Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc evra

Odstawienie antykoncepcji hormonalnej - evra

Polecane posty

Gość prosze o pomoc evra

Witam. Od półtorej roku stosuję Evrę, jedna ostatnio mam problemy ze snem, nastrojem, jestem nieco płaczliwa, zdenerwowana i zmęczona. Plastry miałam odstawić za pół roku jednak myśle aby zrobić to za miesiąc. Oczywiście pójdę w tym czasie do ginekologa. Jednak mam do was pytanie, jak szybko doszłyście do siebie po antykoncepcji w momencie gdy miałyście takie skutki jak ja? Czy były potrzebne jakies leki - uspokajające, na depresje, sen itd? Czy się bez tego obeszło? Jak zareagował organizm - jak było z miesiączkami, ochota na seks, ogolnym samopoczuciem?

Gość prosze o pomoc evra

Ogólnie nic się nie działo-żadnych skutków odstawienia:)Okres dalej co do dnia jakbym dalej je stosowała.Największy plus to zanik bólu głowy przez który je odstwiłam;)I o to chodziło:) A poza tym jak gdyby nigdy nic:)

Gość prosze o pomoc evra
Dziękuje za odpowiedź. A jak szybko zanikły bóle głowy od odstawienia? Miałaś przed regularne miesiączki? Moze ktos jeszcze sie wypowie?

Te bóle to tak jeszcze ze 2 tygodnie po mnie męczyły codziennie ale juz jest lepiej:)Pewnie,że czasem zaboli ale nie winię za to już plastrów bo wiadomo,że różne rzeczy są przyczyną;)A co do okresu to przed plastrami nie były regularne tak co do dnia,ale teraz są jak gdybym miała ciągle plastry-może się dzięki nim tak zrobiło;) Jeszcze wrócę kiedyś do plastrów,bo to jednak dobra rzecz a tabletek nie chcę;)

Gość prosze o pomoc evra
Dziękuję Ci za pomoc. Mam nadzieję, że tez dobrze zniosę odstawienie. Najbardziej się boję, że po odstawieniu zbyt długo będę musiała czekać na poprawę nastroju i porządny sen, chciałabym się obejść bez wspomagaczy. Może ktos jeszcze coś dopowie?

Gość to ja tez
to ja podniose temat bo mam identyczny dylemat, tylko ze ja obawiam sie tego okresu