Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Czym sie objawia grzybica pochwy??

Polecane posty

Gość bxbgxf
pewnie nieumiejetnoscia korzystania z google.pl

Gość hhhhh
swędzi,specyficzna wydzilina

Gość basiaaa__
przede wszystkim okropne swędzenie, zwłaszcza po stosunku lub w ogole jakiejś ingerencji tam - drapanie daje ogromną ulgę, ale krótkotrwałą upławy (przeważnie grudkowate jak twarożek) czasami obrzęk sromu, zaczerwienienie

Gość poszukaj w

Gość orgz
a czy to prawda ze wiekszosc kobiet ma w zyciu przynajmniej raz grzybice pochwy ?

Gość blackkk dressss
ja nie miałam.. moja babcia tez nie. Czy to prawda, że organizm zagrzybiony to znak, że człowiek umrze???

Gość też jestem ciekawa
jak się jej samemu pozbyć ?

grzybica jest sie dosc latwo zarazic, zwlaszcza przed okresem. Sa dostepne leki bez recepty np masc clotrizolum ale lepiej udaj sie do lekarza bo tak to mozesz sobie zaleczyc tylko na jakis czas a potem znowu to wroci. Lepiej pozbyc sie tego piorunstwa raz a dobrze. I jak wspolzyjesz bez prezerwatywy to popros o jakies tabletki dla faceta. U facetow grzybica przebiega bezobjawowo czesto i jak on bedzie chory a Ty juz zdrowa to tak w kolko bedziesz sie leczyla.

Gość blackkk dressss
moze to nie miejsce..ale czemu w Polsce onkolodzy vel konowały...:O nie mówią chorym na raka jak ma wyglądac ich dieta? że nie mogą pic napojów gazowanych jeś kisieli..bo to zakwasza organizm i potem dostną grzyba...a po co skoro organizm jest i tak osłabiony.. że mają jesc owoce..pic wodę, soki warzywne i owocowe??? zaczne zaraz klnac....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to za co oni te kasę biorą????????????????????????????????????

to ze jeszcze nie mailyscie nie znaczy ze nie bedziecie jej mialy potem. Jest dzu o tabletek dopochwowych, jak macie grzybice unikacje slodkich rzeczy do jedzenia, to bedzie sprzyjalo chorobie. Niektorzy twierdza ze dobry jest czosnek wlozony do pochwy, to taki babciny sposob.

Gość srgwer
mój gin powiedział że jeśli raz pojawią się grzyby to zostaną już na zawsze i grzybica prawie zawsze wraca. Osobiście mialam już 2 razy, na razie mam spokój, ale pewnie znów kiedyś wróci...

Gość też jestem ciekawa
włożyć czosnek ? Powiedz coś więcej na ten temat

tabletki anty tez sprzyjaja podobno grzybicy. Mam masc clotrimazolum i jak czuje ze cos swedzi to smaruje i poki co odpukac raz tylko mialam, dawno temu. Ale to naprawde wstretne chorobsko. Lepiej isc do lekarza od razu niz sie z tym samemu meczyc i liczyc ze jakos sie to wyleczy.

obiera sie czosnek z tej solonki czy jak sie to nazywa, na igle nawleka sie nitke i przebija czosnek tak jakby robi sie tampon. Potem aplikuje sie to co pochwy. Czosnek ma wlasciwosci antybakteryjne wiec moze faktycznie to prawda. Zreszta nasze babki kiedys po lekarzach nie chodzily i same jakos musialy dawac rade, wiec mozeliwe ze to prawda.

Gość i dobrze
dziala kolba kukurydzy , badz burak cukrowy

Gość erreer
Clotrimazolum jest ok, ale w sumie działa tylko na zewnątrz... Mi kiedyś ginka przepisała kilka opakowań Gynalginu (czopki, taniutkie, ok. 8 zł za 10 sztuk) i jak tylko czuję że mnie coś swędzi to od razu sobie aplikuję na noc. Od następnego dnia mam już spokój. Niestety nie ma chyba czopków bez recepty...

Gość erreer
Czopki = globulki... oczywiscie :)

Gość sprawdzony i polecany sposob
homeopaci polecaja zwilzyc tampona kwasnym mlekiem i wlozyc do pochwy. pomaga. ale najlepiej idz do gina, ew. lekarza rodzinnego, przepisza odpowiednie kremy, masci, tabletki czy globulki

Gość też jestem ciekawa
erreer też mam te globulki zostało mi z poprzedniego razu 6 i dziś sobie zaaplikowałam jedną wystarczy tyle żeby wyleczyć ?

Dokładnie;) Powinno wziąć się około 10 globulek dopochwowych ginalginu, a potem 2 clotrimazolu. Maści przy wewnętrznej grzybicy się nie stosuje.

Gość erreer
Nie wiem. Jeśli masz zaawansowaną (mocne upławy itd) to jedna nie wystarczy. Ale możesz spróbować z tymi sześcioma... Wiem że leczenie nimi trwa 10 dni (10 sztuk), ale może 6 wystarczy... Jeśli masz dopiero co lekkie swędzenie to już jedna powinna pomóc.

czosnek ma działanie antybakteryjne, a grzyb to grzyb że tak zapytam - co ma piernik do wiatraka?

Gość erreer
Ostatnio używałam Pimafucin, tylko że są bardzo drogie :O Ok. 30 zł za 3 globulki. ale muszę przyznać że skuteczne są... I mają fajną konsystencję i kształt - bardzo łatwo (i głęboko) się aplikuje. Nie to co ten wstrętny Gynalgin - okropna, szeroka i twarda globulka którą trudno włożyć.

Gość dwsfewww2
a chu .j tak naprawde nic nie pomaga.ja bralam czopki, masc, +tabsy i nic nie pomoglo;((((( juz sie przyzwyczailam ze chyba do konca zycia bede to miala..myslicie ze bede mogla meic dzieci itp? juz sie przyzwyczailamz e zawsze mam brudne majty, i po paru godzinach ode mnie jebie starym jajem. ;/