Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczekqn

PROSZĘ ZAJRZYJCIE.. Pomoc w tłumaczeniu filmika

Polecane posty

Gość gosiaczekqn

Mowa o przetłumaczeniu ze słuchu na polski z angielskiego krótkich fragmentów filmika poniżej. W nim znana trenerka jeździectwa Jane Savoie opowiada o jeździe konnej, pomocach czyli działaniu dosiadu, łydek i wodzy. Jestem strasznie słaba z angielskiego, a baaardzo zależy mi na zrozumieniu jej wypowiedzi.. :( http://www.youtube.com/watch?v=C4QnhV8cH4M&f eature=fvw UWAGA: Chodzi mi konkretnie o podane pytania: (a NIE cały filmik) 1) Jak to jest z tym zatrzymaniem: wystarczy zablokowanie miednicy i obciążenie strzemion czy coś jeszcze na ten temat mówi Jane ? 2) A przy skręcaniu jak zachowują się ramiona ? Czy Jane mówi o tym, żeby COFNĄĆ te ramię, w która stronę się skręca ? Czy mi się to tylko zdaje, bo coś tam pokazuje podczas skręcania :D Przy zakręcie w prawo prawe ramię się COFA ?? Jak jeździec COFNIE prawe ramię to koń się do tego dopasuje (prawa łopatką) i też skręci w prawo ? Co o tym mówi Jane ? Błagam odpiszcie, będę naprawdę wdzięczna za pomoc.. :)

Gość gosiaczekqn
nikt mi nie pomoże ? :(

Gość gosiaczekqn
nikt minie pomoże ? :(

Gość gosiaczekqn
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość fgtrf
powiedz mniej wiecej w ktorej minucie mowi o interesujacych cie rzeczach

Gość gosiaczekqn
fgtrf jesteś jeszcze ? Zaraz Ci napisze :)

Gość fgtrf
no jestem

Gość gosiaczekqn
ad 1. CHYBA zatrzymanie: 02:47, 03:21, 04:32, 04:57, 05:19, 05:57, 06:36, 07:00, 07:40, 08:01 ( wszędzie tutaj Jane mówi o jednym i tym samym różnymi słowami, nie trzeba każdego osobno tłumaczyć) ad 2. skręcanie 09:29 i do końca filmika podczas jazdy mówi o skręcaniu dopiero teraz odpisuję następnego dnia, bo wczoraj mi net przestał działać :/ ;/ chociaż w sumie to i tak nie ma sensu, bo ciebie nie ma na Kafe.. :( chyba, że komuś innemu by chciało to przetłumaczyć, w co wątpię.. :(

Gość gosiaczekqn
ad 1. CHYBA zatrzymanie: 02:47, 03:21, 04:32, 04:57, 05:19, 05:57, 06:36, 07:00, 07:40, 08:01 ( wszędzie tutaj Jane mówi o jednym i tym samym różnymi słowami, nie trzeba każdego osobno tłumaczyć) ad 2. skręcanie 09:29 i do końca filmika podczas jazdy mówi o skręcaniu dopiero teraz odpisuję następnego dnia, bo wczoraj mi net przestał działać :/ ;/ chociaż w sumie to i tak nie ma sensu, bo ciebie nie ma na Kafe.. chyba, że komuś innemu by chciało to przetłumaczyć, w co wątpię.. :(

Gość gosiaczekqn
a może jednak ktoś się zdecyduje.. ? chociaż tylko 2 pyt. (same ramiona podczas skręcania) ... załóżmy, że cały czas mówi o zablokowaniu bioder przy zatrzymywaniu :P

Gość KassyKassi
podbijam :) w końcu temat o jeździe konnej ! :) Może ktoś przetłumaczyłby ten filmik ?

Gość KassyKassi
podbijam w końcu temat o jeździe konnej ! Może ktoś przetłumaczyłby ten filmik ?

Gość Coffeemilk
No przydałoby się w końcu..