Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytra-cytra

Robotnicy uszkodzili antenę satelitarną.Jakie mam prawa?

Polecane posty

Gość cytra-cytra

Witam.dziś prywatna ekipa do odśnierzania dachów wynajęta z administracji przestawiła mi antenę satelitarną lub uszkodziła kabel.ustawienie ponowne anteny kosztuje od 150 do 250zł.po tel do administracji mają kogoś przysłać by sprawdził co się stało.ale mam pytanie,jeśli nikt nie przyjdzie lub przyjdzie ale nie naprawi,to czy mam jakieś prawa by jednak wymusić naprawe lub zwrot kosztów?

Oczywiście,że masz :) Roszczenie powinnaś skierować do firmy wykonujacej roboty.która to firma w myśl zasady wyrażonej w kodeksie cywilnym,ze ten kto wyrządzi szkodę jest obowiązany ją naprawić, powinna pokryć wszelkie koszty zwiazane z przywróceniem stanu poprzedniego. :classic_cool:

Gość cytra-cytra
czyli muszę czekać aż z tej firmy ktoś przyjedzie,i albo zechce naprawić albo ja naprawie i prześle im rachunek,czy odrazu naprawić i pisać o odszkodowanie?bo zanim rozpatrzą skarge to troche minie dni,a ja jestem bez telewizji za którą płace.A wogóle to jak zadzwoniłam do administracji to pan zapytał czy mam pozwolenie na zamontowanie anteny na dachu bo to mieszkanie jest przezemnie najmowane,więc niejestem pewna czy coś wskóram

Gość antyfanka riczarda
masz prawo milczeć!!!

Jeśli masz zgodę administracji na montaż anteny to ścigaj ich. Jeśli nie masz zgody to siedź cicho i napraw we własnym zakresie.

Gość antyfanka riczarda
płać i njie sap

Gość cytra-cytra
A gdzie przepis że musze mieć zgode administracji na założenie anteny na dachu,bo wiem że nie moge nic zrobić na stałe,i wrazie wyprowadzki mam pozostawić mieszkanie w takim samymstanie jakie dostałam.

Gość antyfanka riczarda
REGULAMIN SPÓŁDZIELNI PRZESTAŃ SAPAĆ BO DOSTANIESZ JESZCZE KARE ZA TĄ ANTENE!!!!

Ale Ty nie postawiłaś anteny na dachu luzem tylko ją przykręciłaś. Zrobiłaś w tym dachu dziury pod kołki. Rozumiem, ze nie masz zgody i chcesz fikać - to Twój wybór, ale może skończyć się tak, że każą Ci zdjąć tę antenę. Przepisu sobie poszukaj w statucie czy innych dokumentach dotyczących użytkowania lokalu.

Gość ADMINISTRACJA SPÓŁDZIELNI
Nie fikaj bo zapłacisz dwa razy więcej niż za ustawienuie anteny!!! :classic_cool:

Gość cytra-cytra
Ciekawe ile z was wypowiadających się osób mieszka w tbs,ma anteny na dachu i pozwolenie,i zna prawo administracji?