Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krzysiu20

Ford Mondeo II 2.0 L 16V ZETEK ?? założyć gaz ??? czy nie ???

Polecane posty

Witam Mam takie pytanie do was. Mam to autko od 6 miesięcy. Sprowadzone zostało z niemiec, ma przebieg 190 tyś.podczas jazdy zawieszenie sobie coś tam stuka, ogólnie jestem bardzo zadowolony z niego, ma dużą moc,(przedtem jeździłem fiatem punto 1.2 gaz :)) Tu mamy do czynienia z potworem który potrafi zaskoczyć i wyprzedzić nie jeden nowszy wózek :) Spalanie : średnio 10 L, teraz w zimie czasami nawet 11 L ale jeżeli jeżdze więcej w mieście niż w trasie, w samej trasie spokojnie schodzi do 8 L benzyny. Miesięcznie robie nim ok 1200 km ! Chciałbym zaoszczędzić.. chciałbym założyć instalację gazową sekwencyjną do niego, koszt 2000 zł która w niecały rok powinna sie zwrócić. I teraz pytanie brzmi : Jeżeli to będzie sekwencja, w przyjmujemy że benzyny spalał 10L/100km to ile gazu będzie palił ? może mieć troche mniej mocy ale chciałbym aby spalanie było w miare oszczedne.. jak uważacie.. pomożecie.. ? można tak ustawić komputer aby spalanie było np ? 10 L gazu na setke ? czekam na wasze propozycję na forum

Gość nghdjnfmfhjm
ales se forum znalazł buehehehehhehehe z pewnoscia uzyskasz fachową odpowiedz to forum dla desperatek, niedoruchanych zon i przygłupawych małolatów, człowieku obudz sie

Gość szczęśliwa mimo wszystko
e tam...

Gość gazu spali troche wiecej
12-13 L

dzięki, mam nadzieje że duzo mocy nie straci bo nie po to z takim silnikiem kupiłem :) mam nadzieje ze przy sekwencji źle nie będzie.