie skutkuje,mialam nadzieje ,ze jak sie zesika to bedzie jej to przeszkadzalo,lecz niestety ona potrafi spac w tym do samego rana ,

Gość martuuulka
Budzic w nocy dziecko i sadzac na nocnik lub kibelek. kupic podklady na lozko.

Gość kentakifridcziken
z tym nocnym budzeniem to nie wiem czy to tak dobrze,odradzano mi to poniewaz dziecko moze sie do tego przyzwyczic i w pozniejszym czasie nie bedzie mowy o samodzielnym budzeniu za potrzeba.

Gość martuuulka
Moj ma skonczone 2 lata i juz jakis czas spi bez pieluchy ,nawet teraz jak przebudze sie w nocy.pytam czy chce siku,lub mowie chodz zrobimy siusiu.skutkuje.nawet sam sie budzi i wola.

Gość MDM5
moja córka ma 3 lata i 2 miesiące i dalej co noc sika w pampersa, dodoam ze wczesniej nie sikała, wstawała w nocy a potem jej sie cos odwidziało i nie wiem jak długo to bedzie trwało jeszze, narazie zakładam pampersy i czekam na lepszą pogodę

Gość Moj ma 17miesiecy
i juz nie sika w nocy.a jak chce to przychodzi;)

moze wloz jej pieluche tetrowa, przynajmiej nie zasika wszystkiego dookola a niewygoda bedzie w majtach;) moj tez ma 3 lata, jakis czas spal bez papmpersa w nocy a teraz znow mu sie cos odwidzialo , ceratke podkladalam ale co z tego jak potrafil nawet poduszke zasikac:O:O codziennie praniee wiec zalozylam pampersa no ale ilez mozna i wlasnie ta tetre stosuje (jak juz zasnie to mu wsuwam w majtki, jest ceratka, przescieradlo i kocyk ktory co rano wymieniam) ale co zauwazylam to to ze on robi siusiu nad RANEM...potrafi spac do 9. 9.30 tak jak mama z reszta i ma mokro a jak obudzi sie o 8 to ma sucho..czasem budzi sie sam przed 8 bo ja sie glosniej rano zachowuje i od razu do kibelka leci...takze bede musiala go z ranca wybudzac;) i dawac mniej pic na noc;) a z tym wybudzaniem w nocy to masakraa byla, wielki ryk co noc a siuki za chiny nie chcial zrobic wrrr ale kazde dziecko inne jest

Najwazniejsze to nie dawac nic do picia przed snem.Mleko dac jakas godzine wczesniej i jeszcze przed spaniem posadzic,zeby dziecko zrobilo siusiu.Moja mala przestala sikac w nocy,jak miala 2,5 roku.

Gość moja córka miała
2 lata i jeden tydzień kiedy postanowiłam ze koniec z sikaniem w pieluchy. Wyrzuciłam wszystkie jakie nam jeszcze zostały, a na materac położyłam folię. O dziwo córka tylko raz posikała łóżko i od tego czasu mamy spokój z pieluchami. Dla mnie metoda oduczania na raz była idealna. Mała ma 3 lata i nadal sika w nocy, z tym że sika do toalety. Nigdy jej się nie zdarza załatwiać w majteczki, nawet kiedy miała wielką biegunkę i była hospitalizowana, albo kiedy pojechaliśmy w kilkugodzinną podróż. Po oduczaniu raz próbowałam założyć jej pieluchę (kiedy spaliśmy w hotelu na łóżku), ale zrobiła mi awanturę że ona nie jest dzidziusiem więc ją przeprosiłam i dałam sobie spokój.

strasznie duże dziecko :o Mój ma 2,5, od zeszłej wiosny jesteśmy bez pieluch. Do lata, profilaktycznie były podkłady na łóżko, bo jednak czasem się zapomniał, ale pampersy trzeba wyrzucić w diabły ;)

W dzień pieluchy oduczyłam jak miał 2 latka.W nocy dopiero jak miał prawie 2,5 roku. Sposób prosty! Czyli przed snem mało picia,potem siku.Spałam z nim w pokoju (w osobnym łóżku!) a że mam spokojny sen to jak tylko usłyszałam że się wierci to sadzałam na kibel! Po tygodniu przestał się wiercić ;) I dodam że od tej pory (ma teraz skończone 4 latka) zdarzyła nam się 1 wpadka kiedy to wstał cały mokry.

Gość kentakifridcziken
"strasznie duze dziecko"-czyzby?daruj sobie takie uwagi-z pieluchami na dzien poszlo gladko jak skonczyla roczek,pampersow nie zakladam na noc od miesiaca,niestety przed spaniem podaje jej plyn z lekarstwem byc moze to jest powod,przed kazdym spaniem powtarza mi,ze dzisiejszej nocy jak bedzie chciala siku to przyjdzie do mnie do sypialni i razem zrobimy sisi,niestety tak nie jest,gdy rano do niej wchodze to juz nie spi i chowa sie pod kocyk,wstydzi sie:(

Moja córka jakoś przed 3 roczkiem sie nauczyla tez bylo ciezko ale kiedy nadeszly upalne dni nie zakladalam jej w ogole pampersa i biegala po podworku w samych majteczkach kiedy sie zasikala bylo jej zle bo jej sie lalo po nozkach:) po 2 dniach takiej kuracji sama biegła po nocnik jak czuła ze chce jej sie siusiu i w nocy tez nie byloo problemu moze ze 2 razy rano nie wytrzymala ale szybko sie nauczyła:) Bedzie dobrze powodzonka:)

Gość aleksandra06
JA zakładam mojej córeczce pieluszki wielorazowe. Kupiłam je na babymama.pl Mysle ze poki co przynajmniej w takich jeszcze bedzie spała.