Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna palacza

czy mozna oduczyć faceta palić????

Polecane posty

Gość dziewczyna palacza

Hej, mój chłopak pali papierosy. Mi osobiście nie przeszkadza dym, nawet powiedziałabym, że lubię. Jednak wiadomo, że fajki są szkodliwe, nie chcę żeby w przyszłości chorował, miał raka itp. Nie chcę też robić mu awantur i zakazywać palenia pod jakąkolwiek groźbą.. ma wolną wolę. Ale chciałam wiedzieć, czy są dziewczyny, które prośbą "wymogły" na swoich chłopakach rzucenie palenia.. i jesli tak, to jak wam się to udało. :)

Gość katiusza ze zwycięzcy
nie chcę cię straszyć ale prędzej ty dostaniesz raka od biernego palenia

moj palil 3 lata.. powiedzialam mu, ze jezeli zapali 1 papierosa 1 tydzien bez seksu, 2 papierosy 2 tygodnie bez seksu.. i uwierz, ze rzucił:) bylo ciezko , kupilam mu plastry, jakies tabletki ale sie udalo:)

Mój palił. Któregoś dnia powiedziałam mu, że całowanie palącego to jak lizanie popielniczki i że nie zamierzam go całować. Rzucił z dnia na dzień i nie pali już 2 lata.

Gość Magda Ewa Maria
można :D mój nie pali od czerwca :) nie marudziłam mu bardzo, tylko powtarzałam jak bardzo bym chciała, żeby nie palił (ale to tylko w sytuacjach gdy np. bylismy w gościach a on co chwilke wychodził palić), nie pozwalałam mu palic kiedy był u mnie (co mi będzie pokój zasmradzał :) ) - ale wtedy bardzo chętnie biegał mi po zakupy :D albo często zapominał czegoś z auta :D

Gość kafeterinkaaa
Moja mama kupila takie inhalatory nikotynowe, reklamują teraz w tv, sa też tzn.papierosy elektroniczne, mniej szkodliwe i mozna stopniowo się odzwyczajać. A jak ktoś nie chce sam kobinować, to moze isc do lekarza, żeby go poprowadzil w rzucaniu. Wsparcie otoczenia też jest wazne, lepiej, żeby nikt go nie częstował no i bliscy powinni go wspierać, mówić, że w niego wierzą itp :)

Gość dziewczyna palacza
o kurcze. to może i ja powinnam tak drastycznie spróbować... nie chciałam go zmuszać do niczego, bo to przecież wolny człowiek i wie co robi, ale skoro to działa..

Gość dziewczyna palacza
dzięki dziewczyny za odzew! :) podniosłyście mnie na duchu

jasne, ze mozna.. chcesz dla niego dobrze prawda? Powinien byc dumny , ze ma taka madra dziewczyne:) takze powodzenia! wymysl cos drastycznego :)

tylko mu nie powtarzaj w kolko "przestan palic" itp bo wkoncu zacznie go to wkurzac. oczywiscie warrto mu czasem przypomniec ze to co robi jest szkodliwe ale bez robienia prania mozgu...wiesz o co mi chodz.

Przecież nie chodzi tylko o niego ale też o Ciebie. Palacz bierny jest tak samo narażony na choroby. Po co masz się truć? Możesz mu też przedstawić ile zaoszczędzi jak nie będzie wydawał na fajki

Gość ciocia-klocia dobra rada
przez kolano i pasem po dupie za palenie. Od razu przestanie.

Gość tak maja matka
oduczyła palić ojca i córkę wpierdol spuściła siostra do dzisiał ma slady po pasku na plecach

Gość dziewczyna palacza
no spoko, bić go nie będę :D jasne, że mi zależy na nim i chcę dla niego dobrze, dlatego się tym martwię.. cóż, pewnie metoda małych kroczków będzie skuteczna

Gość twoja matka twojego ojca
twoja matka twojemu ojcu dala lanie za palenie?

Gość dziewczyno palacza
poczytaj sobie o dd i domowej dyscyplinie

wiesz rozmowa jest najwazniejsza...jak w kazdym zwiazku:) mpogadajcie o tym i powiedz mu wprost ze ci to przeszkada i ze chcesz dla niego jak najlepiej, bo przeciez tak jest prawda?:-)

Gość dziewczyna palacza
prawda :)

Gość nie ojcowi
to papierosy chowała lub spalała w piecu

ja mam ten sam problem ze swoim facetem. jestesmy ze soba ponad 2 lata. Nie pali codziennie ale zauwazylam niestety ze coraz czesciej;/ mowie mu ze nie chce zeby palil bo wiem jak moj ojciec jak nie ma papierosow to wkurzony chodzi, smrodzi w domu. czasami az nie da sie wytrzymac. Mowie mu ze nie bede sie z nim calowac bo smierdzi, tlumacze mu ale konczy sie to zawsze klotnia. Ostatnio stwierdzil ze ja mu nie bede zabraniac, ze jak chce palic to i tak bedzie. Pytam sie go czemu pali to odpowiada mi, ze ciagle tylko o tym gadam czy nie moglabym zmienic tematu. Nie wiem jak z nim rozmawiac bo sie nie da. Zawsze konczy sie to klotnia;/

Ja też mam ten problem, jesteśmy razem 5 lat, ale na nic moje prośby, nawet kiedyś przeliczyłam ile kasy wyrzuca na fajki, pomyślałam, że go to zmotywuje, ale niestety... A jak próbuje rzucić palenie, to najwyżej ograniczy na 2-3 dni do kilku fajek dziennie (normalnie pali prawie paczkę) i potem znów pali normalnie, jak zawsze... :-(

mój facet nie pali już od prawie 3 lat, chociaz zdarzało mu się że z nerwów zapalił a wtedy jak się dowaidywałam o tym to dostawał ode mnie w twarz. Taka jestem i trudno. Ale i tak go kocham a on mnie.

Gość yjtuit
Dostawał w twarz? No to ładnie go szanujesz, nie ma co... :O Ciekawe jak długo będzie w stanie być z osobą, która ma go za nic i go poniża... ale to Twój problem:O Powiem Wam dziewczyny na własnym przykładzie, że najzwyczajniej w świecie musicie sprawić by palacz sam zechciał rzucić. Żeby poczuł tę motywację. Mnie mój chłopak również namawiał do rzucenia, wiem że bradzo by chciał abym przestała palić. Z tym, że on też pali. Proponował i wspólne rzucanie... ale nic z tego nie wyszło. Ja chyba tak na prawdę nie chcę rzucić i wiem, że to problem. Wiem też doskonale jaki błąd popełniam paląc.

Gość milena_w25
a co to facet jest pieskiem, który ma słuchać swojej paniusi?? weźcie przestańcie to chyba jego sprawa czy pali czy nie? a gdyby Wam facet czegoś zabraniał i szantażował?? ja nie rozumiem takiego przedmiotowanego traktowania faceta mój mąż pali, ja nie palę- i niech pali jak mu to odpowiada byle nia palił w domu i tyle nie rozumiem dlaczego miałabym mu narzucać swoje zdanie na temat papierosów

Gość tampon dziewicy Krysieńki
Niech się na marihuanę przerzuci, starci przytomność i . . . ocuci . . .