Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blllleeeeee

czy skoro dostałam okres mimo ze karmie piersią to znaczy ze mogłam miec owulacj

Polecane posty

Gość blllleeeeee

jestem 8 tyg po porodzie, karmie piersią ok 8 razy na dobę. a dzis zaczela mi leciec delikatnie krew....polog skonczyl mi sie 2 tyg temu (wtedy przestałam krwawic) a teraz znow....mozliwe ze to miesiaczka?

Gość no a jak inaczej
? spalas na biologii? nie wiesz ze musi byc najpierw owulacja apotem dopiero okres?

miałam tak samo tylko ja krwawiłam 2 tygodnie po porodzie tylko a potem co 2 tygodnie tak po 2-3 dni...

Gość blllleeeeee
nie spałam na biologii i z tego co wiem karmiąc piersią tak często jak ja jest minimalna (bodajze ok 2%) szansa na owulację (zwłaszcza ze musialabym ja miec w czasie połogu własciwie) dlaego zastanawiam sie o co tutaj chodzi....czy jesli wystapiło krwawienie to na pewno jest miesiaczka(moze jeszcze jakies pozostałosci po pologu??) i czy to an pewno oznacza ze mialam owulacje....:(

Gość Marta 34
Podczas karmienia piersią cykle najczesciej są bezowulacyjne. Nie jest to jednak regułą,więc mozliwe że miałas owulacje.

Gość mamamajki
to nie jest zadna regula. ja karmilam regularnie, nie dokarmialam ani nie dopajalam. najprawdopodobniej dostalas okres. jak skonczysz krwawic idz do gina.

Gość taka sobie mądrala
no a jak inaczej> za to ty przespałaś lekcje o cyklach bezowulacyjnych :-P oczywiście nie twierdzę, że autorka nie miała owulacji, bo skąd mam to wiedzieć, czy miała, czy nie, okres może wystąpić nawet, gdy nie było owulacji

Gość niemozliwwwe
ze mialas owulacje karmisz w sposob pelny wiec plodnosc jest mozliwe dopiero po 84 dniach wczesniej jestes nieplodna

Gość no a jak inaczej
tak uważam że lekcje biologi miala w dupie... idzicie do lekarza i zapytajcie sie co sadza o waszych teoriach ze niby karmienie piersia jest antykoncepcja bo cykle bezowulacyjne :D gratuluje wiedzy tlumoki :D

Gość mamamajki
nieplodna? kto wam takich glupot naopowiadal?

Gość niemozliwwwe
przeciez nikt nie napisal ze karmienie piersia = cykle bezowulacyjne a jedynie ze cykle moga byc bezowulacyjne. zwlaszcza po 8 tyg karmienia pełnego - cykl był z pewnoscia bezowulacyjny wiec moze doucz sie zanim gdzies sie wypowiadasz

Gość karmienie piersia
nie zapobiega ciazy.

Gość niemozliwwwe
1. Jeżeli kobieta nie karmi piersią lub karmi w sposób niepełny (o pełnym* karmieniu poniżej), to nie może zajść w ciążę przez 42 dni od porodu. Owulacja może wystąpić PRZED miesiączką (mniej więcej 2 tygodnie przed), dlatego po tych 42 dniach zaleca się obserwację objawów płodności (ew. wcześniej - dla wprawy). Najwcześniejsza zaobserwowana ciąża rozpoczęła się 49 dni po porodzie (przed tą owulacją nie było krwawienia). 2. Jeżeli kobieta karmi w sposób pełny*, to nie może zajść w ciążę przez 84 dni. Potem zaleca się obserwację objawów płodności. Uwaga! oprócz miesiączki może wystąpić krwawienie śródcykliczne, które tym się różni od prawdziwej miesiączki, że nie poprzedza go co najmniej 3-dniowa wzwyżka temperatury. Jeśli krwawienie nie jest miesiączką, to jest czasem najbardziej płodnym. *pełne karmienie spełnia poniższe warunki łącznie: - tylko pierś, bez dodatkowych pokarmów, - co najmniej 100 minut na dobę aktywnego ssania przez dziecko, - przystawiać dziecko co najmniej 5-6 razy na dobę, - przerwy między karmieniami nie powinny przekroczyć 6-7 godzin

Gość no a jak inaczej
z pewnoscia? o! jaka ty masz wiedze? to co ty tu robisz? idz niszczyc kariere lekarzom ktorzy zyja w przekonaniu ze ciaza jest mozliwa bo kobieta po porodzie jest bardzo plodna :D marnujesz sie dziecko, oj marnujesz ze swoim potencjalem wiedzy :D

Gość niemozliwwwe
jezus maria przeciez nikt nie pisze ze zapobiega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko ze to za wczesnie by mogla byc plodna

Gość mamamajki
do niemozliwe> ja karmilam w sposob pelny a okres dostalam po 7 tyg. autorko> nie wiem w jakim celu zadalas to pytanie, ale jesli uwazasz, ze karmienie piersia uchroni cie od nastepnej ciazy to jestes w bledzie :O

Gość niemozliwwwe
radze sie cofnac do podstawowki jesli masz klopoty z czytaniem ja nie pisze ze karmienie piersia to metoda antykoncepcyjna a jedynie ze nie mineło 84 dni od porodu wiec jej cykl nie byl owulacyjny, dziecko

Gość no a jak inaczej
no ok, absolutnie nie mogla byc plodna, to bylo niepokalane poczecie jak cos :D wszkze juz taka jedna marysia kiedys tez cos podobnego przezyla wiec dlaczego nie?

Gość blllleeeeee
LUDZIE CZY WY W OGÓLE CZYTACIE TEMAT Czy po prostu wypowiadacie się na slepo??:( Przecież ja nie twierdzę że karmienie mnie przed czymś uchroni:( Tylko pytam czy tak szybko mogłam być już płodna. Tylko "niemożliwe" jak widzę posiada zdolnośc czytania:(

Gość no a jak inaczej
to zapraszam cie do mojego domu i powiesz to mojej corce ktore zostala poczeta 5 tygodni po porodzie - ale co ja tam wiem, duch swiety mnie nawiedzil i stad dziecko bo ja przeciez nieplodna bylam wiedlug znawczyni od siedmiu bolesci :D cud w sokólce się chowa przy tym :D

Gość ej powiedz
wiec skoro tylko ona cie zrozumiala to ruchaj sie bez obaw. to napewno byl okres bezowulacyjny. napewno!!! ciemnogrod :O

Gość hahaha no wlasnie
kafeteryjne matki polki wiedza lepiej...

Gość no a jak inaczej
no oczywiscie napewno nieplodna :D jak cos to zazalenie do boga, po cholere jej ducha zsylal :D a moze wiatropylna? :D

Gość dfsfg
no a jak inaczej - a mialas okres po pologu?

Gość no a jak inaczej
okresu nie miałam tylko potem plamienia ale to juz w pozniejszej ciazy bo byla zagrozona ;)