Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza orzeszkowa

Ile razy myjecie wanne ,prysznic w ciagu tygodnia?

Polecane posty

Gość eliza orzeszkowa

Jak w temacie. Ile razy myjecie wanne , prysznic w ciagu tygodnia? Ja mam wanne niestety i cholera mnie bierze bo osad jest i musze ją myć 2 razy w tygodniu , czasem 3 a Wy?

ja mam prysznic, niestety, i myję co 2 dni. miskę w której kąpię małego myję codziennie. jak miałam wanne to też codziennie myłam.

Gość ale lennnnn
dopiero problem z myciem wanny, nie przesadzaj,

Gość przepraszam za wyrażenie
ale czy wy sra.cie do tych wanien czy brodzików by myć je codziennie czy co drugi dzień??? i to nie ma zabrzmieć po chamsku czy złośliwie, broń Boże! tylko zastanawiam się co macie na myśli, że wanna jest aż tak brudna by ją szorować codziennie czy co drugi dzień? ja myję wannę co tydzień (mam akrylową) i nie dlatego, że jest brudna tylko dlatego, że woda u mnie jest niemożliwie zakamieniona i nie chciałabym jej zapuścić no i wydaje mi się, że raz w tygodniu to należy umyć tę wannę, ale codziennie czy co drugi dzień? od czego te wanny tak się Wam brudzą???

Gość ja po kąpieli
a ze kąpię się codziennie to i myję codziennie :D

Gość a jaaaaaaaaaa
codziennie to spłukuję a tak porządnie to raz w tygodniu bo się robi osad z wody wapiennej :)

Gość a jaaaaaaaaaa
nie mam czasu na to aby codziennie myć wannę i prysznic. Mam 2 łazienki. W jednej jest prysznic a w drugiej wanna

Gość Stanowczo stwierdzamy że
U nas są tylko 2 dorosłe osoby. Każde przemywa po swojej kąpieli i nie ma czegoś takiego, jak szorowanie. Bardzo rzadko, może raz w miesiącu przy okazji przecierania kafelków naokoło, przecieram również wannę, ale robie to tak odruchowo tylko, bo właściwie, to nie ma takiej potrzeby. Może woda u nas bardziej miękka? :O

własnie czytajac niektóre wpisy to chyba tylko tak piszecie ze takie czyściochy z was jak ktos juz wyzej powiedzial chyba sracie w te wanne aby ją co dzinnnie srodkami szorowac jak zawsze po kapieli spłukuje woda a myje dokładnie raz wtyg i mam czystą

Gość Przed i po kapieli

Gość prysznic raz w tygodniu
wanne dokladnie raz w tygodniu + przed kapaniem, wanienke dziecka przed kazdym myciem dziecka

niestety osad z mydła się robi (ja używam żelu ale mąż woli mydło) i jak nie umyję co 2 dni to jest syf jakich mało :( a młody jest kąpany z płynem z dodatkiem oliwki i jak nie umyję codziennie to na następny dzień nie dość że osad jest to jeszcze się ślizga strasznie. a i woda jest tu tragiczna!

A ja "szoruję" wannę (mleczko, gąbka itp) przed kąpielą (chodzi o taką poleżankę dłuższą) czyli raz na 2 tygodnie a tak to tylko spłukuję dokładnie mydło i resztę bo biorę w wannie prysznic na stojąco a poza tym nie wiedzę takiej potrzeby zeby szorować wannę co dwa dni...;) Uważam natomiast (bo nie jesteśmy na forum o sanitariatach tylko ciąża, poród itp) że dziecięcą wanienkę należy obmyć po każdej kąpieli, pzdr...

Gość Stanowczo stwierdzamy że
O matko, to ja na ciąże wlazłam? :D Już zwiewam. ;)

Gość hehe niby kiedy myszka
?:D przecież ty od rana do wieczora siedzisz na kafe:D

oo widze że kogos znów cos boli :P a do twojej wiadomości mam juz wysprzątane :D i obiad sie robi :D synek oglada ulubioną bajke wiec....

myszka ty chyba nie rpacuejsz zawodowo bo nie iwem kiedy bym miała co dzinenie tak wsyztsko sozrowac

no nie pracuje ( jeszcze) niedługo wracam do pracy , ale to i tak nic nie zmieni bo zawsze codziennie sprzatłam

Gość na pewno nei pracuje skoro
cały dzien na kafe siedzi i jeszcze ściemnia, że tak sprząta:D i nic mnie nie boli, bądź spokojna, a ty rozśmieszasz mnie jak zwykle:P

Gość likto34
myszka ale po co wanne codziennie? i czym ja myjesz? domestosem?

Gość 8507
Myję wannę codziennie, po kąpieli.

Gość eliza orzeszkowa
ja myje cifem i gąbeczką Kiedyś myłam wanne codziennie jak mieszkałam z bratem chłopaka, on taki flejtuch że szok No i myłam ta wanne codziennie przed kąpielą i mój sie wkurzył że spędzam w łazience wiecej czasu niż z Nim i że po co to myć codziennie Teraz raczej w wannie biore prysznic to nie myje jej tak często ale jak mam wziąć kąpiel to wtedy ja szoruje nie wiem czy dobrze robie. u mnie w domu rodzinnym wanne sie myło ras na tydzien, dwa i dobrze bylo chyba przesadzam

Gość uppppppppppppppppppppppp