Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ceclor a krtań

Czy ceclor może pomóc na zapalenie krtani?

Polecane posty

Gość Ceclor a krtań

Witam, wczoraj byliśmy z dzieckiem u lekrza, jest chory od dłuższego czasu, katar i kaszel nie chcą zejść. W sobotę kaszlał trochę takim szczekającym kaszlem, od razu zadzwonilismy do naszego lekarza, który kazał przyjechać w niedzielę, przyjechaliśmy, my obawialiśmy się zapalenie płuc, lekarz wykluczył to po zbadaniu go, powiedział też, że nie ma zapalenia krtani a takie pojedyncze kaszlenie (w szczekający sposób) nie jest tego objawem. Z kolei powiedział, że widzi i słyszy początek zapalenia oskrzeli i dostaliśmy na leczenie ceclor, dziecko ma 3 latka i pare miesięcy. Dzisiaj znowu tak kaszle w taki sposób, nie cały czas ale też i martwię się. Zastanawiam się czy gdyby miał coś z krtanią to czy ten ceclor by mu pomógł. Wiem, że z krtanią nie ma żartów i u takich dzieci szybko sie to rozwija dlatego się martwię i liczę też na ten ceclor.

Ceclor to antybiotyk. Powinien pomóc. Zazwyczaj po 3 dawce już widać poprawę.

Gość Ceclor a krtań
My jesteśmy po pierwszej dawce, wiem, że to zbyt mało, żeby cokolwiek powiedzieć jeszcze, liczę, że po drugiej dawce będzie już lepiej choć trochę. W sumie lek ma brać tydzień. Ja już nie wytrzymuję, od 2 miesięcy jesteśmy co chwila u lekarza, telefonicznie to w sumie co drugi dzień mamy konsultacje. Oby to nie była krtań, oby to z powodu tego zapalenia oskrzeli był taki kaszel.

Gość Ceclor a krtań
podnoszę

Gość adr5
Ja przeszlam zapalenie krtani z dwojka moich dzieci. Najlepszym ratunkiem bylo robienie inchalacji. Do dzisiaj kiedy dzieci maja juz 9 lat jak tylko maja szczekajacy kaszel robie im inchalacje z samej soli fizjologicznej lub z dodatkiem atroventu pod kontrola lekarza. Wilgotne pieluchy pomagaja w suchym kaszlu

Gość aleksandra44
Dobre mam zdanie o naszym inhalatorze czyli Sanity Simple. Nie kosztował za dużo, a gwarancję nam dali aż na 3 lata więc porządnie. Ja bym w ogóle radził żeby zwracać uwagę na to jak dużo gwarancji firmy dają na takie aparaty bo to już jednak w 9 na 10 przypadków dobrze świadczy o jakości jeśli taka gwarancja jest dłuższa. W zestawie dostaliśmy też torbę która się wyjątkowo przydaje choćby do przechowywania sprzętu ale też do transportu aparatu.