Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam 14 latw

Mam 14 lat i jestem w ciąży co robić?

Polecane posty

Gość Mam 14 latw

i ni wiem co mam robić , usunąć ciążę czy lepiej wychować dziecko? Rodzicom jeszcze nie powiedziałam.

Gość Mam 14 latw
???????

Gość LoBoToMiA
Mysle ze powinnas napisac do bravo.

Gość hm...i co teraz
Ja bym Cię z domy wyjebała!!!! Mała puszczalska!

Gość LoBoToMiA
Nie bic piany, toc to prowokacja ;)

Myślę że takie komentarze nic nie dadzą.. stało się i już nie ma odwrotu. Ja bym dziecko wychowała.. nie usuwaj bo mimo tego, że jesteś młodziutka to będziesz tego załować całe zycie.. w ktorym tygodniu jestes?>

Gość mają ferie a nie wiedzą co
czasem robić - na sanki , na łyżwy, na spacer!

Gość LoBoToMiA
"na sanki , na łyżwy, na spacer!" Czyś ty z konia spadła ? Chyba chcialaś powiedzieć na piwo , fajke i balety :D

Gość możliwe to nie te czasy
ale z dawnych czasów mam dla niej radę: przez trzy dni pić wodę , nie siusiać, a szczeniak sam się utopi:P

Gość LoBoToMiA
Szklanke wody to ZAMIAST, a PO to pozostaje tylko czysty spirt ;)

Gość shittttttttttttttttttttttttt
myślę, ze jeśli wiedziałaś jak nóżki rozkładać i na kutasa się nabijac i wić pod nim, albo go ujeżdżać to tak samo wiesz co się teraz stanie, jak usuniesz to spłoniesz w piekle hahaahhaha:-D rozkraczysz się na porodówce jak przed swoim adonisem prawie i urodzisz małoletnia zdzirko, wyjdzie ci z puszczalskiego cipska dzidzia i skończą sie dobre czasy zabaw i uciech wszelakich, chciało sie dziecko jebać, to teraz niech cierpi. tępa kicha fuck!

Gość niebieskiepantofelki
przedewszystkim zachowaj spokój,nie podejmuj pochopnych decyzji. Przemyśl to sobie i koniecznie porozmawiaj z kimś zaufanym,najlepiej z mamą, ale jeśli nie jesteś jeszcze na to gotowa to poszukaj kogos innego. Pamiętaj,że dziecko to ogromne szczęście, dar z nieba, to radość i miłość, porozmawiaj sama ze soba, zastanów się co jest dla ciebie ważne, zastanów się nad swoimi wartosciami, zapytaj siebie co znaczy nie zabijaj-dziecko poczęte, chociaż jeszcze nienarodzone to też już człowiek, nie możesz mu odebrać życia, nie masz do tego prawa. Nikt nie dał ci takiej władzy,abyś to ty mogła decydować o tym czy powinno ono żyć czy nie, a jeśli już jest, to widać tak miało być, ono musi się urodzić. Jeśli nie jesteś gotowa na bycie matką,chociaż już się nią stałaś i wziąłść za nie odpowiedzialności są jeszcze inne opcje,zawsze możesz oddać je do adopcji, pomyśl ile teraz jest małżeństw, które chcą mieć dzieci,a nie mogą- dlatego nie mozesz zabić tego dziecka i odebrać komuś prawa do szczęscia, bo dziecko jest ogromnym szczęściem. Pamiętaj,że jego los spoczywa w twoich ekach.

Gość to_szczyt-NIEDOJRZAŁOŚCI
popieram shittttttttt. trzeba było się "puszczać"?????????? bierz odpowiedzialność za swoje czyny i pod zadnym pozorem nie dokonuj aborcji bo nikt nie ma prawa do zabijania!!!! jesli nie chcesz dziecka wychoywywac to oddaj do adopcji ale wiedz, że istnieje coś takiego jak sumienie, które nie będzie pozwalało ci zasnąć dopóki nie pomyślisz o tym biednym dziecku, ktore zanjduje się w domu dziecka i rowniez nie moze zasnąć bo zastanawia sie czemu MATKA GO NIE CHCIAŁA!!!!!!!!!!! zniszczyłaś komuś życie dobrze ci z tym? a teraz zyczę Ci miłego dnia.. ;) i powodzenia

Gość LoBoToMiA
Dziecko ma radoche ze na prowokacje odpisują, idz na dwor zapal fajke, wypij piwo, sloneczko swieci ;) a nie zamulasz na forum , ferie są ! ;)

Gość zakrzywiacz czasoprzestrzeni
ale prowokacja WOW

Gość skrobnij się
i to jak najszybciej i nie słuchaj tych katotalibów!

Gość czy nie żal ci sie tak
nakręcać ? Odpuść sobie :P

Gość bara-bara i gitara
NIEROBY I DZIECIOROBY RZONCĄ W TYM KRAJÓ...

Gość markra
...trzeba urodzic i przeciez jest okienko nadziei gdzie zanosisz dziecko i o niczym nie musisz nikomu mówic, jak jego nie chcesz, ale pod zadnym pozorem nie mozesz jego zabic...

sluchaj ja ci powiem tak wszystko zalezy od tego czy jestes na to gotowa i czy umiesz odmowic wielu rzeczy sobie. coz wszyscy krzycza "skrobanka" to nie jest najlepszy pomysl ostatnimi czasy ludzie biora to za rodzaj antykoncepcji.zalosne pomyslmy wszyscy ile by nas bylo na swiecie gdyby wszyscy byli tacy jak wy! i kazdy by tylko skrobanki zaliczal? wy sie cieszycie zyciem a moze wasze mamy tez mialy taki dylemat?? usunac czy nie a jednak tego nie zrobily. autorko ja odradzam skrobanke moze i teraz bys miala "problem'' z glowy ale zawsze zalowac tego bedziesz jezeli nie jestes gotowa na dziecko z roznych powodow porozmawiam z rodzina moze oni wychowaja je jak swoje?? nie zal ci tego malensta?? dziecko nie jest prosta sprawa. kolezanki imprezy itp pojda w odstawke bedzie najwazniejsze dziecko trzeba bedzie wszystkiego sobie odmowic. robiac skrobanke bedziesz dalej mogla sie "bujaC" ale gdy dorosniesz mozesz tego zalowac bo twoj dzidzius mialby juz pare latek. dla innych zapewne ciekawych powiem ze tez jestem juz mama co prawda miaam lepiej bo mialam 17 lat ale tez odmowilam wszystkiego nie chodze na imprezy nie szlajam sie choc mialam wybor wybralam dziecko i choc przezywam ciezkie chwile wiem ze wybralam dobrze.i nie myslalam nawet o skrobance bo to jest nie do pomyslenia. autorko widzialas jak wyglada aborcja?? poszukaj sobie filmikow na necie moze to cie w jakikolwiek sposob przekona ze nie warto tego robic

a tak wogole do tych ktore tak bardzo wyzywaja dziewczyne od .urw itp moze wy jestescie swiete i jestescie dziewicami i czekacie na slub?? haha kazda sie wymadrza a wszystkie sa takie same. no zal..

Gość jajajjajajjapdkd
11:50 [zgłoś do usunięcia] LoBoToMiA Mysle ze powinnas napisac do bravo. HEHE ROZBAWILAS/ES MNIE DO LEZ

autorko sluchaj glosu serca i napisz co podjelas ?jaka decyzje??

Gość po tym co radzisz
do tej dziurrr awej madzi,obys franco,po tych radach, rok w rok do końca życia rodziła kolejne bachory,chciałbym jeszcze widzieć minę wspaniałego tatusia,tak po piątym dziecku,o ile by ci wcześniej czymś nie zabetonował,hahahaa

Gość sick and tiredddd
po pierwsze to prowokacja, przyznam, że nędzna, niemniej jednak takie rzeczy sie zdarzaja, nie uważam sie za świętą, ale w wieku 14 lat rumieniłam się nieśmiało i chodziłam w koszulce z myszką miki a nie w głowie było mi jebanie, po prostu dziewczynka jest małą lolitką kurewką, do tego tępą jak but, no bo skoro wie jak się ruchać, jak się na dzidę nabijać, to chyba słyszała też o kondomach chociażby? chyba wie też, ze dzieci się biorą z sexu, a nie bocian je przynosi...nikt nie kaze jej dziecka wychowywać i nawet namawiam do oddania, po to by jakaś normalna kochająca rodzina zapewniła mu życie, a nie matka ze skopanym mózgiem i zacięciem do rżnięcia, a nie do nauki..a jeśli usunie, to życze jej by ten zabieg przyczynił się do jej bezpłodności, by do końca życia pamiętała o tym...nie interesuje mnie czy to jest zygota, czy nie, komórki rakowe nigdy nie bedą samodzielnym, myślącym istnieniem, a zygota tak. nie mówię już o duszy, nie musze być moherem, by potępić takie zachowanie, na tyle jest juz dorosła by nauczyć się przewidywać konsekwencje, a nie niczym hedonistka pierdolić się jak popadnie bez użycia rozumku.

dziurrr - nie wszystkie sa takie same...ja w wieku 14 lat sie dopiero pierwszy raz calowalam, a o sexie to nawet wtedy nie myslalam....i nie mow, ze zadna nie czeka do slubu. To po pierwsze...jak dla mie 14 lat to duzo za malo aby uprawiac sex. Trzeba bylo myslec wczesniej o konsekwencjach, ale coz...po co? no i stalo sie...w kazdym razie autorko nie usuwaj, nie wiem...mysle, ze duzo do powiedzeia beda miec rodzice. Jezeli nie ejstes gotowa na bycie matka to oddaj dziecko do adopcji, jest naprawde wiele malzenstw, ktore nie moga miec dzieci i wiele by daly aby zaadoptowac jakies malenstwo. A jezeli zdecydujesz sie je wychowywac to pamietaj aby nie zaniedbac szkoly i pamietaj ze "wspolwinny" jest chlopak, ktory jest ojcem dziecka....wiec nie zpaomij o alimentach itp. no coz...najwazniejsze pogada z rodzicami i wtedy zobaczysz co i jak. Ale przygotuj sie na niezla jazde w domu...rozpacz, pretensje itp.

jaka jestes zbuntowana nieposłuszna nieodpowiedzialna , masz 14 lat jaki kontakt masz z rodzicami że bawisz się sexsem i co było ci dobrze ???? rodzice wogóle tobą sie interesują a może masz za dobrze w życiu i z tego dobrobytu szukasz atrakcji które nie są dla dzieci . Mam córkę ma 13 lat dojrzewa i nie w głowie jej sex !!!!!!!!!!!!!!!! wiem kiedy konczy szkołe u kogo bywa jakie ma koleżanki i rozmawiam z nią . A OJCIEC ILE MA LAT ?????? POGADAJ Z RODZICAMI BO Z KIM ? JAK ONI CI NIEPOMOGĄ TO KTO????? DLA MNIE JAKO DLA MATKI BYŁBY TO SZOK TAKŻE SPODZIEWAJ SIĘ SZOKU I SZAŁU. ....

MYSLE ŻE BEZ RODZICÓW NIEJESTES W STANIE WYCHOWAC DZIDZIUSIA I MOZE LEPSZA BYŁA BY ADOPCJA , PRZECIEZ TYLE MAŁŻENSTW MARZY O DZIECKU , ASAMA MOGŁA BYS NAPRAWIC WSZYSTKO UCZYC SIĘ I UCZYĆ SIE I NIEDAWAC BYLE KOMU . ZASZYŁABYM CI TĘ MAŁA NA JAKIES 6 LAT . !!!!!!!!!!

przyznaje troche mnie ponioslo przepraszam te osoby ktore naprawde w tych sprawach sa bezgrzeszni ponioslo mnie przez wypowiedzi w stylu jestes ku.wa puszczasz sie itp dziewczyna popelnila blad i trudno nikt tego nie cofnie. a dla tego ze tak wyszlo nie nalezy oskarzac kogos ze jest sie ku.wa. w tych czasach dzieci mysla inaczej znam tyle osob i przypadkow ze naprawde ciezko sie patrzy na to a koledze ktory tak milo mi zyczy bym miala tyle dzieci dziekuje bardzo i "francą" nie jestem mowie tylko swoje zdanie a jesli komus sie nie podoba to niech nie komentuje. widze ze jestes gowniasz albo brak ci rozumu bo twoja wypowiedz jest bardzo dziecinna