Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie moze zna

30 czy 36, ktora smietana lepsza do kremu do tortu?

Polecane posty

Gość kto sie moze zna

jw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 36 bo 30 nigdy
nie ubije sie tak sztywno jak 36 i torcik sie moze rozjechac. najlepsza jest zółta łowicka wiem bo sama jestem cukierniczka i uzywam tej smietany od 10 lat i jestem tylko z niej zadowolona i zawsze tylko 36%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto sie moze zna
nawet jak sie doda cos typu smietanfix albo cos w poddobie to to 30% sie nie ubije??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 36 bo 30 nigdy
jak dodasz smietanfix to nie powinno byc taK tragicznie choc ja zawsze nawet do 36 daje smietan fix jeden na 0,5 litra i wtedy wiem ze nic nie moze sie stac. 30 lepsze sa do deserów i tp ale na torty nie polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto sie moze zna
ok, poslucham madrzejszych :),dzieks za rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja od kilku lat piekę torty i ciasta i nigdy nie używam 36%, zawsze 30%. 36% jest za bardzo zbite i twarde i jest problem z formowaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zuza492
Można też wymieszać 30 z 36. Wtedy jest najlepsza. Łowicka żółta ostatnio nie robi się przy ubijaniu taka puszysta jak kiedyś, tylko ciężka i zbita.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×