Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczedzaj hajs

co lepiej zdawac IELTS czy CAE /CPE

Polecane posty

Gość oszczedzaj hajs

??

Gość etylina 94
ja tam w ogóle olewam wszelkie świstki, polecam ci to samo :)

Gość oszczedzaj hajs
heh, tez olewałem jakis czas ale NIESTETY w tym roku bedzie mi potrzebne

Gość 329puwelnwfl
?

Gość etylina 94
chyba jednak cae, ale to zalezy od tego po co ci to...

Gość a ja zapytam
co latwiej zdac fce na minimum b czy IELTS na 5

Gość bdfbxfbxb
a ja zapytam- teoretycznie poziom jest taki sam !!! ale ILETS nie mzoan oblac , najzywej słąbszy wynik bedziesz miec

Gość a ja zapytam
wlasnie nie znam za bardzo tego egzaminu IELTS . widzialam tylko testy na fce i podreczniki przygotowujace do niego i wydaje mi sie byc taki troche sztywny i schematyczny. nie wiem jak to jest w przypadku IELTS

Gość tamtaramtam hej
Zależy, po co zdajesz- jeśli chcesz iść na studia w UK- wtedy IELts (uwaga- ważny tylko przez dwa lata!). W każdym innym przypadku- CAE/CPE.

Gość 5656566666666
A CAE jest ważny całe życie??

Gość cae jest wazny cale zycie
ale to tez zalezy bo np widzialam kiedys ogloszenie o jakis studiach podyplomowych i warunkiem niezdawania egzzaminu byl wlasnie certyfikat cae alemak z przed 3 lat bo jesli dluzej sie go mialo to trzeba bylo zdawac wstepny egzamin. to samo IELTS jesli chodzi o studia za granica to wazny dwa lata a jesli chodxi o np kwalifikacje nauczycieli j angielskiego to wazny bezterminowo

Gość aninka+gas
Mysle ze lepiej CAE ale nie jest latwy, musisz uwazac na speaking, radze sie zapisac do szkoly z dobrymi lektorami (np TFLS) zeby doszlifowac speaking. CAE sie pozniej bardzo przydaje!

Gdybym miała zdawać, to wybrałabym CPE. Wiele szkół prowadzi kursy przygotowujące do tego typu certyfikatów i z tego co wiem, to taki certyfikat jest najczęściej wybierany, najwięcej można się na takim kursie nauczyć i najwięcej opanować. Z tego co wiem, to nawet tanio jest coś takiego prowadzone w Axonie, więc można się do nich wybrać i popytać, ale raczej chyba wszyscy powiedzą, ze ten rodzaj kursu i taki certyfikat najwięcej daje.

Gość maya123CP
CPE/CAE .... zdecydowanie - lepszy poziom ale tez egzamin jest ważniejszy, przynajmniej z tego co się orientowałam kiedykolwiek na temat samych egzaminów - ja mam CAE i na razie bardzo znacznie mi pomaga za każdym razem więc polecam ten a a co do kursów przygotowawczych to może tak jak koleżanka wyżej poleciła - ważne żeby znaleźć dobra szkołę :)

Gość zbor
hmm zalezy do czego potrzebujesz ale do jednego i drugiego potrzebujesz dobrego przygotowania np w tfls