Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karina123456789

Jak się przygotować do porodu w szpitalu?

Polecane posty

Gość karina123456789

Jestem w pierwszej ciąży, nie wiem co powinnam zrobić. Za kilka dni mam termin. Czy powinnam wcześniej załatwić jakieś formalności, czy po prostu pojechać do wybranego szpitala jak już odejdą mi wody?

Gość jas i małgosia
Ja bym Ci radziła poczytać co nieco o szpitalu w którym chcesz rodzić. Bo moze akurat ten do którego pojedziesz bedzie miał najgorsze opinie. Podziwiam za takie wylajtowanie:)

Gość karina123456789
oj, ja już czytałam o wszystkich szpitalach w okolicy, wybrałam ten, który mi się wydaje najfajniejszy, tylko nie wiem, czy powinnam załatwić jeszcze jakieś formalności, czy po prostu tam pojechać jak wody odejdą?

Gość jas i małgosia
Wydaje mi się ze mozesz po prostu pojechać, ale najlepiej bedzie jak zadzwonisz do tego szpitala i o to zapytasz....no bo skąd mozemy wiedzieć jak jest w szpialu który sobie wybrałas:)

pojedź jak poród sie zacznie. niekoniecznie jak wody odejdą! może zacząć się skurczami! jak będą regularne co 5 minut to jedź. czasem wody odchodzą na końcu, czasem położna przebija pęcherz i dopiero odchodzą.

Gość karina123456789
Oj, u mnie się raczej nie zacznie skurczami, bo biorę fenoterol od 33 tygodnia... A można się zgłosić wcześniej do szpitala? Gin który prowadził moją ciążę kazał mi się zgłosić na 5 dni przed terminem...tylko, że ja nie chcę rodzić w tym szpitalu, w którym on pracuje :/ Wiecie, PRLowski standard, położne naśmiewające się z pacjentek itd.

co z tego że bierzesz leki. i tak odstawisz przed terminem więc może zacząć się skurczami :) to nie jedź do tego szpitala, wybierz inny i pojedź jak zacznie się poród (jakkolwiek by się zaczynał)

Gość karina123456789
Dzięki za rozwianie wątpliwości. Pozdrawiam :)

Gość ferdek_kiepski
za kilka dni masz termin porodu i nadal bierzesz fenoterol? co ty masz za lekarza , że ci stosuje takie kuracje?

Gość karina123456789
A czemu miałabym nie brać? Z tego co mi wiadomo, zazwyczaj poród następuje w ciągu kilkudziesięciu godzin po odstawieniu fenoterolu, więc na razie mi się nie spieszy, do terminu mam 9 dni. Jak raz zapomniałam wziąć jedną dawkę, to od razu miałam skurcze. Tak samo jak wyjdę na spacer, nawet krótki (5-10 minut, do najbliższej Żabki ;) )

Gość ferdek_kiepski
bo podaje się go zwykle do 36 max do 38 tyg ciąży

Gość a ty ferdek coginekolog
?

Gość karina123456789
No, to w moim wypadku skończyłoby się to porodem w 36, max 38 tygodniu :) Chyba jednak zaufam mojemu lekarzowi.