Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu tragedia.......

pyt.o majtki 100Dermasilk oraz czy przyczyną dyskomfortu może być jakaś alergia

Polecane posty

Gość po prostu tragedia.......

Witajcie mam pytanie odnośnie tych majtek: http://alergia.med.pl/product_info.php?products_id=650 100%Dermasilk - czy one na prawdę pomagają? Są strasznie drogie ale ja już jestem prawie w desperacji i na prawdę nie wiem co mam robić gdzie szukać przyczyny itp. Wiem że magiczne na pewno nie są:D ale chodzi mi o to czy może troszkę pomogą czy nie jest to tylko ściema. Jeśli chodzi o mój problem - ciągle mam jakąś infekcję / to nawet nie są upławy a podrażnienie/dyskomfort/pieczenie czasem swędzenie. Początkowo byłam leczona na grzybice ponad 2 lata temu - okazało się że żadnej grzybicy nie miałam, aplikowałam sobie globulki które przypuszczam że pogorszyły sprawe bo były bezużyteczne a mi tylko flore podrażnily:/ A ja myślałam że jak ide do lekarza to wie co robi - niestety byłam głupia:( Miałam mnóstwo globulek, leków ciągle słyszałam że to niewielki stan zapalny i ciągle jakies globulki i nic nie pomagało. Dopiero po jakimś czasie trafiłam do bardziej kompetentnego lekarza który się za głowę złapał że tyle leków mi w ciemno przepisywali (zwłaszcza globulek które tylko mnie bardziej podrażniały) a zabrakło antybiotyku (po bad. stw. że na pewno mam jakieś bakterie) i wypisał od razu antybiotyk o szerokim spektrum działania, zlecił też zrobienie posiewu - po antybiotyku. Antybiotyk ten pomógł, ale jednak nie do końca. Z posiewu wyszło że mam streptococcus agalactiae ( to było ponad 0,5 roku temu) przepisał antyb. zgodnie z antybiogramem do tego oczywiście różne probiotyki - to w zaszadzie biorę cały czas no ale jednak już do końca nie pomogło. Po jakimś czasie znów miałam posiew i znow antyb. no i czułam że raczej dalej nie ejst w porządku. Od tamtego czasu dość długo nie byłam u lekarza teraz się wybieram, ale do czego zmierzam. Czy jest możliwe abym po prostu miała na coś alergię tylkko nie wiem na co??:/ I przez to nie mogę pozbyć się bakterii? Albo czy ta alergia nawet może być główną przyczyna dyskomfortu?? Przyszło mi to do głowy, bo wiem, że ta bakteria często wyst. u kobiet i niektóre nawet nie odczuwają żadnych objawów. Poza tym wcześniej na pewno miałam jescze jakas inna bakterię bo ten 1-y antyb. pomógł, ale nie do końca. Już nie wiem co mam robić....Ostatnio kupiłam proszek biały jeleń zamiast tych zwykłych, i czasem wydaje mi się że jest lepiej a czasem nie. Bielizna bawełniana oczywiście, raz jest okej, a czasem jak ubiorę nagle dopada mnie swędzenie. Jak ją ściągnę to już swędzenie przechodzi. Doradźcie mi co mam robić - czy może któraś z was ma podobnie?? Może powinnam wykonać jakieś testy alergiczne(tylko jakie???) ja ogólnie mam skóre bardzo wrażliwą, np dłonie zcasem mam bardzo przesuszone, zaczerwienione w niektórych miejscach i nie wiem od czego, ostatnio jest troszkę lepiej (jeśli chodzi o miejsca intymne) ale nie zawsze. Czasem to swędzenie mnie dopadnie, czasem to dziwne pieczenie w pochwie. Zazwyczaj rano. A np teraz w tym momencie sobie siedzę i czuje się całkiem ok. Bo tak jak mówiłam - upławów nie mam - tylko ciągle ten dyskomfort. Oczywiście o seksie nie ma mowy - zawsze bardzo bolało, to teraz już mam w ogóle uraz:/ Poradźcie mi czy te majtki mogą chociaż załagodzić sprawę i jak będę u lekarza - idę znowu do innego może nakierować go na coś, na jakies badania?? Bo już na prawdę niedługo zwariuję przez to....

Gość czy naprawdęeeee
nikt nie miał takiego problemu??