Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enagluten

Jak przygotować kaszkę glutenową dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość enagluten

witam, niedługo zacznę wprowadzać mojemu szkrabowi gluten i nie wiem jak przygotować kaszkę mannę, jedni piszą, że podać pół łyżeczki ugotowanej kaszki inni, że ugotować pół łyżczki kaszki. Ale jak ugotować taką małą ilość? ile wody wlać do garnka? Czy po ugotowaniu wlać kaszkę do buteli czy podać łyżeczką? Czy z czymś ją zmieszać czy podawać samą ? Jak Wy podajecie? Czy możecie odpowiedziedzić na moje pytania? Dzięki z góry :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja podaje córce kaszę mannę w zupce. Pod koniec gotowania dosypuję łyżeczkę lub 2 i to gotuję jeszcze tak do 10 min razem z warzywami. Tak zaczęłam robić jak mała skończyła 5 miesięcy. A teraz dodatkowo kupiłam kaszkę pszenno-ryż. z bobovity i podaję jej jako oddzielny posiłek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enagluten
Tylko ja jeszcze nie wprowadzilam żadnych posilków, pediatra kazal tylko podawać ten gluten, a posilki dopiero od 6 miesiąca...Karmię piersią...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enagluten
A tak przy okazji pytanie do mam karmiących piersią czy też wprowadzacie gluten po 4 miesiącu???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×