Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiala80

Karmienie piersią - dziecko gryzie. Co robić?

Polecane posty

Gość kasiala80

Witam, mam syna - 6 miesięcy. Karmię piersią. Mały ma już dwa ząbki na dole i... zaczyna gryźć sutki podczas ssania. Zwykle robi to jak kończy jeść, w ciągu dnia. W nocy tego nie robi, jest półprzytomny. To bardzo bolesne, a ja nie wiem jak temu zaradzic. Odrywam go od razu od piersi i stanowczym tonem mówie, że nie wolno.. ale to na nic sie zdaje. Nie chcę konczyc karmienia, ale ból jest spory i zaczynam sie przed każdym karmieniem denerwować. Czy któraś z Mam miała podobny problem? Jak sbie z tym poradzić? Proszę o podpowiedzi.

Gość martuuulka
Tez mialam z tym problem ,jakos przecierpialam i przestal mnie gryzc. moze kup w aptece kapturki na piersi.

Kup sobie w aptece lub w każdym sklepie z artykułami dla dziecka silikonowe kapturki,2 rozm-małe i normalne,koszt ok 20 zł,pakowane po 2 sztuki.

Miałam te kapturki mi nie zdały egzaminu... Dziecko nie chciało przez nie ssać a pokarm nie lecial normalnie wyrzuciłam je do kosza...

Gość rehtwtrykiulk
Nie oduczysz go tego- zwracaj uwagę kiedy tak robi- musisz go uprzedzić. Jak się naje- odstaw sama i nie czekaj aż sam to zrobi. Mnie mój mały gryzł ze złości bo nic już nie leciało- a potem sam puszczał brodawkę. Takie nie miŁe podziękowanie za posiłek :/