Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona słowami teścia

Przyszły teść powiedział że mamy sobie radzić sami.

Polecane posty

Mam 19 lat, jestem w ciąży i wychodze za mąż a ojciec mojego chłopaka powiedział że nie zamierza utrzymywać naszego dziecka. Do syna powiedzial powiedział zrobiłeś dziecko, ale nie licz na to że ja je będę utrzymał. Zaproponował mu by przeniosł się na studia zaoczne i poszedł do pracy, nawet moi rodzice byli zdziwieni słowami tego starego skąpca.

Gość bele de jour
no i dobrze powiedzial. Trzeba ponosic odpowiedzialnosc za swoje czyny a nie zwalac ja na innych

Gość hahahaha......................
oczywiście teść powinien wam zapewnić wszystko w dostatku, skoro jesteście durniami

To jego pierwszy wnuk, a on zamiast się cieszyć z potomka, mówi żeby radzić sobie samemu. Sam powiedział że nie będzie odpowiadał za to co robi jego syn, dodał jeszcze że trzeba się było zabezpieczać,moim rodzicom też wydaje się nienormalne takie zachowanie.

Gość bele de jour
hahahaha napisze jeszcze raz DOBRZE POWIEDZIAL

Gość jaaaaaaaaaaaaa789
wspólczuje temu dziecku,tacy nieodpowiedzialni rodzice to koszmar!

Gość okiennica
to niech Twoi rodzice wezma Was na utrzymanie - co za problem ?

Gość ładnie i zdrowo
niestety ojciec ma rację i ma prawo tak powiedziec musicie sobie radzic sami, tak to już w zyciu jest, nam też nikt nie pomógł i dajemy radę z męzem i dzieckiem

" No fakt, jak sobie zrobiliście dziecko to powinniście starać sie żeby chociaż w części utrzymać je samodzielnie." Jak to chociaż w części? :O:O:O:O Powinni w całości utrzymywać dzieciaka a nie ktoś inny :O

Mozesz sobie byc oburzona do woli. Nikogo nie masz prawa stawiac pod sciana za to, ze jestes w ciazy i spodziewasz sie dziecka. Myslenie nie boli. Wychowanie dziecka, jak i lozenie na niego pieniedzy spoczywa w glownej mierze na rodzicach. Skoro wiec zadbalas o ciaze, zadbaj teraz o wychowanie i pieniadze na wlasne dziecko. Tesciowie nie maja takiego obowiazku. Dziwne jest Twoje myslenie. Jesli Twoi rodzice chca pomagac dwojce niedojrzalych ludzi, niechaj pomagaja.Prawdopodobnie bedziesz w ten sposob do swoich wyborow podchodzic cale zycie. Infantylny to tok myslenia.

Ale przynajmniej mógłby sam zaproponować jakąś pomoc, choćby finansową. W końcu to dziecko to jego wnuk, i powinien się cieszyć że zostanie dziadkiem. Mój chłopak jest tylko dwa lata starszy ode mnie. Moi rodzice sami zaproponowali nam pomoc a teść sam pokazuje że nie ma honoru takim zachowaniem.

Gość kiszyniow
i bardzo dobrze powiedzial, nauczy to was odpowiedzialnosci i ponoszenia konsekwencji swoich czynow:O

Gość okiennica
no twoj chlopak z takim rozumkiem to jeszcze nie jednego wnuka dziadkowi dorobi - niekoniecznie z Tobą . a tak w ogóle to prowo , bez żadnego polotu i finezji - nie mozan być takim glupim w wieku 19 lat - to prawnie zabronione ;))

Gość to ty laleczko nie masz honoru
wyciągając łapska po cudzą kasę i jeszcze twierdząc, że ci się należy. Jak uznałaś, że jesteś na tyle dorosła, żeby się bzykać bezrozumnie czyli bez zabezpieczenia, to teraz pokaż tę dorosłość i radź sobie sama z wychowaniem i utrzymaniem dziecka. O sorry, nie sama, tylko ze szczęśliwym tatusiem tegoż dziecka. Teść może, ale nie musi wam pomagać. Wasze dziecko, wasze małżeństwo, wasz problem. Było się tah nie śpieszyć do dorosłości.

Nie potrafiliście udźwignąć odpowiedzialności w byciu razem i teraz oczekujecie że czyjaś odpowiedzialność to wasze "święte prawo". Po pierwsze liczcie na siebie, okażcie ze potraficie sobie radzić wtedy i teściowie i cala rodzina Wam dopomogą. Popełniliście głupotę i trzeba innym udowodnić ze pomimo tego potraficie też "popełniać" mądre i odpowiedzialne czyny.

Gość Wrom
"Skoro nie uważałeś jak robisz to rób jak uważasz" Widocznie nie za bardzo teść cię lubi, gdybyś mu naprawdę odpowiadała jako żona dla syna to by się też zadeklarował co do pewnej pomocy. Co nie znaczy, że ma utrzymywać 2 (3) ludzi przez 3,5 roku aż pokończą studia. Życie jest brutalne.

Niestety to nie provo, liczyłam na to że wszyscy pomogą. Ze strony moich rodziców to prawie pewne ale ze strony teścia. On ma pieniądze i spokojnie jego syn mógłby nawet studiować dziennie, ja również.

Gość takie jak ty to 0
oby to byla prowokacja Takie dno jestes, że hej ! oby wam ani grosika nie dal :D a twoi starzy to są glupi zreszta w koncu widac, jak cie wyhodowali :D

Gość okiennica
oho - jeszcze Twoich rodziców powinien wziac na utrzymanie - do roboty dzieciorobie jeden !

Gość ale poradziliście dziewczynie
Na kafe wciąż pokutują takie schematy: bzykałaś się, popuściłaś szpary - dobrze Ci tak za karę wychowuj i utrzymuj dziecko. Wcale nie mówię, że nie powinna zarabiać, czy że teść ma ich utrzymywać, ale takie komentarze są żenujące - w realnym życiu trzeba czymś opłacić mieszkanie itd. i co? Pójdzie z tym dzieckiem na ulicę, rzuci studia, a Wy będziecie mieć satysfakcję, bo lafirynda uprawiająca, o zgrozo, seks przedmałżeński i na dodatek zanim dorosła do macierzyństwa nie umiała sie zabezpieczyć - hura, poniosła karę ku przykładowi dla nastolatek. Albo może powiecie: jaka mądra osoba, zachowała się z honorem i nie wzięła pieniędzy teścia.. Ludzie na świecie, naprawdę w Waszym realnym życiu tak jest?

Gość okiennica
Albo może powiecie: jaka mądra osoba, zachowała się z honorem i nie wzięła pieniędzy teścia..----------------------a gdizeo na ma honor - jak jej teściu odmawia a ona sia na krzywy ryj pcha ?

Gość Wrom
To że ktoś ma kasę nie wynika z niczego, zazwyczaj jest mniej rozrzutny i bardziej skąpy od innych, do tego spryt - czyli cechy, które wykluczają dawanie się wykorzystywać, przez to lepiej nie liczyć na pieniądze ludzi bogatych.

Mój facet też jest zszokowany zachowaniem swojego ojca, on sam zaproponował ojcu by nam pomógł finansowo do końca studiów, rodzice obiecali mi pomoc ale teść powiedział że nasze sprawy go nie interesują a utrzymywać całej naszej trójki nie ma zamiaru.

Gość okiennica
To że ktoś ma kasę nie wynika z niczego, zazwyczaj jest mniej rozrzutny i bardziej skąpy od innych-------------------------no prosze ,a ja glupia myślalam ,ze jak ktoś ma kasę to po prostu więcej pracuje , oszcżedza , inwestuje w siebie , w firmę ....

Gość okiennica
:):):)- zaproponował -:):):) Wy to możecie tylko prosic , jak nie blagać - co Wy mozecie zaproponować ;))

Gość hahahaha......................
mamy XXI wiek. Zabezpieczeń przed ciążą jest mnóstwo. Dostępu do ginekologa i informacji na temat zabezpieczeń też. Więc skoro mieliście to wszystko w d... to nie oczekuj, że niedoszły teść będzie to pochwalał i łożył na wasze utrzymanie. Trzeba było myśleć przed. A skoro nie pomysleliście, to macie teraz tego konsekwencje i tyle

Tylko że sami z dzieckie sobie nie poradzimy, skoro teściu ma pieniądze to powinien pomóc. Chociażby finansowo, kupić między innymi łóżeczko dla dziecka bo za trzy miesiące przyjdzie na świat, gdy zapytałam teścia czy zrobi chrzciny, to tylko się na mnie popatrzył i nic nie odpowiedział.