Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfgghghfhfhg

Benzyna czy Diesel?

Polecane posty

Gość hfgghghfhfhg

Jestem w te klocki zupełnie zielona, a potrzebuję nabyć auto. Znalazłam Toyotę Yaris z 2004 r za 20,000 i jest na Diesel'a. Wcześniej jeździłam tylko na benzynie. Czy oprócz ceny, jest jakaś różnica? Ktoś mi mówił, że gorzej się jeździ na Dieselu..?

Gość kęsik82
mniej pali,,,ja mam diesla tylko korolke :)

Gość czasami tak bywa
diesel mnie j pali, ale yaris sam w sobie mało pali- nawet benzyniak.

Gość hfgghghfhfhg
Właśnie przeczytałam, że "– Osoba, która przesiadła się z pojazdu napędzanego benzyną na pojazd z silnikiem diesla może początkowo odczuwać dyskomfort i potrzebować czasu, aby przyzwyczaić się do innej techniki jazdy – wyjaśnia ekspert z Auto-Boss – Pojazd z silnikiem diesla może gasnąć, ponieważ potrzebuje wyższych obrotów i mocniejszego wciśnięcia pedału gazu." dlatego poszukam jakiegoś benzyniaka... A już myślałam, że znalazłam auto :O

Gość kęsik82
bierz diesla...ja uwielbiam jezdzic swoja tojota...normalnie sie jezdzi,,,nie cztaj tych kwasów,,,

Gość Słowo Prawdy
Dzisiejsze diesle są porównywalne a nawet lepsze od benzyniaków. Jeździ się nimi tak samo jak benzyną (nie odczujesz dyskomfortu), ale za to są mocniejsze na średnich i wysokich obrotach oraz bardziej elastyczne (mniej machania dźwignią zmiany biegów). Diesel też mniej pali i ma tańsze paliwo... za to cenę zakupu ma wyższą. Chcesz więcej???

skoro juz wolisz benzyne , to moze poszukaj z instalacja LPG , najlepiej 4 generacji , jak zamierzasz codziennie jezdzić powyzej 1-2 km w jedna stronę , lub okazyjnie dłuzsze trasy ....

Gość ale bzdura
przesiadlam sie z bezyniaka 1.4 na diesla 2.0 i roznicy nie zauwazylam :) tylko diesel, silnik jest trwalszy

Gość eeeeeeeeeeeeo
diesel